Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Poduzetnice iz svih krajeva Hrvatske razgovarale o posljedicama korona-krize

Objavljeno:

- dana

U restoranu Bernarda u Varaždinskim Toplicama održani su B2B susreti koji su okupili četrdesetak poduzetnica iz svih krajeva Hrvatske kako bi zajedno promišljale o prevladavanju posljedica koje je korona kriza ostavila na gospodarstvo, napose poduzetništvo žena.

Podršku im je dala Silvija Zagorec, zamjenica župana Varaždinske županije istaknuvši kako Varaždinska županija ne sagledava poduzetništvo na osnovi spola.

– Unatoč tome kod nas, a slično je i u drugim županijama, žene na rukovodećim pozicijama i vlasničkoj strukturi sudjeluju s oko 30 % što ukazuje i postoji određeni nesrazmjer na tržištu rada. Zato me veseli održavanje ovakvih tematskih kongresa namijenjenih poslovnim aktivnostima žena na realnom tržištu kao i namjera da se snažnije čuje glas poduzetnica kako bi se potaknule određene institucionalne i zakonske promjene – kazala je te poručila poduzetnicima da i dalje budu hrabre, energične, inovativne i pozitivne.

Srdačnu dobrodošlicu gošćama zaželjela je i u drugom mandatu izabrana gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Bernarda Cecelja, vlasnica i direktorica tvornice Bernarda d.o.o. i Bernarda Nove kazala je kako tijekom krize nije nikome dala otkaz, niti smanjivala plaće iako joj je obujam proizvodnje značajno pao, a ukazala je i na važnost odražavanja dobrih odnosa sa zaposlenicima te poručila kako je poduzetnik uspješan ovisno o tome kako se nosi sa svakodnevnim problemima i izazovima.

Zrinka Peharec, predsjednica Centra poduzetnica kazala je kako ih raduje održati ovaj, više puta odgađan, susret poduzetnica u okviru kojeg su održani business speed dating razgovori, brojna zanimljiva predavanja te je predstavljana praksa i poslovni modeli razvijeni za poduzetništvo u kriznom razdoblju, a gošće su obišle i Varaždinske Toplice kako bi se upoznale s turističko-termalnim znamenitostima.

Život i društvo

Na policama dućana uskoro će se prodavati pileće i pureće meso s oznakom “Dokazana kvaliteta”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon uspješno provedenog postupka koji uključuje stručnu provjeru Specifikacije proizvoda, postupak nacionalnog prigovora te postupak notifikacije na EU razini, Ministarstvo poljoprivrede je u ponedjeljak, 3. listopada, donijelo Rješenje o priznavanju oznake „Dokazana kvaliteta“ za meso peradi.

Potvrda je to potrošaču da kupuje pileće i pureće meso domaćeg podrijetla i više kvalitete iz kontrolirane proizvodnje. Četvrti Zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“, za sektor proizvodnje mesa peradi, podnijela je Hrvatska poljoprivredna komora.

Podsjetimo, Ministarstvo poljoprivrede uspostavilo je nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda – „Dokazana kvaliteta“ radi postizanja još veće prepoznatljivosti i promidžbe domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, a naglasak sustava je na označavanju proizvoda s dodanom vrijednosti temeljenoj na dodanoj kvaliteti proizvoda koja proizlazi iz različitih čimbenika koji se odnose na način proizvodnje, kvalitetu sirovine ili konačnog proizvoda, a temelje se na objektivnim i mjerljivim kriterijima.

Prvi sektor koji je prepoznao prednost ovog sustava je sektor proizvodnje voća te se od rujna prošle godine mogu kupiti jabuke označene ovim znakom, a od nedavno i kruške. Zatim je uslijedio zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“ za konzumna jaja te naposlijetku i zahtjev iz sektora proizvodnje povrća.

Kako je početkom prošlog tjedna priznata i četvrta oznaka „Dokazana kvaliteta“ za meso peradi, potrošači će uskoro na tržištu moći birati pileće i pureće meso sa znakom „Dokazana kvaliteta-Hrvatska“.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje