Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Napreduju radovi na rekonstrukciji i dogradnji Medicinske škole vrijedni 42 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Medicinsku školu u Varaždinu obišli su danas, 24. studenoga, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek.

U pratnji ravnateljice Medicinske škole Varaždin mr.sc. Mirjane Grabar Kruljac i predstavnika izvođača radova obišli su radove na rekonstrukciji i dogradnji Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija.

Radovi su vrijedni 42 milijuna kuna, a od toga se 30 milijuna financira iz europskih sredstava dok preostalih 12 milijuna kuna daje Varaždinska županija kao osnivač.

– Riječ je o velikome iskoraku u obrazovanju zdravstvenih djelatnika koji će ovime, osim teoretskog, dobiti znatno veće praktično znanje i iskustvo. Kada govorimo o svim našim investicijama, bitno je naglasiti da uvijek iza svega stoje ljudi. A iza ovog našeg, županijskog obrazovnog sustava stoji resorni pročelnik Huđek, njegov tim, svi ravnatelji, naši profesori, učitelji i učiteljice koji zaista daju sve od sebe da naši osnovnoškolci i srednjoškolci steknu što više znanja, vještina, iskustva koje će im biti potrebni u njihovom životu. Eto, četiri mjeseci nakon potpisivanja ugovora, radovi su u punom zamahu i mi smo zadovoljni – rekao je župan, dok je pročelnik Miroslav Huđek naglasio kako nakon 20 godina ovdje niče jedan prekrasan objekt koji će imati sve naznake jednog medicinskog kampusa.

– Ova škola imat će globalnu konkurentnost. Prije tri godine kad je proglašena regionalnim centrom bila je najbolja i danas je najbolja medicinska škola u Hrvatskoj, a ovaj projekt to samo potvrđuje – zaključio je pročelnik Huđek.

Ravnateljica Medicinske škole mr.sc. Mirjana Grabar Kruljac zahvalila je Varaždinskoj županiji na podršci te je naznačila kako je Medicinska škola Varaždin poznata po svojoj kvalitetnoj naobrazbi zdravstvenih djelatnika dugi niz godina.

– Sada govorimo o nadstandardu u našoj školi po završetku ovog projekta. Djeci će biti omogućen topli obrok u školskom restoranu i svi drugi benefiti koje jedan takav centar izvrsnosti u zdravstvu mora imati. Nadamo se da ćemo s idućom školskom godinom iza sebe imati jedan lijepi velik objekt kakav dolikuje našoj instituciji i to nas jako veseli – rekla je ravnateljica škole.

Život i društvo

Ovog adventa klizalište i u Lepoglavi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan Grada Lepoglave obilježava se 8. prosinca.

Tim je povodom iz Grada stigao program obilježavanja.

Lepoglava će ove godine imati zanimljivi sadržaj Advenat u Lepoglavi koji će trajati od 15. prosinca ove godine do 9. siječnja 2022. Sadržaji će se održavati u Gradskom parku Lepoglava.

Bit će postavljeno klizalište te će se održavati sajam i glazbena događanja.

Više detalja trenutno nije poznato.

Nastavite čitati

Život i društvo

Muškarci u Centru Špoljar ponosni su na svoje brkove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tradicionalno, već devetu godinu zaredom, muškarci u Špoljaru ponosno puštaju brčine kao svoj doprinos akciji “Movember”.

Iako već skoro svi znaju, nije na odmet ponoviti zbog čega muškarci u Špoljaru imaju u studenom najljepše brčine u ovom dijelu Europe.

Ideja “Movembera” potječe iz 1999. godine kada je nekoliko muškaraca iz Australije započelo puštanjem brkova u studenom kako bi skrenuli pažnju zajednice na muškarce i njihovo zdravlje te informirali i educirali stanovništvo o raku prostate i raku testisa te važnosti brige za mentalno zdravlje muškaraca. S vremenom je počelo prikupljanje sredstava za istraživanje, liječenje i skrb za oboljele muškarce.

Kako prošle tako i ove godine muškarci iz Špoljara daju veliku podršku svim zdravstvenim djelatnicima u našoj županiji uz želju da se svi bolesni vrate zdravi svojim obiteljima.

Moovember 2021.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje