Povežite se s nama

Kultura

FOTO “Kneginščijada 2017.”: likovnjaci sa sjevera Hrvatske slikali motive kneginečkog kraja

Objavljeno:

- dana

DAN OPĆINE GORNJI KNEGINEC

U sklopu obilježavanja Dana općine Gornji Kneginec održana je likovna kolonija “Kneginščijada 2017.”

Manifestacija je održana na prostoru stare drvene kuće obitelji Ptiček i ribnjaku ŠRD Ostriž u Gornjem Knegincu u subotu, a dio je programa obilježavanja Dana općine Gornji Kneginec.

“Kneginščijada 2017.” okupila je 34 likovnih umjetnika s područja sjeverne Hrvatske koji su, uz domaće kneginečke slikare, slikali motive kneginečkog kraja s motivima svijeta mašte. Likovnu koloniju organizirala je udruga “Kula Kneginec”, a pokrovitelj je Općina Kneginec Gornji. Sudionike su pozdravili i zamjenik općinskog načelnika Robert Đuranec te načelnik Goran Kaniški. 

Nakon radnog dijela, kneginečki likovnjaci i njihovi gosti nastavili su ugodno i opušteno druženje uz domjenak i piće.

Izvor: Foto: Foto: Općina Gornji Kneginec

Kultura

KUD „Toplice” započeo s prvim ciklusom radionica “Kultura življenja u Varaždinskim Toplicama”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu ESF projekta „Tradicija kao alat za razvoj vještina i socijalno uključivanje” u ponedjeljak je, 17. siječnja, u Varaždinskim Toplicama započeo prvi ciklus radionica “Kultura življenja u Varaždinskim Toplicama”.

Glavna tema radionica je tradicijska kuća – Fantekova hiža iz Varaždinskih Toplica. Polaznici će se upoznati s poviješću njezine izgradnje i njezinim smještajem, a kroz radionice će upoznati i kulturnu baštinu vlastitog zavičaja te načine spajanja tradicijske kulture i moderne arhitekture.

Radionice će se održavati do 21. siječnja ove godine, a polaznici će sudjelovati i u likovnim radionicama i online izložbi etnografske baštine Varaždinskih Toplica.

Ukupna vrijednost projekta kojeg provode Kulturno umjetničko društvo „Toplice” iz Varaždinskih Toplica, Hrvatsko društvo inženjera geotehnike i Grad Varaždinske Toplice je 468.249,71 kuna, od čega je 85 % sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Više informacija o projektu, temama radionice i mogućnostima sudjelovanja moguće je pronaći na internetskoj stranici https://projekt.kud-toplice.hr/.

Nastavite čitati

Kultura

Zbog loše epidemiološke situacije odgođene sve predstave u varaždinskom HNK-u

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iz HNK u Varaždinu obavještavaju javnost da su odgođene sve predstave u ovoj ustanovi zbog vrlo loše epidemiološke situacije.

Predstave se odgađaju do 26. siječnja.

– Poštovana publiko, od danas do 26. 1. odgađamo predstave zbog naglo pogoršane epidemiološke situacije u Kazalištu. Tako da su opera „Bastien&Bastienne“ i predstava „Skriveno“ odgođene. Molimo vas za razumijevanje, a o novim terminima ćemo vas obavijestiti – poručili su iz varaždinskog HNK-a.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje