Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Na humanitarnom teniskom turniru za izgradnju Centra MURID prikupljeno 20.000 kuna

Objavljeno:

- dana

U subotu, 2. listopada, na sportskim terenima Teniskog kuba Prelog održan je humanitarni teniski turnir za pomoć u izgradnji Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID.

Turnir u tenisu popratio je i turnir u kartanju bele. Organizatori su Inner wheel klub Prelog, Rotary klub Prelog i TK Prelog.

Humanitarni sportski događaji okupili su veliki broj ljudi dobre volje koji su svojim sudjelovanjem pridonijeli jednoj od akcija koje se ove godine održavaju za pomoć Udruzi MURID.

Cjelodnevni teniski turnir igralo je 27 mješovitih i muških parova, a belu je kartalo 12 parova.

U konkurenciji mješovitih parova u tenisu treće mjesto zauzeli su Sonja Ivoš i Matija Prprović, drugo Marina Majsan i Karlo Novak, dok su prvo mjesto osvojili Ana Šimić i Luka Dominić.

U kategoriji muških parova u tenisu treće mjesto osvojili su Dino Peklar i Branko Novak, drugo Filip Fabić i Matija Prprović, a pobjednici su Karlo Novak i Luka Dominić. Najboljima su dodijeljene medalje i pehari.

Tijekom humanitarne akcije prikupljeno je 20.000 kuna.

Iz MURID-a su zahvalili organizatorima, igračima tenisa i bele, posjetiteljima te drugim ljudima koji podržavaju rad Udruge i izgradnju Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID.

– Čestitamo i zahvaljujemo svim sudionicima, posjetiteljima i drugim ljudima dobre volje koji su pridonijeli da svojim angažmanom pomognemo na putu k ispunjenju cilja Udruge MURID – poručili su iz TK-a Prelog.

Međimurje

Odluka na Gradskom vijeću Grada Čakovca: ugostiteljima subvencije za korištenje terasa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U društvenom domu u Novome Selu Rok održana je 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca. Vijećnici su raspravljali i glasali o 11 točaka Dnevnoga reda, među kojima je bila i odluka o izmjenama i dopunama gradskoga Proračuna za 2021. godinu. U odnosu na prvobitni plan, ukupni je Proračun s 301,86 milijuna kuna smanjen za oko 15,77 milijuna na 286,09 milijuna kuna. Pritom je prihodovna strana smanjena za otprilike 5,5 milijuna kuna.

– Proračun je bio nerealno planiran s prihodima za koje se od početka znalo da neće biti ostvareni. Nakon preuzimanja dužnosti i snimanja stanja, utvrđen je ukupni minus od gotovo 95 milijuna kuna. Kako su ukupni godišnji prihodi gradskog Proračuna po osnovi poreza oko 85 milijuna kuna, mogli bismo godinu dana vraćati dugove i ništa ne raditi, što je nemoguće. Grad će ispoštovati sve valjane ugovorne obveze, no kraj proračunske godine najvjerojatnije ćemo završiti u minusu – naglasila je gradonačelnica Ljerka Cividini u uvodnom obrazlaganju, a rebalans je nakon kraće rasprave i usvojen većinom glasova.

Vijećnici su usvojili i odluku o izradi urbanističkog plana uređenja lokacije „Globetka – istok“. Riječ je o dijelu grada između Županijske bolnice i sjeverne zaobilaznice, istočno od Svetojelenske ceste, koja je najvećim dijelom neizgrađena, a na kojoj postoji interes za gradnju građevina socijalne i zdravstvene namjene. Planom uređenja omogućuje se komunalno opremanje te izrada projektne dokumentacije. Zemljište je u privatnom vlasništvu, a investitor planira graditi objekt namijenjen palijativnoj skrbi.

Vijećnici će dali i zeleno svjetlo za raspisivanje javnog poziva za prikupljanje ponuda za građenja građevina sportsko-rekreacijske namjene unutar sportskog kompleksa u zapadnom dijelu grada.

– Postoji potreba za dodatnom sportskom infrastrukturom na području Grada, a putem ovog poziva pokušat će se pronaći potencijalni investitori koji su na osnovi prava građenja spremni ulagati u sportske sadržaje – rečeno je na sjednici.

Prihvaćen je program potpora ugostiteljima na području Grada Čakovca koji su pogođeni mjerama uvedenim zbog sprječavanja širenja koronavirusa. Grad Čakovec subvencionirat će troškove poreza na korištenje javnih površina za postavu ugostiteljskih terasa u razdoblju od 1. ožujka do 27. srpnja 2021. godine, kad su na snazi bile mjere ograničenja poslovanja.  Svaki ugostitelj koji zatraži i na to ima pravo, može ostvariti povrat cjelokupnog iznosa temeljem izdanih rješenja, a za lipanj i srpanj 30 posto iznosa.

Nastavite čitati

Međimurje

Pretraga doma: 32-godišnjak policiji predao pištolj, streljivo i spremnike te drogu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Pu međimurska

U četvrtak, 21. listopada, u Pribislavcu, temeljem sudskog naloga, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi 32-godišnjak, javlja PU međimurska.

Prije početka pretrage muškarac je dragovoljno predao pištolj, 52 komada streljiva, tri komada spremnika za pištolj i dva komada spremnika za automatsku pušku te zelenu materiju nalik na drogu sintetski kanabinoid, neto mase 2,8 grama.

Protiv 32-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog počinjenja kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i optužni prijedlog prekršajnom odjelu općinskog suda zbog nedozvoljenog držanja vatrenog oružja i streljiva kategorije B.

Oduzeta materija nalik na drogu sintetski kanabis biti će proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje