Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Plesači Vivone na Zimskoj produkciji rasplesali čakovečki Centar za kulturu

Objavljeno:

- dana

U Centru za kulturu Čakovec 10. veljače održana je Zimska produkcija čakovečkog Plesnog studija Vivona.

Nastupilo je 130 plesača u dobi od tri do 18 godina, a koreografije izvedene u suvremenom i modernom plesnom stilu osmislile su Karmen Kovačević Jambor, Tajana Vidović, Dora Kopjar te Ivana i Nela Pečarko. – Posebnost koreografija je u tome što se svaka izvodi u temama, ima svoju priču i ideju. Primjerice, naslovi su „U mraku vlastite sjene“, „Your time“, „Naš svijet“, „Zrakom sunca“, „Duga“, „Jednorogi“… – navode iz Vivone. Kroz nedjeljni program vodile su Dina Novak i Lorena Andročec, koje je uvježbavala trenerica i osnivačica Vivone Karmen Kovačević Jambor, dok je u oblikovanju teksta pomogla učiteljica Tihana Preksavec. Dodajmo da ovu sezonu Vivonu očekuju brojni nastupi i domaća te međunarodna natjecanja.

Međimurje

Mala Subotica: Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ poziva na godišnji koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 12. veljače, od 17 sati u Domu kulture u Maloj Subotici održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica. Kao gosti koncerta nastupit će Ženska vokalna skupina Erato KUD-a Petrijanec i Tino Jelenić.

– Provedite ugodno popodne uz topli zvuk tambure i milozvučnih glasova Ženske vokalne skupine i solista. Očekuje vas glazbeno putovanje Španjolskom i najveći hitovi velikih glazbenika koji više nisu s nama – poručuju organizatori.

U predvorju Doma kulture moći će se razgledati izložba posvećena dr. Vinku Žgancu pod nazivom „Knjiga koja je ispravila povijest (1916.)“.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća „prozujale“ karnevalskom povorkom u Crikvenici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon nekoliko godina Mažoretkinje Nedelišća ponovno su gostovale na karnevalskoj povorci u Crikvenici. Nedelišćanke već tradicionalno svake godine sudjeluju na barem jednom od većih karnevala u Hrvatskoj pa su tako nakon prošlogodišnjeg Samoborskog fašnika, ove godine odabrale destinaciju uz more, na Kvarneru.

Mažoretkinje Nedelišća su sa svim sastavima nastupile na Dječjoj maškaranoj povorci, koja je okupila čak 2000 maškara iz svih krajeva Lijepe Naše. Ove godine u novoj maski „mažoret zujalica“, velika grupa od 60 malih i velikih mažoretkinja rasplesala se crikveničkom rivom gdje su bile prava atrakcija.

Ovim gostovanjem mažoretkinje su otvorile ovogodišnju fašničku sezonu, a čekaju ih još dvije povorke i to u Nedelišću ove subote, 11. veljače, te u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi.

rpt

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje