Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Otvoren nikad brojniji Gospodarski sajam u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Veliki interes

U Graberju je danas otvoren četvrti po redu Gospodarski sajam.

Na Sajmu se predstavljaju obrtnici, poduzetnici, ali i gradovi Ludbreg, Ivanec, Lepoglava, Prelog, Oroslavlje, općine Vidovec i Vinica, OPG-ovi, modni dizajneri, udruge, domaće radinosti, HUP, VOP te autokuće s područja Varaždinske županije. Stigli su i izlagači iz Zagreba, Splita, Rijeke, Đakova, Daruvara, Vukovara i Koprivnice.

Među izlagačima je i Jelena Sambolec iz obrta New Art Souvenirs.

– Sajam je odlična prilika za predstavljenje iako se zanimanje za naše proizvode povećalo nakon ovogodišnjeg Špancirfesta. Riječ je o jedinstvenim suvenirima čiji je dizajn osmislila moja sestra Manuela Kraljić Marsenić – rekla je Sambolec.

Sajam je organizira marketinška agencija Tin – marketing.

– Uvjeren sam da će svatko pronaći po nešto za sebe. Pripremili smo bogatu sajamsku izložbu i prezentacije, gospodarske susrete poduzetnika i obrtnika, panel-rasprave i predavanja, uz zabavni program – dodao je Nenad Kumrić, vlasnik Tin – marketinga. Glavni pokrovitelji su Varaždinska županija i Grad Varaždin, a pokrovitelji Hrvatska gospodarska komora, HGK – Županijska komora Varaždin, Obrtnička komora Varaždinske županije i Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin

– Uvjeren sam da je svako okupljanje gospodarstvenika pozitivno. Ove godine ima 123 izlagača, što očit je pomak –istaknuo je varaždinski župan Radimir Čačić.

Prvog dana Sajma održavaju se tri predavanja. Kristina Androlić pričat će o “Poticajima i bespovratnima sredstva iz EU”, Ivana Ipša o digitalnome marketingu, dok će Zlatko Božić svima pozornost zaokupiti predavanjem “Izvozna tržišta i prilike u EU i svijetu”.

Iduće dan, u subotu nastupit će razna kulturno-umjetnička društva, tamburaški sastavi, plesni klubovi, Društvo “Naša djeca” – CTK Varaždin, limene glazbe, klape i mnogi drugi.

Ulaz je bio besplatan, a svatko je može ostaviti besplatni prilog za Društvo invalida Grada Varaždina.

 

Izvor: Foto: Marta Konjačić

Život i društvo

Varaždinci i Ludbrežani za vikend nemojte piti jer će vas policija dodatno pratiti u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ovog vikenda, na svim dionicama cesta na području Policijske uprave varaždinske, policijski će službenici pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom prilikom provodit će se mjere i radnje u cilju sprječavanja prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Na području Postaje prometne policije Varaždin i Policijske postaje Ludbreg, provodit će se i lokalne akcije „Alkohol“.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojaseva i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj županiji – ističu iz PU varaždinske.

U ponedjeljak, 8. ožujka od 9 do 14 sati, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, na prometnicama Varaždinske županije, policijski će službenici provesti preventivno – represivnu akciju „Cool je biti uzorna vozačica“.

Tom će se prilikom svi sudionici u prometu koji se zateknu u prekršajima, procesuirati sukladno zakonskim propisima. Sve kontrolirane žene, bilo u svojstvu vozačice ili putnice u vozilu, darivat će se privjeskom, dok će se prve četiri zatečene vozačice koje u zadnjih deset godina nisu evidentirane kao počiniteljice prometnih prekršaja, darivati poklon paketima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Maruševec osigurala skladišni prostor za opremu za katastrofe GDCK-a Ivanec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Maruševec na zamolbu GDCK-a Ivanec osigurala je skladišni prostor za opremu vrijednu gotovo 99.000 kuna.

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec već se dugi niz godina, točnije desetljeća, bori se s teškoćama rada i djelovanja kada je u pitanju prostor za rad i djelovanje, odnosno uredskim prostorima, a osobito pitanjem prostora za skladištenje opreme za zaštitu i spašavanje.
Naime, Crveni križ sastavni je dio sustava zaštite i spašavanja sukladno Zakonu o sustavu civilne zaštite, slijedom čega nabavlja opremu za zaštitu i spašavanje, međutim istu nema gdje skladištiti.

Općina Maruševec i načelnik Šprem, te zamjenik Klapša osigurali su prijeko potreban prostor za opremu koja se u situacijama krizne situacije, izvanrednog događaja, nesreće ili katastrofe stavlja na raspolaganje svim jedinicama lokalne samouprave na području djelovanja GDCK Ivanec: Ivanec, Lepoglava, Bednja, Donja Voća, Klenovnik i Maruševec.

Pomoć u prijevozu robe iz prostorija GDCK Ivanec u prostorije Općine Maruševec omogućilo je DVD Donje Ladanje.

Ova vrsta podrške, uz stalnu financijsku podršku Općine Maruševec itekako je značajna, kako za svaku organizaciju civilnog društva tako i za Crveni križ koji je udruga od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. Štoviše, ova velika pomoć i podrška, omogućiti će nesmetano odvijanje jedne od osnovnih djelatnosti i javnog ovlaštenja: prikupljanja i pružanja humanitarne pomoći, jer smo svih prethodnih godina, a zbog zauzetosti malog skladišnog prostora GDCK Ivanec (u sklopu dvorane; od 20m2) opremom za pripremu i djelovanje u katastrofama imali značajnih poteškoća prilikom prijema i raspodjele humanitarne pomoći.

Općina Maruševec time je učinila višestruku korist za sve gradove i općine koje svojim djelatnostima i javnim ovlaštenjima pokriva GDCK Ivanec. Naime, osiguranjem prostora omogućila je i otvorila mogućnost daljnje nabavke prijeko potrebne opreme za pripremu i djelovanje u katastrofama i izvanrednim situacijama (prema Financijskom planu za 2021. u iznosu od 17.000 kuna), omogućila je prijem i raspodjelu humanitarne pomoći i medicinskih pomagala na gotovo svakodnevnoj bazi u prostorima GDCK Ivanec, barem u jednom minimalnom obujmu, ali ipak većem u odnosu na prethodne godine.

Za hitno rješavanje ostaje još pitanje prostora za skladištenje hrane, koju povremeno primaju putem projekta Skladište donirane hrane, a temeljem Rješenja Ministarstva poljoprivrede, ali i trajno rješavanje prostora za rad i djelovanje Crvenog križa Ivanec kako je definirano i Strategijom razvoja GDCK Ivanec usvojenoj na Skupštini za naredne 4 godine.
Ne treba ni navoditi kako je upravo ovo proaktivna socijalna politika, jer bez financijske podrške i adekvatnog prostora za rad, te skladišnog prostora nije moguće adekvatno pripremati programe/projekte, nabavljati opremu, primati humanitarnu ili bilo koju drugu pomoć, a time kao krajnjem cilju djelovanja skrbiti o stanovništvu lokalne(ih) zajednice(a) u potrebi, radilo se o izvanrednoj situaciji ili svakodnevnim zakonskim djelatnostima i javnim ovlaštenjima GDCK Ivanec.

Nastavite čitati