Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Na dvoranskom turniru u Martijancu više od 200 malih nogometaša

Objavljeno:

- dana

Lijep sportski dan bio je ove subote u Martijancu za brojne male nogometaše te njihove obitelji i prijatelje koji su ih došli bodriti u dvoranu Osnovne škole.

Naime, u Martijancu su u subotu, 13. siječnja 2024. godine, održana dva dvoranska nogometna turnira: U-9 i U-11, u organizaciji Nogometnog centra Jalžabet-Martijanec. Na turniru su sudjelovale 24 ekipe i ukupno više od 200 djece iz Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije te iz susjedne Slovenije, a sportsko druženje trajalo je od jutarnjih sati, kada su natjecanje započeli mlađi uzrasti, pa sve do navečer, kada su s odmjeravanjem snaga završili oni malo stariji. Igralo se po principu četiri plus jedan.

U mlađoj, U-9 kategoriji najbolja je bila ekipa NK Planika Turnišče, drugo mjesto zauzeli su domaćini NC Jalžabet-Martijanec 1, treća je bila ekipa NK Mladost Prelog 1, dok je četvrto mjesto pripalo ekipi ŠN Nogometaš 13.

U starijoj, U-11 kategoriji prvo mjesto osvojila je ekipa ŠN Nogometaš 13, drugo NC Varaždinske Toplice, treće NC Jalžabet-Martijanec 1, a četvrto mjesto zauzela je ekipa NK Podravina Ludbreg 1.

Tijekom dana u dvorani je bilo oko 600 gledatelja, a turnir su došli podržati i načelnici općina Martijanec i Jalžabet Branimir Nađ i Rajko Solar, koji su uz voditelja NC-a Jalžabet-Martijanec Miljenka Fajta najboljim ekipama podijelili medalje i pehare.

Kako je rekao trener i voditelj NC-a Jalžabet-Martijanec Miljenko Fajt, ovo je bio prvi tako veliki turnir koji je u Martijancu organizirao ovaj nogometni klub.

– Dosad smo imali turnire manjeg formata, s manjim brojem djece, a sada smo to postavili na veću razinu i ubuduće planiramo jednom godišnje organizirati takav turnir. Naši nogometaši inače često idu na turnire, tako su bili, primjerice, u Prelogu, Nedelišću, Sloveniji… – rekao je Fajt i dodao da je u subotu u dvorani Osnovne škole Martijanec vladala odlična atmosfera.

– Djeca su bila uzbuđena i to je jako dobra stvar za njih, da se bave sportom, da pokažu svoj natjecateljski duh i talent uz, naravno, fair play, te da se ujedno druže. Turnir je bio prilika da steknu iskustvo i razvijaju svoje nogometne vještine. Bio je to jako lijep nogometni dan – zaključio je Miljenko Fajt.

Život i društvo

Otkrijte povijest Varaždina i crtice iz gradskog života uz besplatne tematske ture pod vodstvom vodiča

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U program Ljeta u Varaždinu tradicionalno su se uključili članovi Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždin.

Subotama od 10 do 11 sati varaždinski vodiči organiziraju besplatna tematska vođenja koja svim zainteresiranim građanima i turistima omogućuju da bolje upoznaju bogato varaždinsko kulturno-povijesno nasljeđe, ali i zanimljivosti i crtice iz gradskog života. Kroz 12 subota bit će obrađene različite teme poput baroka u Varaždinu, varaždinskih muzeja, gradskih pjesnika, poznatih stanara i to pod vodstvom licenciranih vodiča koji su odlični poznavatelji prošlosti, ali i upućeni u sve aspekte i specifičnosti gradskog života, vješti su u pripovijedanju i kreativni u prezentaciji.

Prva tematska tura na rasporedu je u subotu, 1. lipnja, a okupljanje će svih 12 subota sve do 17. kolovoza biti u isto vrijeme i na istom mjestu – u 10 sati ispred Gradske vijećnice.

Raspored tematskih tura u organizaciji Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždina:

1.6. Ivanu Padovcu s ljubavlju

8.6. Barok u Varaždinu

15.6. Tragom Habsburgovaca

22.6. I to je Varaždin voilà!

29.6. Susjedi

6.7. Grad anđela

13.7. Krug oko parka

20.7. Poznati stanari Varaždina

27.7. Varaždin u zagrljaju glazbe

3.8. Varaždinski muzeji od 1925. do danas

10.8. Šetnja s Vatroslavom Jagićem

17.8. Varaždinski pjesnici

Nastavite čitati

Život i društvo

Predškolci Dječjeg vrtića Zibeljko oprostili se od vrtića, hrabro kreću u nove avanture

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na kraju još jedne pedagoške godine, nova generacija predškolaca priredbom se oprostila od Dječjeg vrtića Zibeljko u Bednji.

Nakon priredbe, održano je i druženje mališana s odgojiteljicama i roditeljima, a pridružio im se i načelnik Općine Bednja, Damir Poljak, kao i predsjednik Općinskog vijeća Vladimir Kramarić te članovi Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Zibeljko.

Tim je povodom načelnik Poljak zahvalio svim tetama na njihovom predanom radu.

– Velika zahvala i roditeljima koji su povjerili svoju djecu Dječjem vrtiću Zibeljko, znajući da će odrastati u toplom i sigurnom okruženju, a mališanima od svega srca želim puno uspjeha u daljnjem školovanju – rekao je načelnik Poljak te dodao kako je Dječji vrtić Zibeljko otvoren prije više od tri godine zahvaljujući ulaganju većem od milijun eura.

– Nekada oronuo i zapušten objekt u središtu Bednje pretvorili smo u jedan novi, moderan dječji vrtić. Vjerujem kako su djelatnici vrtića zadovoljni, ali i roditelji sa uvjetima u kojima borave njihova djeca, dok osmijesi na dječjim licima potvrđuju da je naš dječji vrtić bio i jest pravo mjesto za njih – rekao je načelnik Poljak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje