Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Božićni supertalent i ples razveselili učenike i djelatnike VI. osnovne škole Varaždin

Objavljeno:

- dana

U srijedu, 18. prosinca, u dvorani VI. osnovne škole Varaždin pjevalo se i plesalo na božićnom plesnjaku, a birao se i supertalent škole.

Iz škole objašnjavaju da je sve najprije počelo u ponedjeljak, kada su učitelji i učiteljice trećih i šestih razreda birali učenike koji će nastupati na plesnjaku na izboru za supertalent. Audiciju je prošlo petero djece iz nižih razreda, od kojih je titulu supertalenta odnio Adam Rendić s pjesmom „Hit the road Jack“, a u višoj smjeni to je bio Noa Huzjak koji je predstavio Eminema. Osim njih, nastupali su učenici Alen Ozimec, Domagoj Pretković i Teo Perić iz viših razreda, a Nika Juričan, Mila Kraš, Dino Protrka i Jana Vajagić iz niže smjene. Sva su djeca dobila ulaznice za plesnjak koje su ujedno bile i karte za tombolu gdje su dobitnici dobili velike čokolade. – Svi su bili jako veseli i dobro su se zabavljali do 20 sati. Posebno iznenađenje večeri bio je nastup naših učitelja Filipa Novosela i Nataše Narančić koji su izveli glazbeni duet i oduševili sve prisutne. Na kraju su učiteljice i učenici napravili vlakić u obliku velike gusjenice i zaplesali po cijeloj dvorani, a sok je bio potrebno osvježenje tijekom cijele večeri – ističu iz škole. Već se svi ponovo vesele novom božićnom plesnjaku iduće godine.

Život i društvo

Crveni križ Varaždin organizira besplatan prijevoz za starije od 65 godina na području Varaždina i njegovog prstena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin do kraja 2024. godine provodi projekt “Pelamo se? 3”.

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u sklopu programa „Pelamo se? 3“ provodi uslugu besplatnog prijevoza za osobe starije od 65 godina na području Varaždina i varaždinskog prstena.

Mogućnost besplatnog prijevoza imaju osobe starije od 65 godina koje žive na području Varaždina ili okolnih 10 općina (Beretinec, Cestica, Jalžabet, Gornji Kneginec, Petrijanec, Sveti Ilija, Sračinec, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica).

Zainteresirane starije osobe mogu se javiti i rezervirati slobodan termin radnim danom od 8 do 15 sati na broj telefona: 099/370 1570.

Usluga prijevoza u sklopu ovog programa je socijalna usluga namijenjena isključivo starijim osobama u potrebi koje si same ne mogu priuštiti ili organizirati prijevoz na njima važna mjesta kao na primjer odlazak liječniku, na terapiju, u crkvu, u posjet rodbini i slično. Usluga ne podrazumijeva pratnju korisnika, ona se može organizirati ukoliko korisnik za nju ima realnu potrebu (teže se kreće i sl.) te ukoliko je korisnik nikako ne može sam organizirati. Korisnik je obavezan pratnju unaprijed dogovoriti prilikom rezervacije termina. Usluga nije namijenjena osobama koje si same mogu osigurati plaćanje navedene usluge (npr. taxi prijevoz).

Program „Pelamo se? 3“ usmjeren je na unapređenje kvalitete života starijih osoba, a glavna aktivnost programa je pružanje usluge prijevoza za osobe starije od 65 godina (kojima te usluge nisu dostupne ili su im teško dostupne) na području Varaždina i varaždinskog prstena. Opći cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i kvalitete života starijih osoba Varaždina i varaždinskog prstena.

Ukupna vrijednost programa, većinski ga financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, sa 30.360 eura, a ostatak iz vlastitih sredstava sufinancira GDCK Varaždin.

Nastavite čitati

Život i društvo

Očekuje se pad cijene goriva idućeg tjedna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Vlada bi idućeg tjedna trebala objaviti nove cijene goriva.

Kako RTL neslužbeno doznaje očekuje se pad cijena za sve vrste goriva.

Eurosuper će od utorka, 18. lipnja, stajati 1,43 (smanjenje od 0,04 EUR/l), eurodizel 1,36 (smanjenje od 0,02 EUR/l), a plavi dizel 0,82 (smanjenje od 0,02 EUR/l).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje