Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Odgojitelji Dječjeg vrtića Vinica izradili predivni motorički poligon

Objavljeno:

- dana

Vidno oduševljenu djecu ovog je ponedjeljka, 11. srpnja, u Dječjem vrtiću Vinica dočekao motorički poligon oslikan na asfaltiranoj površini ispred vrtića.

Naime, tijekom vikenda vrijedni odgojitelji Dječjeg vrtića Vinica, potaknuti radošću stvaranja, dobrim promišljanjem i razmjenom ideja te kanticama sa bojom, bezlični su asfalt pretvorili u šarenu površinu punu oblika i boja, koja jedva čeka djecu da uskoče i proskaču šareni poligon.

– Oplemenjivanje vanjskog prostora novim sadržajima poput ove zabavno-poučne staze ima cilj poticanja na igru, stimulaciju na motorički razvoj, razvoj logičkog razmišljanja i prostorne orijentacije. Mogućnosti za učenje putem pokreta i igre na ovakvim stazama su brojne. Od učenja slova i abecede, prepoznavanja i imenovanja boja, uspoređivanja količine sa pisanim brojem, do orijentacije u prostoru… Sve to nudi ovaj prekrasan poligon – objašnjavaju iz Vrtića te zaključuju:

– Dakako, uz djecu, bilo bi poželjno da i pokoji roditelj isproba svoje motoričke sposobnosti. Vidjet ćete, nije baš lako! – objašnjavaju.

Život i društvo

Ispred varaždinske katedrale upaljena druga adventska svijeća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na početku došašća ispred varaždinske katedrale je postavljen adventski vijenac te se uoči svake nedjelje došašća održava molitveno slavlje s navještajem Božje riječi i paljenjem svijeća. Drugu adventsku svijeću koja simbolizira mir u subotu, 3.prosinca, upalila je predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan.

Molitvu je predvodio vlč. Tomislav Dodlek, župnik župe Uznesenja blažene djevice Marije u Biškupcu, a pjevao je župni zbor „Sion“.

– Svaka adventska svijeća, a time i svaki tjedan adventa, nosi određenu simboliku i poruku te nas upućuje na ono što bismo u sebi tih dana trebali osvijestiti.  Neovisno o tome jesmo li kršćani ili ne, došašće svima daje mogućnost pobliže upoznati sami sebe. Ovotjedna svijeća mira upućuje nas kako je važnije od onoga što se događa oko nas, ono što se događa u nama. Na nama je odabrati kako ćemo reagirati u određenoj situaciji, naučiti kako opraštati sebi i drugima te pronaći i davati mir sebi i drugima – poručeno je prilikom paljenja druge svijeće.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Županijskoj palači otvorena izložba fotografija „Tako lijepa i bogata naša…Varaždinska županija“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Adventskoj čaroliji i blagdanskom duhu u Varaždinu zasigurno će pridonijeti izložba fotografija pod nazivom „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“, koju je moguće razgledati u atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu.

Izložbu je organizirao Radio Megaton uz pokroviteljstvo Varaždinske županije i županijske Turističke zajednice. Na natječaj koji je trajao od 25. kolovoza od 3. listopada pristigla je čak 101 fotografija, dok je izloženo njih 25.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje