FOTOPinch od Amour/facebook

Prepustiti se očaju nikako nije bila opcija za varaždinsku informatičarku Kristinu Šaško kad je oboljela od limfoma, nego se bacila na novi posao – pisanje bloga o slasticama i pečenje kolača, što joj je dalo snagu za borbu s bolešću, a dobre nalaze nedavno je proslavila tortom ferrero rocher, piše u časopisu Gloria.

Naime, svoju je životnu priču za taj je časopis ispričala hrabra 30-godišnja magistra informatike Kristina Šaško, čija je svakodnevnica ne tako davno bila suživot sa kemoterapijama zbog Hodgkinova limfoma.

U proces liječenja uključila je i vlastitu, ali slatku terapiju – pečenje kolača, a sve redovito bilježi na svom blogu Pinch of Amour. U svemu joj pomaže suprug Matija (31), također informatičar.

Limfom joj je otkriven prošlo ljeto, navodi Gloria, šest mjeseci nakon što je promijenila posao i počela raditi kao produkt menadžerica u jednoj zagrebačkoj IT tvrtki. Sa suprugom se iz Novog Golubovca preselila u vlastiti stan u Varaždinu, bili su tada tri godine u braku i imali mnogo planova, a potom joj se svijet počeo urušavati. Uz potporu supruga Matije, s kojim je u braku četiri godine, prebrodila je najteža razdoblja.

Bilo je dana kad nije mogla ustati iz kreveta, čak ni čitati, gledati TV i javljati se na telefon. Kad joj je počela ispadati kosa, obrijala je glavu, no periku je nosila samo kad bi posjećivala svoju 85-godišnju baku Anku u Druškovcu, kojoj su zatajili Kristininu bolest.

Onako ćelava, bez trepavica i obrva pogledala bi se u zrcalo i govorila: “Dobro jutro, ljepotice!” Naučena uvijek biti u pokretu, željela je raditi nešto korisno i skratiti si vrijeme između kemoterapija. Od djetinjstva je bila vješta u pečenju kolača, a prvu tortu, dobošicu, ispekla je s osam godina. Prijatelji su je često nagovarali da počne pisati blog, a ona se izgovarala da za to treba mnogo vremena – no iza te isprike krila se, priznaje, njezina nesigurnost.

Prije šest mjeseci napokon ga je pokrenula i s još više žara nastavila peći kolače.

Kristinini najnoviji nalazi pokazuju da je bolest u kompletnoj remisiji – što je proslavila tortom ferrero rocher – ali treba proteći barem pet godina kako bi mogla reći da je izliječena.

Komentari

Komentara