Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Interventne snage, ronioci i udruge čiste otpad uz Dravu koji su ostavili nesavjesni građani

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Grad Varaždin u suradnji s gradskim tvrtkama Čistoća, Varkom, Parkovi, JVP Varaždin, HGSS – Stanica Varaždin, pripadnicima 2. mehanizirane bojne Pume (HV), Udrugom veterana 7. gardijske brigade „PUMA“, Udrugom navijača White Stones Varaždin, Udrugom RezervArt Varaždin, Kajak kanu klubom VARTEKS, Rafting klubom Matis, Klubom podvodnih aktivnosti Drava i Športsko-ribolovnim klubom Varaždin organizirali su ekološku akciju čišćenja obale rijeke Drave – „Drava 21“.

Akcija čišćenja krenula je jučer, 7. svibnja, a nastavlja se danas, 8. svibnja.

– Čisti se sve od ove špice prema Cirkovečkoj. Jučer su tu bile interventne snage – pripadnici HV-a, vatrogastva i HGSS-a, a danas dolaze i ronioci jer ćemo čistiti i ispod površine vode uz obalu rijeke Drave. Akciji su se pridružili svi oni koji „žive“ uz Dravu, a osmislili smo je jer vidimo da s pojavom pandemije koronavirusa više građana dolazi boraviti ovdje uz Dravu, međutim, ne ponašaju se svi savjesno. Ostavljaju se velike količine otpada i to, naravno, netko treba počistiti – rekao je zamjenik gradonačelnika Varaždina Zlatan Avar te istaknuo da će takvih akcija biti i više.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Cistka-1-1.jpg

– Danas oko 12, 13 sati završavamo pa ćemo vidjeti što će sve Čistoća skupiti, ali vjerujem da će biti dosta toga – dodao je Avar.

Svrha akcije je educirati građane o važnosti zaštite okoliša s ciljem preventivnog djelovanja i sprečavanja odbacivanja otpada u prirodu, a naročito po obali rijeke Drave, čime se zagađuje sama rijeka s odbačenim otpadom i estetski nagrđuje okoliš.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Cistka-2-1.jpg

– Svašta se može ovdje naći. Ovo je akcija na inicijativu ovih udruga koje nekako gravitiraju Dravi, sama Udruga Labud i Športsko-ribolovni klub pokrenuli su akciju na koju smo mi dodatno reagirali, pitali smo Grad, nakon čega smo se dogovorili da organizirano odradimo čišćenje. Uz samo korito rijeke Drave ima jako puno smeća, ljudi bacaju zaista svašta. Toga je puno i to bi trebalo kontinuirano čistiti. Nažalost, bilo je planirano i prije Prvog maja, ali vrijeme je jednostavno bilo takvo. Ja ne vjerujem da će sad stati samo na tome, vjerujem da ćemo se opet svi skupa okupiti da to što bolje počistimo – zaključio je Davor Skroza, direktor Čistoće.

Život i društvo

Predstavnici američkih turističkih agencija razgledali Varaždin i upoznali gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

– Grad Varaždin je jedna od najljepših turističkih destinacija Hrvatske, potpuno siguran za turiste! – zaželio je dobrodošlicu predstavnicima američkih turističkih agencija gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.

Njih četrdesetak boravi na studijskom putovanju u Hrvatskoj, a u petak su razgledali grad Varaždin i upoznali se s njegovom turističkom ponudom.

Uz zvuke iz muzičke kamperice i gradskog notara Krunoslava Čolu, dobrodošlicu im je poželjela i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina i organizatorica njihovog jednodnevnog boravka u Varaždinu.

Varaždin se priprema da ponovo bude jedna od destinacija za boravka američkih turista u Europi, odnosno u Hrvatskoj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Summer wine i Starinski žmaki kao brand Općine Breznički Hum na 7. Gospodarskom sajmu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Kapucinskom trgu u središtu Varaždina u petak, 18. lipnja, u podne otvoren je 7. Gospodarski Sajam, na kojem se do nedjelje, 20. lipnja, predstavljaju brojni obrti, OPG-ovi, udruge, domaće radinosti, vinari i ugostitelji s područja sjeverozapadne Hrvatske.

>>FOTO 7. Gospodarski sajam Varaždin oživio Kapucinski trg

Među brojnim izlagačima je i općina Breznički Hum, čiji su štand nakon otvaranja Sajma obišli novoizabrani varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te nekolicina gradonačelnika i načelnika općina s područja regije.

Načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić najavio je da će bogata ponuda udruga i OPG-ova ove općine dobiti i glazbenu potporu uz nastup orkestra Limene glazbe Sveti Martin.

Predsjednica Udruge za kulturu i književnost Humščak Ružica Kišur Črlenec tom je prilikom gostima predstavila izlagače iz Brezničkog Huma Udrugu Humščak, komunalnu tvrtku Humko, OPG Futač, cvjećarnicu Dada i Vinariju Šafran.

Gostima je potom suvlasnik Vinarije Šafran Josip Tržec upriličio degustaciju vina i osvježavajućeg ljetnog voćnog koktela Summer wine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!