Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Poduzetnice iz svih krajeva Hrvatske razgovarale o posljedicama korona-krize

Objavljeno:

- dana

U restoranu Bernarda u Varaždinskim Toplicama održani su B2B susreti koji su okupili četrdesetak poduzetnica iz svih krajeva Hrvatske kako bi zajedno promišljale o prevladavanju posljedica koje je korona kriza ostavila na gospodarstvo, napose poduzetništvo žena.

Podršku im je dala Silvija Zagorec, zamjenica župana Varaždinske županije istaknuvši kako Varaždinska županija ne sagledava poduzetništvo na osnovi spola.

– Unatoč tome kod nas, a slično je i u drugim županijama, žene na rukovodećim pozicijama i vlasničkoj strukturi sudjeluju s oko 30 % što ukazuje i postoji određeni nesrazmjer na tržištu rada. Zato me veseli održavanje ovakvih tematskih kongresa namijenjenih poslovnim aktivnostima žena na realnom tržištu kao i namjera da se snažnije čuje glas poduzetnica kako bi se potaknule određene institucionalne i zakonske promjene – kazala je te poručila poduzetnicima da i dalje budu hrabre, energične, inovativne i pozitivne.

Srdačnu dobrodošlicu gošćama zaželjela je i u drugom mandatu izabrana gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Bernarda Cecelja, vlasnica i direktorica tvornice Bernarda d.o.o. i Bernarda Nove kazala je kako tijekom krize nije nikome dala otkaz, niti smanjivala plaće iako joj je obujam proizvodnje značajno pao, a ukazala je i na važnost odražavanja dobrih odnosa sa zaposlenicima te poručila kako je poduzetnik uspješan ovisno o tome kako se nosi sa svakodnevnim problemima i izazovima.

Zrinka Peharec, predsjednica Centra poduzetnica kazala je kako ih raduje održati ovaj, više puta odgađan, susret poduzetnica u okviru kojeg su održani business speed dating razgovori, brojna zanimljiva predavanja te je predstavljana praksa i poslovni modeli razvijeni za poduzetništvo u kriznom razdoblju, a gošće su obišle i Varaždinske Toplice kako bi se upoznale s turističko-termalnim znamenitostima.

Život i društvo

FOTO Vatrogasci uspješno evakuirali učenike područne škole u Druškovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U cilju prezentacije zajedničkog djelovanja dobrovoljnih vatrogasaca s područja Općine Maruševec te nove vatrogasne opremu i vozila kojom raspolažu vatrogasne postrojbe ovog je vikenda održana pokazna vatrogasna vježba članova Vatrogasne zajednice Općine Maruševec u Druškovcu.

Vježbu su organizirali Vatrogasna zajednica Općine Maruševec u suradnji s Osnovnom školom Gustav Krklec Maruševec. Kroz vježbu, prikazane su mogućnosti i spremnost vatrogasaca u zajedničkom djelovanju gašenja većih požara gospodarskih objekata, mogućnosti snabdijevanja vodom iz hidrantske mreže više vozila u dužem vremenskom periodu, gašenje požara u obrazovnoj ustanovi te uzbunjivanje i provjera sustava radio i telefonskih veza.

Vježbu su koordinirali zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Maruševec, vatrogasni časnik prve klase Filip Vrbanec i ravnatelj škole Tomislav Vincek.

Operativne snage pokazale visoku razinu spremnosti i uvježbanosti

–Vježba je tekla prema planu, kao i sama evakuacija djece koja su u vrlo kratkom vremenu izašla iz područne škole u Druškovcu, gdje su naši vatrogasci pokazali visoku razinu, kako u spremnosti tako i uvježbanosti. Za njih takve situacije nasreću nisu česte, no u slučaju da do njih dođe, pripadnici DVD-a Maruševec i Donje Ladanje su spremni – naglasio je Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec koji je s predsjednikom Općinskog vijeća Damirom Špremom te počasnim predsjednikom Vatrogasne zajednice Općine Maruševec Zdravkom Kukecom pozorno pratio vježbu.

Za vrijeme vježbe građani su mogli u radu vidjeti i novo vatrogasno tehničko vozilo kojeg je DVD Maruševec uz pomoć Općine Maruševec nabavio prošle godine za takve ali i druge zahtjevne intervencije.

– Ovakve su vježbe dobre i potrebne kako bi se uz vatrogasce i djelatnici škole, ali i učenici pripremili za neželjene situacije, te da bi na ispravan način i pravovremeno mogli reagirati – dodao je Klapša, ističući pritom da je u vježbi sudjelovalo gotovo 30 pripadnika operativnih vatrogasnih službi koji su pokazali kako je sigurnost u Općini Maruševec na vrlo visokoj razini, kao i njihova spremnost u potencijalnim situacijama ugroza.

Nastavite čitati

Nekategorizirano

Varaždinski gimnazijalci proslavili 50. godišnjicu mature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nekad učenici varaždinske Gimnazije, danas iskusni profesionalci različitih struka, proslavili su 50. godišnjicu mature u školskim klupama.

Proslava je upriličena u subotu, 11. svibnja, a bivši maturanti na druženje s vršnjacima pristigli su i iz inozemstva, gdje žive i rade.

Međutim, većina ih je u mirovini, a mnogi od njih uspješno su završili studije ostvarivši potom profesionalne karijere. Na poziv za proslavu maturanata iz daleke 1974. godine, odazvalo se 116 bivših maturanata varaždinske Gimnazije.

Tada ih je maturiralo  215 u 7 razreda i nikad dosad prilikom proslava godišnjica mature nije se odazvalo toliko slavljenika. Nažalost, 27 ondašnjih maturanata je preminulo.

Dodajmo da su nakon okupljanja pred zgradom Prve Gimnazije i fotografiranja, ušli u gimnazijsku zgradu i boravili nakratko po razredima. Bila je to prigoda da se svi prisjete srednjoškolskih dana i svojih snova.

Druženje je nastavljeno uz svečanu večeru, glazbu i ples u Park Boutique hotelu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje