Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Članovi i članice sekcije “Malinka” Udruge “Kalinka” uspješni na Festivalu “Malene zvijezde” u Irskoj

Objavljeno:

- dana

Ove godine na Trećem međunarodnom dječjem vokalno-plesnom natjecateljskom festivalu „Malene zvijezde“ sudjelovali su dječji ansambli iz Švedske, Litve, Hrvatske, Irske, Češke, Cipra i Srbije.

Natjecanje se održalo u dvjema etapama; plesnoj i vokalnoj. Svi sudionici bili su podijeljeni u dobne kategorije: prva kategorija predviđena je za najmlađe izvođače od 5 do 6 godina, druga za one od 7 do 10 godina, treća od 11 do 12 godina i četvrta od 12 do 13 godina. U svakoj nominaciji dodjeljivale su se nagrade i diplome za prvo, drugo i treće mjesto.

Na ovogodišnjem natjecanju u Irskoj Hrvatsku je predstavljala sekcija “Malinka” koja djeluje u sklopu Udruge ruskoga govornog područja u Međimurju “Kalinka”. Prvu nagradu u kategoriji “Najbolji duet” za dobnu kategoriju od 11 do 12 godine dobile su članice sekcije “Malinka” Elizabeta Srpak i Karla Pervan iz Osnovne škole Prelog s ruskom narodnom pjesmom „Breza“.

Treću nagradu u solo pjevanju u kategoriji od 14 do 15 godina osvojila je Laura Čurin, članica Udruge ruskoga govornog područja “Kalinka” iz Čakovca s “Okruglom pjesmicom”.
Diplomu za prvo mjesto u kategoriji grupnog izvođenja osvojila je Dječja vokalna skupina “Malinka” Udruge ruskoga govornog područja “Kalinka” iz Čakovca.

Udruga ruskoga govornog područja “Kalinka” djeluje od 2007. godine te je najbrojnije društvo ruske nacionalne manjine u Hrvatskoj. Uz mnogobrojne aktivnosti, spajajući dvije kulture, učeći u osnovnim školama najmlađe ruskoj kulturi i jeziku, nastupajući na raznim smotrama i festivalima postižu visoka priznanja i uspjehe.

Spomenimo još i da su članovi i članice “Malinke” Laura i Renata Čurin, Ivanka Poljak, Elizaveta i Stjepan Donskih, Vera Sakač, Elizabeta i Nikola Srpak, Kristina Posavec, Monika, Nikolina i Andrej Kos, Filip, Natalija i Robert Krčmar te Karla Pervan.

Foto i video

FOTO Novomarofska biciklijada „Šic na bic” održana pod geslom “Samo klači, nek vrte se kotači”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novomarofska biciklijada „Šic na bic” kroz svojih 17 izdanja postala je svojevrsni brend Grada Novog Marofa, zbog čega jedna od najdugovječnijih sportsko-rekreativnih manifestacija nije izostala ni ove godine.

Pod geslom “Samo klači, nek vrte se kotači” brojni Novomarofčani i zaljubljenici u rekreaciju, sport i prirodu u subotu su, 25. lipnja, biciklima iz Novog Marofa krenuli put izletišta Topličica.

Iza organizacije ove biciklijade stoji Udruga Mladi za Marof, a ove godine bicikliralo se na ruti Novi Marof – Breznički Hum – Hrašćina – Trgovišće – utvrda Milengrad – Podrute – izletište Topličica.

Podršku manifestaciji i ove je godine dao novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač koji je naglasio da Dani Grada Novog Marofa nisu mogli završiti na ljepši način.

– Biciklijada „Šic na bic” svake godine okupi velik broj naših sugrađana, kako malih, tako i velikih, ali i posjetitelja, pa s pravom možemo reći kako je ona u svojih 17 godina postala naš zaštitni znak i brend po kojem je Novi Marof poznat i van granica Varaždinske županije – rekao je gradonačelnik Jenkač zahvalivši Udruzi što iz godine u godinu organiziraju sve bolju i kvalitetniju manifestaciju.

Zadovoljna što biciklijada svake godine prolazi zanimljivom rutom na kojoj se sudionici upoznaju s prirodnim, kulturnim i povijesnim spomenicima te rekreativnim sadržajima koje Novi Marof nudi je i voditeljica ureda gradske Turističke zajednice Renata Horvatić.

– Ova biciklijada je jedna od prvih zanimljivih i aktualnih događanja rekreativnog sadržaja na našem području, a ujedno je i odlična promocija grada. Privlači interes biciklista i rekreativaca i van naše županije što nam je iznimno drago, a s obzirom da ruta prolazi brojne zanimljivosti, biciklijada nam je važna i u turističkom smislu – rekla je Horvatić.

Biciklijadom je službeno završio i ovogodišnji program obilježavanja Dana Grada, popularno Antunovo, a Horvatić je naglasila kako su iznimno zadovoljni kako odazivom, tako i samim sadržajem koji je bio zaista bogat.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Varaždinci i njihovi gosti rado zavirili u šarena dvorišta u centru grada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lijepu ljetnu subotu brojni Varaždinci i njihovi gosti iskoristili su da posjete ovogodišnji “Festival varaždinskih dvorišta”.

Manifestacija se prvi put održava dva dana i to danas, još tijekom popodneva od 17 do 21 sati, te sutra, 26. lipnja, od 10 do 14 sati.

Zaista se imalo što vidjeti u 14 dvorišta koja se nalaze u centralnom dijelu Varaždina.

Povijesna jezgra Varaždina; zanimljiva, uređena i lijepa iza raznobojnih „haustora“ skriva brojne i jednako lijepe prostore gradskih dvorišta. Ti prostori često su brižno čuvane oaze privatnosti Varaždinaca, prozori u stvarni, ali od očiju posjetitelja, uglavnom skriveni život grada.

Festival varaždinskih dvorišta javnosti otvara upravo te prostore, ispunjava ih raznolikim sadržajima: glazbom, modom, umjetnošću, gastronomijom, radionicama te, barem na jedan vikend, povezuje javni i privatni Varaždin u šarmantnu mješavinu zabave, druženja, kulture, glazbe i hedonizma.

Ulice i dvorišta ispunile su radionice, glazba, šah, umjetnost, moda i sve ostalo što vam padne na pamet.

Što se točno događa u kojem dvorištu provjerite OVDJE.

Baš je lijepo i šareno!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje