Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Evo kako je bilo na Međunarodnoj izložbi cvijeća u Centru svijeta

Objavljeno:

- dana

FLORA CENTRUM MUNDI

Završila je 21. Međunarodna izložba i sajam cvijeća Flora Centrum Mundi Ludbreg 2017.

Ova tradicionalna manifestacija svake godine okuplja veliki broj posjetitelja, ali i izlagača i gospodarstvenika. Ove je godine izlagača bila 125 što je veći broj nego prošle godine kada je zabilježena i rekordna posjećenost.

– Ovogodišnji sajam cvijeća pokazuje dugu tradiciju sajmovanja i cvjećarstva u Ludbregu. Moramo se pohvaliti da ove godine imamo rekordan broj izlagača. Imali smo ove godine i malih organizacijskih problema zbog datuma održavanja jer su neki drugi gradovi ušli u naš termin, no u dogovoru s cvjećarima odlučili smo ništa ne mijenjati i držati se prvog svibanjskog vikenda kako je već i tradicija, ali i zbog toga jer je razdoblje nakon toga idealno za sadnju cvijeća i flanci. – izjavio je na otvorenju Sajma cvijeća gradonačelnik Dubravko Bilić.

U sklopu sajma u atriju dvorca Batthyany mogla se razgledati izložba bonsaia te izložba čajeva, začinskog i aromatičnog bilja. Posebno zanimljiva bila je i izložba hortnezija održana u kapelici svetog Križa u dvorcu Batthyany.

Nakon što je kiša pokvarila kulturno-umjetnički program na samom otvorenju upetak, u subotu je sve išlo prema planu. Dječji cvjetni korzo ludbreških vrtića i udruga na Trgu Svetog Trojstva tradicionalno je održan u subotnjim prijepodnevnim satima dok je poslijepodne u parku dvorca Batthyany održana likovna radionica Likovnog udruženja Ludbreg. U isto vrijeme na Trgu Svetog Trojstva održan je promenadni koncert Puhačkih orkestara gradova Tržiča i Ludbrega. Subotnja večer zaključena je koncertom Dražena Zečića. Nedjeljni kulturno-umjetnički program također je bio otkazan zbog kiše. No, to nije spriječilo kupce koji su odavno prepoznali kvalitetu ludbreškog cvijeća da u samom Centru svijeta nabave sve potrebno.

Ove godine na sajmu cvijeća birao se i najljepše uređen prostor, prva nagrada pripala je OPG-u Mraz koji će iduće godine imati besplatan prostor na trgu, drugu nagradu osvojio je OPG Herega koji će zahvaljujući osvojenoj nagradi iduće godine imati pravo na 75 posto nižu cijenu izložbenog prostora, dok je nagrada za treće mjesto 50 posto niža cijena, a ona je pripala OPG-u Markulinčić.

Izvor: Foto:

Život i društvo

Slobodno počnite pripremati roštilj za Praznik rada, ali izgleda da kiša ipak neće izostati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sljedećeg tjedna u srijedu obilježavamo 1. svibnja, odnosno Praznik rada.

Već tradicionalno to je dan za druženje u prirodi, na otvorenom, a često i za pečenje roštilja ili kuhanje graha. Jedan od ključnih uvjeta za to je lijepo vrijeme.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a 1. svibnja bi na sjeveru Hrvatske uglavnom trebao biti sunčan i topao.

Proteklih dana bilo je hladno i kišovito, ali već od petka, 26. travnja, stiže sunčano vrijeme i temperatura raste. Početkom sljedećeg tjedna danju će biti i 24 °C.

Prema trenutnoj prognozi DHMZ-a na varaždinskom području na sam Praznik rada prijepodne će biti sunčano i toplo s temperaturom do 22 °C. Poslijepodne stižu oblaci, moguće je malo kiše, a nešto više kiše trebalo bi pasti poslije 20 sati.

I ostatak sljedećeg trebao bi biti pravi proljetni.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat objavio: U ovim autima uočeni su problemi, javite se trgovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državni inspektorat ovog je tjedna objavio je nekoliko obavijesti o tome da su u nekim vozilima uočene određene poteškoće i nedostatci te bi se vlasnici trebali javiti trgovcima kod kojih su kupili svoja vozila.

Osobna vozila / kombi Eos, Golf, Golf Plus, Golf Cabrio, Sharan, Passat CC, Passat, Polo, Fox, Vivo Classic, Crafter

Kada se zračni jastuk vozača aktivira, kvar u generatoru plina zračnog jastuka može dovesti do nekontroliranog napuhavanja i oslobađanja metalnih fragmenata, što može uzrokovati ozljede putnika, piše N1.

Motocikli CBR600RA/RR, CBR1000RA/RR/S1/S2, GL1800/BD/B/DA

Zbog promjene metode izrade impelera pumpe goriva, gustoća impelera je smanjena. Preveliko skupljanje tijkom procesa sušenja je razlog što se impeler iskrivljuje, pa dolazi do pucanja površinskog sloja.

Osobna vozila Honda ZR-V

Naslon za glavu na prednjem desnom sjedalu može biti deformiran i savijen prema naprijed, te ukoliko dođe do sudara neće adekvatno zaštititi putnike.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje