Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Mladi pas Borna lutao, netko okrutan slomio mu dvije noge

Objavljeno:

- dana

Okrutno

Mladi pas Borna nakon što ga je njegov vlasnik napustio, lutao je i doživio je zlostavljanja.

U Udrugu Spas stigao je s dva teška prijeloma prve i zadnje noge. Tako potrgan lutao je tražo hranu i ljudsku samilost.

– Prihvaćen je prije par dana i hitno operirana zadnja noga. Operacija je bila komplicirana, a kad se oporavi, operirat ćemo i prvu nogu – ističu iz Udruge Spas na svojem Facebooku.  Zahvalili su dr. Cmrečaku i Bioinstitutu na posebnom angažmanu za Bornu, no nažalost ostao je dug za operaciju.

– Bez vaše pomoći dalje ne možemo. Operacija je uz veliki popust 1.500 kuna, plus RTG i biokemija.  Pomoć za Bornu možete uplatiti na naš žiro račun Udruga Spas: HR8723600001101737026. Uz naznaku Borna. Hvala vam od srca – zaključuju iz varaždinske udruge.

Izvor: Foto: Udruga Spas

Život i društvo

Ludbreška komunalna tvrtka Lukom najavila smanjenje cijena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U gradskom komunalnom poduzeću Lukom najavili su smanjenje cijena grobnih naknada. Krajem 2022. godine građani su primili uplatnice s dvostruko većom cijenom spomenute komunalne usluge. Novi direktor Krešimir Horvat je pak odlučio cijenu smanjiti, kako je i obećao.

-Dobili smo suglasnost gradske uprave o smanjenju grobne naknade za deset posto. U ovom trenutku veće smanjenje nije moguće jer imamo dosta planiranih investicija, posebice na samom groblju. Trenutno tako imamo radove na dva groblja, gradskom u Ludbregu i mjesnom u Selniku. Na obje lokacije u tijeku je bojanje grobnih kuća, a uskoro krećemo i s uređenjem staza. U Selniku će biti šljunčane dok će dio staza u Ludbregu imati tlakavce – pojašnjava Krešimir Horvat, direktor Lukoma.

Pored gradskog groblja u Ludbregu započeli su i radovi na pripremi budućeg rasadnika.

-U fazi smo navoza zemlje, a stavljen je i kompost. Ideja je da u početnoj fazi rasadnik služi za potrebe komunalnog poduzeća, a kasnije je u planu i širenje. U nekoj sljedećem razdoblju tako planiramo napraviti plastenik te krenuti s hidroponskim uzgojem povrća – najavljuje Horvat.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Martijanec organizira zelenu čistku i pozivaju sve mještane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Martijanec organizira 3. Zelenu čistku te su stoga pozvali mještane i sve zainteresirane da se pridruže.

Treća zelena čistka održat će se u subotu 2. ožujka subota s početkom u 9 sati, a okupljanje će biti u Vrbanovcu, kod nogometnog igrališta, ulica Brigade braće Radić 33a.

– Predviđeno vrijeme trajanja je od 9 do 12 sati, a svi su pozvani na druženje i ručak u 12 sati na nogometnom igralištu u Vrbanovcu. U slučaju pitanja možete kontaktirati Općinu Martijanec na broj 042/207-887. Rukavice i vreće će osigurati Općina Martijanec – ističu iz Općine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje