Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Osnovnoškolci na satu domaćinstva kuhaju za Varaždince

Objavljeno:

- dana

IZVANNASTAVNA AKTIVNOST

Izvannastavnu aktivnost domaćinstvo u VI. osnovnoj školi vode učitelji Nives Blažunaj, Gordana Lešnjak i Dario Mijač, a dosad se satovima priključilo oko četrdeset učenika.

Cilj ove izvannastavne aktivnosti koju provodi VI. OŠ jest pripremiti djecu za ono što im je potrebno kod kuće, a to je kako sašiti gumb, skuhati kompot, napraviti smjesu i ispeći palačinke, napraviti roladu, postaviti stol za svečani ručak i slično.

Osnovnoškolci su na satu napravili svoje prve licitare, a povodom Dana škole pripremili su radionicu za roditelje, djedove i bake. Zadatak im je bio napraviti voćnu salatu, čestitke pomoću šivanja gumba i ukrasiti minjon.

– Interes roditelja bio je velik. Družeći se s njima vidjeli su koliko su te aktivnosti prenijeli iz razreda u domove – rekli su iz VI. osnovne škole.

Svake srijede učenici sudjeluju u emisiji Kutionica VTV televizije gdje predstavljaju svoje znanje u pečenju i okretanju palačinka, rezanju povrća, kuhanju raznih juha i spremanja sendviča.

Djeca su s oduševljenjem pričala o tome kako im je domaćinstvo najdraži predmet u školi jer uče kuhati, šiti i još mnogo toga korisnog.

– Ja pomažem mami mijesiti tijesto kad ona peče klipiće – rekla je Hana, učenica 1. a razreda, dok je Vito Fran pričao o finim palačinkama koje sad i on zna pripremiti i kako će time sigurno razveseliti mamu.

Izvor: VI. OŠ Varaždin Foto:

Život i društvo

Varaždinski i međimurski policajci u subotu provode akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 16. siječnja, od 16 do 24 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Najavljena akcija održat će se u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

I ovog vikenda, na svim dionicama cesta na području Policijske uprave varaždinske, policijski će službenici pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, ali i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Ujedno, tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se utvrđivanju prekršaja vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja „mladih vozača“.

Nastavite čitati

Međimurje

Povećanje sigurnosti: na području Općine Nedelišće još tri prometne kamere

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema preporuci struke i Policijske uprave međimurske te Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Općini Nedelišće odobreno je postavljanje još tri nove kamere koje bi trebale usporiti i regulirati opterećen promet kroz općinu Nedelišće, kaže nedelišćanski načelnik Darko Dania.

Navodi da će kućišta za kamere biti postavljena na trima novim lokacijama. Kućišta, od kakvih se jedno trenutno već nalazi u Varaždinskoj ulici u Nedelišću, bit će postavljena u Gornjem Hrašćanu (iz smjera Trnovca), Nedelišću (ulica Vladimira Nazora, prema Dunjkovcu) te u Pušćinama (Čakovečka ulica, u smjeru Varaždina).

Kamere će se postaviti u narednih mjesec dana, navodi Dania.

– Razlozi postavljanja kamera uključuju gustoću prometa, nepoštivanje brzine koje su zadane kroz naselje, ali i česte prometne nesreće. Kamere će služiti i za praćenje ostalih kaznenih djela na području Nedelišća – ističe načelnik.

Nastavite čitati