Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Novo ruho čakovečke tržnice: završeni radovi na rekonstrukciji vrijedni 7,5 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Ni kiša nije narušila zadovoljstvo prodavača i kupaca koji su se u petak našli na obnovljenoj Gradskoj tržnici u središtu Čakovca. Rekonstrukcija tržnice trajala je posljednjih šest mjeseci, a iako se u javnosti puno raspravljalo o njenom mogućem preseljenju na neku drugu lokaciju, tržnica je ostala u Ulici Valenta Morandinija, mjestu susreta i kvalitetne kupovine već šezdesetak godina.

Tijekom rekonstrukcije tržnica je privremeno radila na prostoru susjednog parkirališta, a sada su se brojni prodavači, mahom predstavnici sedamdesetak lokalnih OPG-ova, smjestili na nova, ugodnija i primjerenija prodajna mjesta. Iako je prodajnih kvadrata nešto manje nego ranije, još uvijek ih je dovoljno, a prije same rekonstrukcije uzete su u obzir i želje samih prodavača, kao i građana koji vole kupovati lokalno, zdravo i sigurno.

Preuređena tržnica simbolično je otvorena u petak u prisutnosti čakovečkog gradonačelnika Stjepana Kovača, njegovih zamjenika Marija Medveda i Zorana Vidovića te Ivice Perhoča, direktora Gradskog komunalno poduzeća Čakom, koje upravlja tržnicom.

– Veseli što se na tržnici traži mjesto više za prodaju jer nam to govori da imamo proizvođače koji proizvode domaće poljoprivredne proizvode, ali i da je ovo mjesto dobro posjećeno te će i u budućnosti biti mjesto na kojem će Čakovčani kupovati voće, povrće, sir i vrhnje. Pokazatelj je to da nismo pogriješili što smo se odlučili da tržnica ostane na postojećoj lokaciji. Očekujem da će novouređeni trg sa zapadne strane postati mjesto druženja i susreta te je da ovo cjelokupno uređenje početak vraćanja života u središte grada – zaključio je gradonačelnik Kovač.

Novo ruho Gradske tržnice zadovoljava sve propisane norme, u potpunosti su obnovljene instalacije, postavljeni opločnici, novi tipizirani kiosci za prodaju mliječnih i mesnih prerađevina, nabavljene su nove klupe, a cijela je tržnica natkrivena te osvijetljena. S njezine zapadne strane uređen je mali trg s fontanom, zelenilom te nekoliko parkirnih mjesta za prodavače. Ukupna vrijednost investicije, uključujući rekonstrukciju, nadzor i ostale troškove je 7,5 milijuna kuna.

Međimurje

U Međimurju sedam novih slučajeva zaraze, udio pozitivnih od testiranih pao na 6,8 posto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 56 uzoraka, od čega je evidentirano 7 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus, priopćio je 19. lipnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 9 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 56.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 14 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nije bilo hospitaliziranih, otpušten je 1 pacijent, a 2 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Epidemiološka situacija se i ovoga tjedna popravlja te je udio pozitivnih osoba u broju testiranja pao na 6,8%. 7-dnevna incidencija testiranja PCR metodom je 38, dok je 14-dnevna incidencija 111 oboljelih na 100.000 stanovnika.

Tijekom vikenda nastavlja se cijepljenje građana.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Preloški umirovljenici proslavili 50 i 60 godina braka: “Recept za tako veliki jubilej je unikatan”

Objavljeno:

- dana

Ivan Agnezović

U četvrtak, 17. lipnja, u Muzeju „Croata Insulanus“ u Prelogu održana je svečanost povodom obilježavanja 50 i 60 godina braka umirovljenika s područja Grada Preloga.

Velikih 50 godina braka proslavilo je osam parova, dok su dijamantnih 60 godina proslavila tri bračna para.

Marta i Branko Horvat iz Orehovice, Vera i Pavao Mikec iz Otoka, Marija i Franjo Matić iz Podbresta, Marija i Đuro Matić, Katarina i Vladimir Pavčec iz Preloga, Nada i Antun Mlinarec iz Preloga, Neva i Vinko Filipić iz Preloga te Anica i Stjepan Bahlen također iz Preloga proslavili su 50 godina braka, dok su Marija i Rok Sokač iz Draškovca, Marija i Valent Barić iz Donjeg Pustakovca te Nada i Pavao Kalšan iz Prela proslavili 60 godina braka.

Zdravlja i ljubavi

Program je vodila dopredsjednica Udruge umirovljenika Prelog Antonija Krleža, a svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek i župan Međimurske županije Matija Posavec koji su pozdravili sve prisutne, slavljenicima čestitali na lijepim obljetnicama te im zaželjeli puno zdravlja, sreće i ljubavi u narednim godinama.

Župan Posavec istaknuo je dobru suradnju Županije i Udruge umirovljenika te poručio da očekuje istu takvu ili još bolju u vremenu koje slijedi.

– Recept za tako veliki jubilej nije univerzalan, već je unikatan, a glavni sastojci su puno ljubavi, razumijevanja i bezuvjetna podrška. Slavite velike brojke i trebate biti ponosni. Nažalost, koronavirus nas je spriječio da se okupimo i proslavimo u još većem broju, stoga svima želim najviše zdravlja i uživanja s vašim obiteljima, a pogotovo unucima i praunucima – rekla je dopredsjednica Udruge umirovljenika Antonija Krleža.

Uslijedio je zatim prigodni program koji su pripremili članovi Udruge umirovljenika. Prva je nastupala Marija Bermanec sa svojom pjesmom naziva „Jesen“, a potom je plesno-scenska sekcija izvela dramsko-scenski skeč pod nazivom „Priločke su mlade snehe“.

Katarina Herman recitirala je „Hvalospjev ljubavi“, nakon koje su nastupale Ivanka Novak pa Marija Markač sa svojim čestitkama koje su napisale prigodno za slavljenike.

Druženje

Na kraju programa slavljenici su od Udruge dobili darove, a razveselio ih je i župan Posavec sa svojim darovima koje im je uručio.

Uslijedilo je zajedničko fotografiranje i druženje uz zakusku, sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama.

Organizatorica i koordinatorica proslave je Mateja Balent, a volonteri na ovom okupljanju bili su Olga Hoblaj, Nevenka Kovačić, Štefica Novak, Nina Pilaš i Marija Markač.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!