Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO Izbio požar na kući u Slokovcu pa se urušio veći dio zahvaćenog krovišta

Foto: Požar u Slokovcu/Facebook/DVD Novi Marof

Objavljeno:

- dana

Varaždinska policija javila je i o dva požara proteklog vikenda.

U nedjelju, 28. siječnja, u Slokovcu, izbio je požar na krovu obiteljske kuće u vlasništvu 44-godišnjakinje. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed prijenosa topline s dimovodne cijevi od inoxa na drvenu konstrukciju krovišta u dijelu gdje dimovodna cijev prolazi kroz krovište. Požar se potom proširio na masivnu drvenu konstrukciju krovišta kuće koja je izgorjela te je došlo do urušavanja većeg dijela požarom zahvaćenog krovišta. Također je došlo do začađenja dijela drvene konstrukcije krovišta susjedne kuće. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Požar su ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava Ludbreg, Slokovec i Sigetec Ludbreški, a u istom nije bilo ozlijeđenih osoba.

Istog dana, 28. siječnja, u Grani, izbio je požar na krovu vikend kuće u vlasništvu 56-godišnjaka. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed prijenosa topline s dimovodne cijevi od inoxa na drvenu gredu, u dijelu izlaza dimovodne cijevi kroz krovište. Požar se s navedenog mjesta proširio na masivnu drvenu konstrukciju krovišta vikend kuće te drvenu oblogu na zidu, kao i na drvenu konstrukciju nadstrešnice iznad ulaza u vikend kuću. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društava Novi Marof, a u istom nije bilo ozlijeđenih osoba.

Crna kronika

Muškarac (56) koji je pred Novu godinu bacio bombu na partnericu i ozlijedio ju zaradio optužnicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. ožujka 2024., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 56 godina zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja ubojstva iz Kaznenog zakona i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz istog zakona.

>> Pijan bacio bombu u dvorištu obiteljske kuće i pokušao ubiti izvanbračnu suprugu

– Okrivljenog 56-godišnjaka optužnicom se tereti da je 29. prosinca 2023., na dvorištu obiteljske kuće u mjestu Sveti Križ, u kojoj je živio s 53-godišnjakinjom, u alkoholiziranom stanju aktivirao ručnu bombu koju je neovlašteno posjedovao i bacio ju na stepenište ispred ulaza u kuću gdje je tada bila 53-godišnjakinja pa je bomba eksplodirala i ozlijedila ju. Okrivljenog 56-godišnjaka tereti se i da je neovlašteno posjedovao još jednu ručnu bombu – objavio je DORH.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetništva i produljilo mu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Čengić zbog ubojstva u Vulariji osuđen na zatvorsku kaznu od 4 godine i 10 mjeseci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi Željko Čengić (65) proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela ubojstva u prekoračenju nužne obrane i teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz te osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i 10 mjeseci.

On je proglašen krivim da je 2. svibnja 2020. godine u mjestu Vularija, u cilju odbijanja izravno predstojećeg napada na Ratimira Benčića (67) i sebe, od Martina Pilića (27) koji je izlazio iz vozila s prepravljenim signalnim pištoljem, ispalio u njega najmanje šest hitaca iz malokalibarskog pištolja.

Pritom je s četiri hica pogodio Pilića u glavu i nanio mu teške ozljede od kojih je preminuo 23. svibnja 2020. godine, a jednim hicem nehotično pogodio Benčića u desnu nadlakticu i nanio mu teške ozljede.

– Državno odvjetništvo tereti optuženika da je počinio kazneno djelo ubojstva na štetu 28-godišnjaka jer smatra da nije postojao nikakav napad žrtve i da optuženik stoga nije bio u stanju nužne obrane te da je prvostupanjski sud pogrešno i neosnovano izmijenio optužnicu. U žalbi je predloženo da se pobijana presuda ukine i predmet vrati prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje – stoji na stranicama Državnog odvjetništva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje