Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Evo kako je bilo na Međunarodnoj izložbi cvijeća u Centru svijeta

Objavljeno:

- dana

FLORA CENTRUM MUNDI

Završila je 21. Međunarodna izložba i sajam cvijeća Flora Centrum Mundi Ludbreg 2017.

Ova tradicionalna manifestacija svake godine okuplja veliki broj posjetitelja, ali i izlagača i gospodarstvenika. Ove je godine izlagača bila 125 što je veći broj nego prošle godine kada je zabilježena i rekordna posjećenost.

– Ovogodišnji sajam cvijeća pokazuje dugu tradiciju sajmovanja i cvjećarstva u Ludbregu. Moramo se pohvaliti da ove godine imamo rekordan broj izlagača. Imali smo ove godine i malih organizacijskih problema zbog datuma održavanja jer su neki drugi gradovi ušli u naš termin, no u dogovoru s cvjećarima odlučili smo ništa ne mijenjati i držati se prvog svibanjskog vikenda kako je već i tradicija, ali i zbog toga jer je razdoblje nakon toga idealno za sadnju cvijeća i flanci. – izjavio je na otvorenju Sajma cvijeća gradonačelnik Dubravko Bilić.

U sklopu sajma u atriju dvorca Batthyany mogla se razgledati izložba bonsaia te izložba čajeva, začinskog i aromatičnog bilja. Posebno zanimljiva bila je i izložba hortnezija održana u kapelici svetog Križa u dvorcu Batthyany.

Nakon što je kiša pokvarila kulturno-umjetnički program na samom otvorenju upetak, u subotu je sve išlo prema planu. Dječji cvjetni korzo ludbreških vrtića i udruga na Trgu Svetog Trojstva tradicionalno je održan u subotnjim prijepodnevnim satima dok je poslijepodne u parku dvorca Batthyany održana likovna radionica Likovnog udruženja Ludbreg. U isto vrijeme na Trgu Svetog Trojstva održan je promenadni koncert Puhačkih orkestara gradova Tržiča i Ludbrega. Subotnja večer zaključena je koncertom Dražena Zečića. Nedjeljni kulturno-umjetnički program također je bio otkazan zbog kiše. No, to nije spriječilo kupce koji su odavno prepoznali kvalitetu ludbreškog cvijeća da u samom Centru svijeta nabave sve potrebno.

Ove godine na sajmu cvijeća birao se i najljepše uređen prostor, prva nagrada pripala je OPG-u Mraz koji će iduće godine imati besplatan prostor na trgu, drugu nagradu osvojio je OPG Herega koji će zahvaljujući osvojenoj nagradi iduće godine imati pravo na 75 posto nižu cijenu izložbenog prostora, dok je nagrada za treće mjesto 50 posto niža cijena, a ona je pripala OPG-u Markulinčić.

Izvor: Foto:

Život i društvo

FOTO Pomoć iz Varaždina: obitelji pogođenoj potresom darovali namještene kontejnere

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Obitelj Sljepčević iz Gornje Pastuše, područja pogođenim nedavnim potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji, dobila je kontejnerske objekte za život. 

Kontejnere je osigurala tvrtka Teximp iz Švicarske, odnosno obitelj Vukoja, a sve je to inicijativa Mjesnog odbora Poljana Biškupečka i predsjednika vijeća Mjesnog odbora Franje Puškadije te gradske vijećnice s Nezavisne liste Ivana Čehoka Danijele Puškadije, a uz posredovanje Grada Varaždina.

U akciju prikupljanja pomoći uključili su se i Udruga veterana 1. gardijske brigade Tigrovi, Kos transporti, PZC d.d. Varaždin, Čistoća d.o.o. i roditelji 7. a razreda III. OŠ Varaždin.

– Brzom koordinacijom, obitelj s dvoje malodobne djece kojoj je potres kuću srušio do temelja, ubrzo je dobila topao i siguran privremeni smještaj. Osim kontejnera, prikupljena su i sredstva za novi namještaj s kojim je namješten stambeni prostor od 30 m2. Grad Varaždin i dalje će preko svih svojih institucija ciljano pomagati onima koji su u potrebi – poručuju iz Grada Varaždina.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Veliko srce građana Varaždinskih Toplica: u Glinu poslali vrijednu donaciju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iz grada Varaždinskih Toplica u utorak su ponovno na područja pogođena potresom dostavljene prijeko potrebne donacije.

Naime, u nedjelju je u organizaciji Grada u Vatrogasnom domu održano prikupljanje materijalne pomoći za stanovništvo grada Gline koje se suočava s posljedicama razornog potresa.

Prikupljale su se grijalice, deke, cerade, folije, čizme, produžni kablovi, pelene i druge higijenske potrepštine. Grad je također donirao 100 pari podstavljenih gumenih čizama koje su stanovnicima Gline sada najpotrebnije.

Donacija je predana na punktu Dječjeg vrtića „Bubamara” Glina koji polazi 130 mališana, a čiji roditelji mogu odmah na licu mjesta preuzeti potrebne stvari.

– Zahvaljujemo svim fizičkim i pravnim osobama koje su se odazvale ovoj akciji prikupljanja. I dalje smo u kontaktu s ljudima u Glini i možemo potvrditi da će biti još prikupljanja pomoći jer je potreba uistinu velika. Naši su građani ponovno pokazali da imaju veliko srce i nadamo se da će i ubuduće imati sluha za najpotrebitije – poručila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Nastavite čitati