VIS_Promotex
VIS_Promotex
VIS_Promotex
VIS_Promotex

Danas je javnosti predstavljen projekt uređenja skloništa za mačke i pse te oporavilišta za divlje životinje koje će urediti varaždinska gradska tvrtka Čistoća.

Buduće sklonište za životinje koje će se urediti u sada zapuštenim objektima uz poslovne prostore Čistoće na tzv. Belim kipima novinarima su predstavili direktor Davor Skroza, Natalija Svrtan iz udruge Prijatelji životinja, zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica te predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan, koji je zahvalio resornom ministru što je tu državnu imovinu darovao Gradu Varaždinu za jasnu svrhu.

Kao što je naglašeno, na 9000 metara četvornih najprije će se urediti prostor skloništa za napuštene mačke koje postaju sve veći javno-zdravstveni problem. Nakon toga bit će uređeno oporavilište za divlje životinje i sklonište za pse. Time će u Varaždinu biti uređen potpun sustav brige o životinjama.

– Inicijalnu fazu financirat će Grad Varaždin, a cijeli projekt planiramo prijaviti za sredstva iz EU fondova. Razmišljamo o nekoliko modela da bi cijela priča bila održiva – zaključila je Malenica, ali nije dala nikakav rok kada bi sklonište moglo početi s radom.

Natalija Svrtan pohvalila je projekt skloništa i napomenula da se u Varaždinu povećava broj napuštenih mačaka i jer je u leglima ima sve više mačića.

– Zakonska regulativa je do sada uglavnom govorila o skloništima za pse, a sada se pojavila i potreba brige o napuštenim mačkama. Konačno smo uspjeli dogovoriti da se ovaj prostor dodijeli Gradu Varaždinu za sklonište za mačke. Prva faza projekta je uređenje skloništa za mačke, zatim ide faza u kojoj se seli sklonište za pse. Postoji i prijedlog da se uredi oporavilište za divlje životinje, koje bi se zatim vraćale u prirodu – objasnio je Skroza.

Komentari

Komentara

loading...