Nedelišće je u listopadu ponovo postalo središte i okupljalište zaljubljenika u gastro tradiciju i kulturnu baštinu međimurskog kraja.

Najdugovječnija, najveća jesenska manifestacija u općini “Dani zahvalnosti za plodove zemlje” održana je ove subote, 12. listopada, u dvorani MESAP-a, 16. put.

Organizator je Turistička zajednica Općine Nedelišće, uz pokroviteljstvo turističke zajednice Međimurske županije.

Manifestacija okuplja cekeraše, pletilje, brojne pojedince i udruge, čuvare tradicije i ručnih radova, ali i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koji ponosno predstavljaju svoje najbolje proizvode. Plodovi zemlje su nit vodilja koja se proteže kroz svaki štand, a posebnu notu manifestaciji dao je degustacijski dio s tradicionalnim međimurskim proizvodima, koje će posjetitelji pronaći na štandovima svih udruga s područja općine Nedelišće.

Svečano otvorenje manifestacije održano je u 10 sati u sajamskoj dvorani MESAP-a u Nedelišću, uz blagoslov pripremljene hrane i jesenskih plodova zemlje.

Do 17 sati u dvorani će se odvijati bogat gastro, kulturno-umjetnički i zabavni program, radionice za velike i male. Uz kušanje, moguća je i kupanja domaćih proizvoda i rukotvorina, a možete saznati nešto novo o starim zanatima i obrtima, sve uz bogat kulturno-umjetnički program udruga s područja Hrvatske, Mađarske i Slovenije.

I ove godine, po drugi put, priredio se međimurski Gastro Show s početkom u 12 sati. Svoja kulinarska umijeća odmjerilo je osam ekipa, čija je jela ocjenjivao tročlani žiri na čelu s poznatim kuharom Tomislavom Špičekom.

Komentari

Komentara