Na stadionu Varteksa odigran je susret 17. kola 1. HNL u kojem su se susreli Varaždin i Osijek. Završilo je 1:1.

Trener Luka Bonačić izveo je sastav: Nevistić-Prce, Adžić, Stolnik-Tkalčić, Jessie, Glavina, Roca, Mehdikhani-Posavec i Benko.

Prvi su zaprijetili Osječani u 5. minuti. Ubacio je Dmytro Lopa, dok je pucao Boško Šutalo. Minutu kasnije opasan je bio Petar Bočkaj. Odlično je njegov udarac s 30 metara obranio varaždinski Ivan Nevistić odbivši u korner. U 12. minuti u dobroj prilici našao se Leon Benko kojeg je poslužio Ivan Roca, no sudac Marin Vidulin signalizirao je prekršaj varaždinskog napadača.

U nastavku su Varaždinci imali inicijativu, no nisu ozbiljnije uspjeli ugroziti gostujuća vrata. U 25. minuti na drugoj strani Osječani su bili konkretni. Iz okreta je pucao Antonio Mance, ali opet je na visini zadatka bio Nevistić.  U 36. minuti opasan je bio Mirko Marić, najbolji strijelac 1. HNL, dok je na drugoj strani opasno zaprijetio Jessie s 25 metara.

Minutu kasnije baš Marić doveo Osječane u vodstvo. U šesnaesterac se ubacio Ukrajinac Lopa, našao Marića koji je sam s pet metara loptu proslijedio u mrežu. Opet su Osječani bili opasni u 43. minuti. Ubacio je Bočkaj na glavu Mancea čiji je udarac otišao pored gola.  Minutu kasnije opasnost ispred osječkih vrata. Nabacio je Ivan Posavec, lopta se nakon flipera odbila do Dominika Glavine koji je pucao pored gola.

Drugi dio

U 62. Varaždinci su imali slobodni udarac na 25 metara. Pucao je silovito Benko koji je putu prema golu pogodio osječkog kapetana Mile Škorića u glavu. U 68. minuti nakon kornera sam je ostao osječki napadač Mance, ali njegov udarac glavom bio je lak plijen za Nevistića.

U 72. minuti Osječani su bili blizu drugog pogotka. Povukao je Škorić do protivničkog šesnaesterca i pucao. Lopta se odbila do Marića koji je također pogodio u obrambeni blok.

Pet minuta kasnije Varaždinci su izjednačili. Bonačićev joker bio je Dejan Glavica koji je u 72. minuti zamijenio Glavinu. Korner je izveo Posavec, loptu je glavom dirao Benko i odbilo se do Glavice koji je zabio za 1:1. U 81. minuti nakon pogreške osječkih veznjaka sam se prema golu sjurio Posavec, ali njegov udarac bio je lak plijen za vratara Osijeka Ivicu Ivušića.

Odličnu priliku imao je Benko u 86. minuti. Ubacio mu je Posavec, varaždinski napadač pucao je preko gola.

Na kraju je ostalo 1:1 za vrijedan bod varaždinskog sastava.

Komentari

Komentara