Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Branko Ivančić i Miroslav Horvat pobjednici su ovogodišnjeg Lova na labuđe pero

Međimurska županija

Objavljeno:

- dana

Korištenje tradicionalnih drvenih čamaca ili „čona“ tradicija je koju Nautički klub „Labud“ iz Preloga želi sačuvati od zaborava te putem svojih aktivnosti nastoji revitalizirati njihovu upotrebu.

Upravo se u takvim čamcima natječu sudionici „Lova na labuđe pero“, tradicionalne preloške manifestacije koja je održana u nedjelju, 4. srpnja, u organizaciji NK-a „Labud“.

Dvanaest ekipa natjecalo se na 21. izdanju Lova na labuđe pero, a prvi su na cilj stigli Branko Ivančić i Miroslav Horvat.

Drugo mjesto zauzeli su Denis Malek i Miroslav Vrhaj, dok su treći bili Josip Višnjić i Ivan Višnjić.

Nagrade svim sudionicima i pehare najuspješnijima uručili su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki i predsjednik Nautičkog kluba „Labud“ Mario Naranđa.

Osim utrke, održana su i natjecanja u pračkanju te kajaku za parove. Za dobru glazbu pobrinuli su se članovi Music Box Banda, a nije nedostajalo ni bogate ponude jela i pića.

Odbojka na vodi

U subotu, 3. srpnja, kao uvod u Lov na labuđe pero, Nautički klub „Labud“ organizirao je amaterski turnir u odbojci na vodi.

Tijekom dva dana u bazenu postavljenom na prostoru NK-a „Labud“ borile su se 24 ekipe, a najuspješnija je bila ekipa Cugcvanga.

FOTO: Studio Vipro

Drugo mjesto zauzela je ekipa Jedinica otpora, dok je u borbi za treće mjesto ekipa Kobre bila bolja od Kandelabera.

Dodatak ovogodišnjem Lovu na labuđe pero bile su i kazališne predstave Kerekesh Teatra: „Dimnjačar“, „Ringišpil“ i „Imovina“, koje su odigrane na pozornici na prostoru Sportsko-rekreacijske zone Marina od petka, 2. srpnja, do nedjelje, 4. srpnja.

Manifestacija je održana u okviru projekta „Aqua Adventures“, putem kojeg će se infrastrukturno urediti područje Sportsko-rekreacijske zone Marina Prelog.

Međimurje

Čakovec: i ove godine besplatni autobusi prema grobljima u Mihovljanu i Nedelišću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Kao i ranijih godina Grad Čakovec je povodom nadolazećeg blagdana Svih svetih uveo posebne besplatne linije prema čakovečkom groblju. Autobus će voziti od subote, 30. listopada do utorka, 2. studenoga. U nedjelju, 31. listopada i ponedjeljak, 1. studenoga, autobus će na Gradsko groblje u Mihovljanu voziti pet puta dnevno.

Polazak s autobusnog kolodvora je u 9, 10, 11, 15 i 16 sati, dok je povratak u 10.20, 11.20, 12.20, 16.20 i 17.20. U subotu i utorak autobusi s kolodvora u Čakovcu polaze u 9, 11 i 16 sati, a povratak s Gradskoga groblja je u 10.20, 12.20 i 17.20.

Novost ove godine su linije za groblje u Nedelišću. U nedjelju autobus iz Čakovca polazi u 13.20, a povratak iz Nedelišća je u 14.40. U ponedjeljak prema Nedelišću voze dvije linije u 8.20 i 13.20, dok je povratak u 9.40 i 14.40. U utorak, 2. studenoga, autobus prema Nedelišću kreće u 13.20, a povratak je u 14.40.

Linije koje sa čakovečkog groblja u nedjelju, ponedjeljak i utorak polaze u 16.20 i na čakovečki autobusni kolodvor dolaze u 16.40, nastavljaju prema Nedelišću kamo stižu u 17 sati. Također, u ponedjeljak, 1. studenoga, autobus koji s čakovečkog groblja polazi u 11.20, vozi prema Nedelišću kamo stiže u 12 sati. Sve vožnje za građane su besplatne.

Nastavite čitati

Međimurje

Odluka na Gradskom vijeću Grada Čakovca: ugostiteljima subvencije za korištenje terasa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U društvenom domu u Novome Selu Rok održana je 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca. Vijećnici su raspravljali i glasali o 11 točaka Dnevnoga reda, među kojima je bila i odluka o izmjenama i dopunama gradskoga Proračuna za 2021. godinu. U odnosu na prvobitni plan, ukupni je Proračun s 301,86 milijuna kuna smanjen za oko 15,77 milijuna na 286,09 milijuna kuna. Pritom je prihodovna strana smanjena za otprilike 5,5 milijuna kuna.

– Proračun je bio nerealno planiran s prihodima za koje se od početka znalo da neće biti ostvareni. Nakon preuzimanja dužnosti i snimanja stanja, utvrđen je ukupni minus od gotovo 95 milijuna kuna. Kako su ukupni godišnji prihodi gradskog Proračuna po osnovi poreza oko 85 milijuna kuna, mogli bismo godinu dana vraćati dugove i ništa ne raditi, što je nemoguće. Grad će ispoštovati sve valjane ugovorne obveze, no kraj proračunske godine najvjerojatnije ćemo završiti u minusu – naglasila je gradonačelnica Ljerka Cividini u uvodnom obrazlaganju, a rebalans je nakon kraće rasprave i usvojen većinom glasova.

Vijećnici su usvojili i odluku o izradi urbanističkog plana uređenja lokacije „Globetka – istok“. Riječ je o dijelu grada između Županijske bolnice i sjeverne zaobilaznice, istočno od Svetojelenske ceste, koja je najvećim dijelom neizgrađena, a na kojoj postoji interes za gradnju građevina socijalne i zdravstvene namjene. Planom uređenja omogućuje se komunalno opremanje te izrada projektne dokumentacije. Zemljište je u privatnom vlasništvu, a investitor planira graditi objekt namijenjen palijativnoj skrbi.

Vijećnici će dali i zeleno svjetlo za raspisivanje javnog poziva za prikupljanje ponuda za građenja građevina sportsko-rekreacijske namjene unutar sportskog kompleksa u zapadnom dijelu grada.

– Postoji potreba za dodatnom sportskom infrastrukturom na području Grada, a putem ovog poziva pokušat će se pronaći potencijalni investitori koji su na osnovi prava građenja spremni ulagati u sportske sadržaje – rečeno je na sjednici.

Prihvaćen je program potpora ugostiteljima na području Grada Čakovca koji su pogođeni mjerama uvedenim zbog sprječavanja širenja koronavirusa. Grad Čakovec subvencionirat će troškove poreza na korištenje javnih površina za postavu ugostiteljskih terasa u razdoblju od 1. ožujka do 27. srpnja 2021. godine, kad su na snazi bile mjere ograničenja poslovanja.  Svaki ugostitelj koji zatraži i na to ima pravo, može ostvariti povrat cjelokupnog iznosa temeljem izdanih rješenja, a za lipanj i srpanj 30 posto iznosa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje