Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO KRITIKA Varaždincima u šetnji centrom grada prijete crjepovi s krovova

Objavljeno:

- dana

NEMAR U URŠULINSKOJ

U redakciju Regionalnog tjednika ovih dana se javljaju čitatelji koji kažu da su u varaždinskoj gradskoj jezgri primijetili kuću na uglu Uršulinske i Ulice Andrije  Kačića Miošića  pored koje je opasno prolaziti.

Naime, naši čitatelji tvrde da s njezinog krova bez problema mogu otpasti crjepovi i veći komadi žbuke te ostalog građevinskog materijala.

– Limari ili krovopokrivači nešto su radili oko sanacije trošnog portala i krova koji se nalazi točno iznad ulaza u pekaru. Navodno je nabijena ljepenka i ništa nije osigurano te lako mogu nastradati pješaci i djeca koja tuda prolaze do škole – tuže se zabrinuti Varaždinci koji su nam poslali i fotografije opasne lokacije.

Kako neslužbeno doznajemo, odnos između suvlasnika zgrade u Kačićevoj nije najbolji, jer o gornjoj etaži i krovištu navodno najviše brinu stanari koji žive na katu.  

Inače, po hrvatskim zakonima ovakve zgrade, kod kojih postoji opasnost od pucanja i padanja na pločnik predmeta, prozora, crjepova i slično, predstavlja opasnu stvar.

Nažalost, nitko se od odgovornih za radove nije sjetio da danima postavi bilo kakav znak upozorenja koji bi upozoravao prolaznike na opasnost koja vreba s krova.

Izvor: Foto: Foto čitatelja

Život i društvo

Ludbreška komunalna tvrtka Lukom najavila smanjenje cijena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U gradskom komunalnom poduzeću Lukom najavili su smanjenje cijena grobnih naknada. Krajem 2022. godine građani su primili uplatnice s dvostruko većom cijenom spomenute komunalne usluge. Novi direktor Krešimir Horvat je pak odlučio cijenu smanjiti, kako je i obećao.

-Dobili smo suglasnost gradske uprave o smanjenju grobne naknade za deset posto. U ovom trenutku veće smanjenje nije moguće jer imamo dosta planiranih investicija, posebice na samom groblju. Trenutno tako imamo radove na dva groblja, gradskom u Ludbregu i mjesnom u Selniku. Na obje lokacije u tijeku je bojanje grobnih kuća, a uskoro krećemo i s uređenjem staza. U Selniku će biti šljunčane dok će dio staza u Ludbregu imati tlakavce – pojašnjava Krešimir Horvat, direktor Lukoma.

Pored gradskog groblja u Ludbregu započeli su i radovi na pripremi budućeg rasadnika.

-U fazi smo navoza zemlje, a stavljen je i kompost. Ideja je da u početnoj fazi rasadnik služi za potrebe komunalnog poduzeća, a kasnije je u planu i širenje. U nekoj sljedećem razdoblju tako planiramo napraviti plastenik te krenuti s hidroponskim uzgojem povrća – najavljuje Horvat.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Martijanec organizira zelenu čistku i pozivaju sve mještane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Martijanec organizira 3. Zelenu čistku te su stoga pozvali mještane i sve zainteresirane da se pridruže.

Treća zelena čistka održat će se u subotu 2. ožujka subota s početkom u 9 sati, a okupljanje će biti u Vrbanovcu, kod nogometnog igrališta, ulica Brigade braće Radić 33a.

– Predviđeno vrijeme trajanja je od 9 do 12 sati, a svi su pozvani na druženje i ručak u 12 sati na nogometnom igralištu u Vrbanovcu. U slučaju pitanja možete kontaktirati Općinu Martijanec na broj 042/207-887. Rukavice i vreće će osigurati Općina Martijanec – ističu iz Općine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje