Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Evo kako je bilo na Međunarodnoj izložbi cvijeća u Centru svijeta

Objavljeno:

- dana

FLORA CENTRUM MUNDI

Završila je 21. Međunarodna izložba i sajam cvijeća Flora Centrum Mundi Ludbreg 2017.

Ova tradicionalna manifestacija svake godine okuplja veliki broj posjetitelja, ali i izlagača i gospodarstvenika. Ove je godine izlagača bila 125 što je veći broj nego prošle godine kada je zabilježena i rekordna posjećenost.

– Ovogodišnji sajam cvijeća pokazuje dugu tradiciju sajmovanja i cvjećarstva u Ludbregu. Moramo se pohvaliti da ove godine imamo rekordan broj izlagača. Imali smo ove godine i malih organizacijskih problema zbog datuma održavanja jer su neki drugi gradovi ušli u naš termin, no u dogovoru s cvjećarima odlučili smo ništa ne mijenjati i držati se prvog svibanjskog vikenda kako je već i tradicija, ali i zbog toga jer je razdoblje nakon toga idealno za sadnju cvijeća i flanci. – izjavio je na otvorenju Sajma cvijeća gradonačelnik Dubravko Bilić.

U sklopu sajma u atriju dvorca Batthyany mogla se razgledati izložba bonsaia te izložba čajeva, začinskog i aromatičnog bilja. Posebno zanimljiva bila je i izložba hortnezija održana u kapelici svetog Križa u dvorcu Batthyany.

Nakon što je kiša pokvarila kulturno-umjetnički program na samom otvorenju upetak, u subotu je sve išlo prema planu. Dječji cvjetni korzo ludbreških vrtića i udruga na Trgu Svetog Trojstva tradicionalno je održan u subotnjim prijepodnevnim satima dok je poslijepodne u parku dvorca Batthyany održana likovna radionica Likovnog udruženja Ludbreg. U isto vrijeme na Trgu Svetog Trojstva održan je promenadni koncert Puhačkih orkestara gradova Tržiča i Ludbrega. Subotnja večer zaključena je koncertom Dražena Zečića. Nedjeljni kulturno-umjetnički program također je bio otkazan zbog kiše. No, to nije spriječilo kupce koji su odavno prepoznali kvalitetu ludbreškog cvijeća da u samom Centru svijeta nabave sve potrebno.

Ove godine na sajmu cvijeća birao se i najljepše uređen prostor, prva nagrada pripala je OPG-u Mraz koji će iduće godine imati besplatan prostor na trgu, drugu nagradu osvojio je OPG Herega koji će zahvaljujući osvojenoj nagradi iduće godine imati pravo na 75 posto nižu cijenu izložbenog prostora, dok je nagrada za treće mjesto 50 posto niža cijena, a ona je pripala OPG-u Markulinčić.

Izvor: Foto:

Život i društvo

Uređen nogostup u centru Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gotov je još jedan projekt važan za Lepoglavu.

– Uređenjem nogostupa u samom centru Lepoglave povećali smo sigurnost građana, posebice djece koja njime pješače do škole. Pored toga, dio je ovo projekta uređenja samog centra Lepoglave kojeg smo započeli uređenjem ulice Matije Gupca, a nastavit ćemo s rekonstrukcijom dijela nogostupa na istočnoj strani Ulice hrvatskih pavlina kojom će biti obuhvaćeno saniranje cestovne odvodnje, kanalizacijskog sustava i samog nogostupa. U okviru uređenja gradskog centra izgradit ćemo i tržnicu koja će, ne samo funkcionalno već i vizurom, doprinijeti ljepšem izgledu centra Lepoglave – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić po završetku izgradnje nogostupa uz sjevernu stranu kolnika županijske ceste Ulice A. Mihanovića, u dužini od 363,5 metara, ugovorene vrijednosti od 395.730 kuna. Uz rekonstrukciju i uređenje nogostupa, izvršeni su zahvati na rekonstrukciji potpornih zidova koji se nalaze uz sam nogostup.

– Nažalost, u samom je centru, prema stanju objekata, vidljivo kojom imovinom upravlja Grad Lepoglava, a kojom država. Grad svoju imovinu održava i obnavlja dok je ona državna zapuštena i u derutnom stanju te narušava vizuru centra Lepoglave. Osim toga, zbog stanja u kakvom se trenutno nalazi, predstavlja i opasnost za građane – poručio je gradonačelnik Škvarić, a potvrdila i predsjednica Mjesnog odbora Lepoglava Marija Ribić.

Dodao je i da kontinuirana nastojanja Grada Lepoglave za rješavanjem ovog gorućeg problema nisu na državnoj razini naišla na spremnost za pokretanje postupaka dodjele navedene imovine Gradu i stvaranje uvjeta za pokretanje njene sanacije i obnove u okviru gradskih projekata.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ovaj vikend na varaždinskom nebu pravi padobranski spektakl

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon gotovo tri godine varaždinski aerodrom će ovoga vikenda, 24. i 25. travnja, ponovo biti domaćin velike priredbe. Padobranski boogie u Varaždinu ugostit će padobrance iz cijele Hrvatske koji će na nebu iznad Varaždina prirediti atraktivni padobranski show.

Na ovoj padobranskoj priredbi, koju organiziraju Grad Varaždin, tvrtka Parkovi i Aeroklub Varaždin, nastupit će iskusni padobranci iz cijele Hrvatske, a organizatori će onima željnih adrenalina omogućiti i tandemske skokove padobranom s 4.000 metara visine.

Program padobranskog mitinga – Varaždin boogie 2021., počet će u subotu već u 9 sati skokovima padobranaca, koji će točno u podne na varaždinski aerodrom spustiti zastave Grada Varaždina, Parkova i Aerokluba Varaždin. Uz atraktivni padobranski šou na nebu iznad Varaždina, program će biti organiziran i na aerodromu gdje će posjetitelji moći razgledati padobransku opremu te se bolje upoznati s ovim atraktivnim sportom.

– Ovakve padobranske priredbe su uvijek atraktivne, stoga mi je posebno zadovoljstvo što na aerodromu ponovo imamo Varaždin boogie. Vjerujem da organizacijom ovoga padobranskog šoua počinjemo revitalizirati padobranstvo u našem gradu. Podsjećam da su varaždinski padobranci bili državni reprezentativci i državni rekorderi, a to je tradicija kakvom se može malotko pohvaliti – naglasio je Josip Novak, predsjednik Aerokluba Varaždin.

Ulaz na varaždinski aerodrom bit će besplatan, no organizatori napominju da svi posjetitelji moraju nositi zaštitne maske te se strogo pridržavati svih protuepidemijskih mjera.

Nastavite čitati