Povežite se s nama

Foto i video

FOTO “Božić v Sračincu” zabavio i spojio generacije mještana

Foto: Općina Sračinec

Objavljeno:

- dana

Tradicionalna manifestacija “Božić v Sračincu” održana je u subotu, 10. prosinca, u velikoj dvorani Doma kulture, u organizaciji Udruge žena Preslica i podršku Općine Sračinec.

Od jutarnjih sati posjetitelji su mogli razgledati i kupiti rukotvorine, domaće proizvode i božićne ukrase, a sve ovo uljepšala su djeca iz Dječjeg vrtića Bambi Sračinec koja su izvela prigodan božićni program.

U poslijepodnevnim satima održana je prezentacija izrade dizanih krumpirovih štrukli s bundevskim košticama, koje kreću na svoj put do zaštite izvornosti domaćeg tradicijskog proizvoda.

Za zabavu u večernjim satima pobrinula se dramska grupa Udruge žena Preslica, koja je veselim kvizom uspjela zabaviti okupljene gledatelje. Nakon njih nastupila je Udruga Kalinka i za kraj Tena Hudoletnjak Kos.

Foto i video

FOTO Oko 300 biciklista uživa u vožnji našim krajem na 22. Varaždinskoj biciklijadi

Objavljeno:

- dana

Današnja prava proljetna subota savršena za je bicikliranje!

S time se slaže oko 300 biciklista koji su u 10 sati krenuli s Kapucinskog trga u Varaždinu i tako se priključili već 22. Varaždinskoj biciklijadi.

Mali i veliki odvozit će rutu dugačku 18 kilometara od Kapucinskog trga do Kučana, gdje je kod škole predviđena stanka, a zatim se kreće prema Trnovcu i gospodarskoj zoni uz kanal do Arene, gdje se nastavlja prema gradu i cilju kod hostela Stara vaga.

Biciklijada se održava upravo na Svjetski dan bicikla u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, BBK ASI te uz pomoć Društva za zaštitu od dijabetesa i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Maturanti na Kapucinskom trgu zaplesali kadrilu i oprostili se od srednjoškolskih klupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Nakon mimohoda i sportskoga dana, maturanti Varaždinske županije su danas, 26. svibnja, točno u podne zaplesali dobro uvježbanu kadrilu na Kapucinskom trgu. Došli su ih podržati brojni prijatelji, roditelji i drugi prolaznici.

Danas je zadnji dan Maturantike, trodnevnog programa kojim se maturanti opraštaju od srednjoškolskih klupa.

Kako je izgledala kadrila u izvedbi veselih maturanata, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje