Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Idilična slika Ivanščice na kojoj je palo oko 40 centimetara snijega

Objavljeno:

- dana

Samo za najhrabrije

Neke dijelove Varaždinske županije jučer je zabijelio snježni pokrivač, no na Ivanščici vlada prava snježna idila. 

I dok su mnogi ostali u svojim toplim domovima, fotograf Zoran Stanko uspeo se na Ivanščicu. 

–  U Ivancu u početku uopće nije bilo snijega pa sam se odlučio uspeti na Ivanščicu. Snijeg je počeo na oko 400 metara nadmorske visine, a s porastom visine snijega je bilo sve više. Na grebenu je puhao olujan sjeverozapadnjak koji je brzo stvarao metarske zapuhe. Bez zapuha pri vrhu je palo oko 40 cm snijega – rekao je Stanko, član Crometeo tima čiji su radovi, među ostalim, izlazili i u kalendaru National Geographica ili Svjetske meteorološke organizacije.

 

Izvor: Foto: Zoran Stanko

Život i društvo

Radovi na postavljanju umjetnog travnjaka u Novom Marofu pred završetkom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni teren u Novom Marofu korak je bliže svom konačnom izgledu.

Naime, u četvrtak je, 18. kolovoza, četveročlano Povjerenstvo za pregled i primopredaju podloge za postavu umjetne trave obišlo teren i ustvrdilo kako se radovi kvalitetno obavljaju, prema pravilima struke. Povjerenstvo je također zaključilo kako izvedena podloga zadovoljava sve tehničke specifikacije za postavljanje umjetne trave te se krenulo s postavljanjem novog travnjaka.

Pripremne radove financira Grad Novi Marof, a financijska sredstva za dobavu i postavljanje umjetne trave osigurao je Hrvatski nogometni savez.

Zajedno s članovima povjerenstva i predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenadom Horvatićem radove je obišao i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Ovo je velika stvar za naš nogometni klub koji je među najdugovječnijima u zemlji. Drago mi je da će naši nogometaši dobiti pravi, suvremeni travnjak potreban za treninge i utakmice na kojem će moći trenirati svi, od škole nogometa do seniora – poručio je Jenkač.

Time će jedan od starijih hrvatskih nogometnih klubova, NK Novi Marof, uskoro dobiti novo nogometno igralište koje će prema svemu sudeći parirati i onima u većim gradovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vinica: U subotu lovačka zabava uz gađanje glinenih golubova, tamburaše i domaće delicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lovačka udruga „Opeka“ Vinica u subotu, 20. kolovoza organizira lovačku zabavu uz gađanje glinenih golubova.

Sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Faringaši, a krijepit će se domaćim gulašom i drugim specijalitetima uz nezaobilaznu – vrhunsku viničku kapljicu.

Okupljanje lovaca/strijelaca počinje kod lovačkog doma u 9.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje