Povežite se s nama

Sport

FOTO Izletom na Pokojec završio 5. Zimski sportski višeboj

Objavljeno:

- dana

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u petak, 11. siječnja, izletom na Ham-Pokojec uspješno je završila 5. Zimski sportski višeboj za učenike varaždinskih osnovnih škola, koji je organizirala uz potporu Grada Varaždina.

Na izletu je bilo 75 polaznika Zimskog višeboja, od stotinjak učenica i učenika koliko ih je iskoristilo mogućnost besplatnog sudjelovanja na svakodnevnim treninzima višeboja. Izlet na Ham-Pokojec uključio je planinarenje, edukaciju o markacijama planinarskih puteva i orijentaciji u prirodi, kviz znanja, podjelu diploma i spomen majica, topli čaj i ručak u planinarskom domu. S učenicima su bili treneri i pratnja: Tomislav Biškup, Tomislav Jelenski, Emerik Večerić, Marko Žganec, Antonio Horvatić, Anita Matovinović i Anica Sitar. – Izuzetno smo zadovoljni što smo još jednom djeci za vrijeme školskih praznika omogućili da se aktivno bave sportom. Zadovoljna su i djeca, a zadovoljni su i roditelji koji od početka podržavaju organizaciju besplatnih sportskih aktivnosti za djecu u Zimskom i Ljetnom višeboju – rekla je Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici. Za devet dana sportskih aktivnosti te završni jednodnevni izlet, Zajednica je osigurala dvoranu i sportske rekvizite te naknadu trenerima, članovima Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije. Za sudionike je sve bilo besplatno, poklonili su im bidone za vodu, majice i diplome za uspješno i ustrajno vježbanje, a svakodnevno su dobili energetske pločice i voće. Zajednica je pokrila i troškove izleta. Sudionici Zimskog sportskog višeboja su pod stručnim vodstvom trenera usvajali i usavršavali tehnička i taktička znanja iz nekoliko sportova: rukomet, nogomet, košarka, odbojka, badminton, borilački sportovi, te se natjecali u tim sportovima, učili pravila pojedinog sporta, a neki se odlučili za treniranje pojedinih sportova, dok su djeca stjecala i nova prijateljstva. Iz Zajednice naglašavaju da nije bilo bitno predznanje ili treniranje nekog sporta, već je cilj bio kretanje, druženje, upoznavanje različitih sportova.

Sport

Veliki Bukovec domaćin prvog malonogometnog noćnog turnira

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U općini Veliki Bukovec, u razdoblju od 27. lipnja do 30. lipnja, održat će se prvi malonogometni noćni turnir.

Nogometni klub „Poljoprivrednik“ Kapela Podravska u suradnji s općinom Veliki Bukovec i JMB eventima organizira turnir koji će se igrati na terenu s umjetnom travom.

Kako najavljuje tajnik kluba Rašić Miro, za sada je prijavljeno oko 12 ekipa, a očekuje se da će ih biti još više.

– Očekujemo veliki broj posjetitelja. Prognoza vremena je povoljna, s normalnim temperaturama i bez padalina. Sezona je netom završila i dečki su već željni nogometa. Ovo je zapravo drugi turnir u regiji, nakon Sigetca koji je bio prvi, tako da se turniri nastavljaju praktički do početka nove sezone – nadodao je Rašić.

Pripremljene su i novčane nagrade uz pehare. Prva nagrada iznosi 800 eura, druga 500 eura, a treća 300 eura.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinac Marin Ranteš osigurao nastup na Olimpijskim igrama u Parizu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski BMX biciklist Marin Ranteš izborio je Olimpijske igre u Parizu nakon što je kroz kvalifikacijske turnire u Šangaju i Budimpešti osigurao šesto mjesto, posljednje koje je vodilo u Pariz.

Varaždinac je na turniru u Budimpešti završio kao šesti, što je potvrdilo njegovu kvotu za OI u Parizu, gdje će se natjecati u disciplini BMX slobodni stil.

Ranteš je prvi BMX biciklist iz Hrvatske kojemu je uspjelo plasirati se na Olimpijske igre, a to označuje da ovo i njegove prve Olimpijske igre. 28-godišnji Varaždinac je postao time 61. član hrvatske delegacije ovog ljeta u Parizu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje