Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Evo kako izgleda vrtić u Sračincu, prvi u županiji koji se gradi od panela

Objavljeno:

- dana

OBILAZAK NA PRAZNIK RADA

Dok se diljem Hrvatske “neradno” proslavljao prvi svibnja, Međunarodni praznik rada, u Općini Sračinec odlučili su pozvati mještane na obilazak nove zgrade dječjeg vrtića koja je pred završetkom.

Primili su ih načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, njegov zamjenik Krunoslav Lukačić te predstavnica izvođača radova Detmers kontejner d.o.o. Maja Buconjić, a stigli su i župan Predrag Štromar te potpredsjednik Sabora i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

– Željeli smo vam pokazati kako se odvijaju radovi, pri čemu bi građevinski trebali biti dovršeni do kraja mjeseca. Ovaj je vrtić napravljen prema uzoru na onaj u Samoboru, koji smo posjetili i bili oduševljeni. Moderno, lijepo, funkcionalno i ono što nam je bilo važno – povoljno – rekao je načelnik Novoselec.
 

Ponovio je da je Općina u izgradnju vrtića vlastitim sredstvima, odnosno kreditom HBOR-a uz kamatu od tri posto, nakon što je studija isplativosti pokazala da je to najisplativije rješenje za roditelje.

– Više od 5.000 kuna godišnje po djetetu plaćali bi za smještaj u vrtić djeteta da smo ga financirali preko EU fondova. Morali bi imati svoju ustanovu sa svim što to sa sobom nosi  – istaknuo je Novoselec.
 

Nova zgrada vrtića izgrađena je od modularnih panela, a ukupna površina je 700 kvadratnih metara. Objekt je stajao 3,8 milijuna kuna, a u njemu će moći boraviti pet odgojnih skupina djece, koji će na raspolaganju imati i polivalentnu dvoranu.
 

Izvor: Foto: ZVONIMIR MIKAŠEK

Život i društvo

Slobodno počnite pripremati roštilj za Praznik rada, ali izgleda da kiša ipak neće izostati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sljedećeg tjedna u srijedu obilježavamo 1. svibnja, odnosno Praznik rada.

Već tradicionalno to je dan za druženje u prirodi, na otvorenom, a često i za pečenje roštilja ili kuhanje graha. Jedan od ključnih uvjeta za to je lijepo vrijeme.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a 1. svibnja bi na sjeveru Hrvatske uglavnom trebao biti sunčan i topao.

Proteklih dana bilo je hladno i kišovito, ali već od petka, 26. travnja, stiže sunčano vrijeme i temperatura raste. Početkom sljedećeg tjedna danju će biti i 24 °C.

Prema trenutnoj prognozi DHMZ-a na varaždinskom području na sam Praznik rada prijepodne će biti sunčano i toplo s temperaturom do 22 °C. Poslijepodne stižu oblaci, moguće je malo kiše, a nešto više kiše trebalo bi pasti poslije 20 sati.

I ostatak sljedećeg trebao bi biti pravi proljetni.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat objavio: U ovim autima uočeni su problemi, javite se trgovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državni inspektorat ovog je tjedna objavio je nekoliko obavijesti o tome da su u nekim vozilima uočene određene poteškoće i nedostatci te bi se vlasnici trebali javiti trgovcima kod kojih su kupili svoja vozila.

Osobna vozila / kombi Eos, Golf, Golf Plus, Golf Cabrio, Sharan, Passat CC, Passat, Polo, Fox, Vivo Classic, Crafter

Kada se zračni jastuk vozača aktivira, kvar u generatoru plina zračnog jastuka može dovesti do nekontroliranog napuhavanja i oslobađanja metalnih fragmenata, što može uzrokovati ozljede putnika, piše N1.

Motocikli CBR600RA/RR, CBR1000RA/RR/S1/S2, GL1800/BD/B/DA

Zbog promjene metode izrade impelera pumpe goriva, gustoća impelera je smanjena. Preveliko skupljanje tijkom procesa sušenja je razlog što se impeler iskrivljuje, pa dolazi do pucanja površinskog sloja.

Osobna vozila Honda ZR-V

Naslon za glavu na prednjem desnom sjedalu može biti deformiran i savijen prema naprijed, te ukoliko dođe do sudara neće adekvatno zaštititi putnike.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje