Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Postoji li išta slađe od ovog vjenčanja? Vrtićari Fran i Dalia danas izrekli sudbonosno „da“

Objavljeno:

- dana

Malo tko je danas bio u toliko veselom i ljubavnom raspoloženju od mladenke Dalie, mladenca Frana i ostalih uzvanika iz Dječjeg vrtića Vesela loptica iz Preloga.

Naime, u toj je vrtiću danas održano prvo vjenčanje povodom Valentinova. – Svečano ozračje zavladalo je vrtićem, najdraži gosti zauzeli su svoja mjesta te su svi s nestrpljenjem čekali dolazak mladenaca. Svećenik je pripremio svoj govor, kumovi su pružili svoju podršku, a mladenci su izrekli svoje sudbonosno „da“. Nakon formalnog dijela, uslijedila je zabava uz pjesmu, ples i finu tortu. S obzirom na to da su se jako umorili, naši najmlađi gosti krenuli su na zasluženi odmor, dok starije skupine svoju zabavu nastavljaju u vrtićkim prostorijama – naveli su u vrtiću. Dodali su i to da gostima i mladencima žele mnogo sreće i ljubavi, a sebi da vrtić i dalje bude ispunjen radošću i veseljem. Kako je izgledalo današnje vjenčanje, pogledajte u foto galerji.

Život i društvo

Varaždin: promet ponovno dvosmjeran dijelom Ulice Josipa Kozarca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na zahtjev stanara tog dijela grada, proteklih je dana nanovo prometno reguliran dio Ulice Josipa Kozarca, od Zagrebačke ulice do Dječjeg vrtića Varaždin, objekt Kozarčeva, kojim je posljednjih godinu dana bilo dozvoljeno prometovati samo u jednom smjeru.

Vijest je danas javio Grad Varaždin.

Novim rješenjem osigurana je bolja protočnost prometa te građani koji parkiraju vozila na parkiralištu i u podzemnoj garaži iza VTC-a sada mogu izlaziti s prostora parkirališta na Ulicu Josipa Kozarca u oba smjera. Uz suglasnost PU varaždinske, izmijenjen je elaborat te se građanima, stanarima Zagrebačke ulice i korisnicima parkirališta omogućilo brže i efikasnije prometno rješenje.

– Važno je da vodimo konstruktivan dijalog s našim građanima, odgovaramo na njihove prijedloge i u komunikaciji s njima dolazimo do zadovoljavajućih rješenja. Ipak je na kraju najvažnije da prometno rješenje pozitivno utječe na kvalitetu njihova života, a ne da im otežava svakodnevno kretanje – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Načelnik Sračinca: Imamo najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema nedavno provedenom popisu stanovništva u Općini Sračinec živi 4715 stanovnika, objavila je Općina Sračinec na svojoj internetskoj stranici.

U mjestu Sračinec živi 3831, a u mjestu Svibovec Podravski 884.

Prema prethodnom popisu iz 2011. godine Općina je imala ukupno 4842 stanovnika, 3897 u Sračincu i 945 u Svibovcu Podravskom.

Dakle, prema ovim podacima broj stanovnika općine pao je za 2,6 %, pad broja stanovnika u mjestu Sračinec je 1,7 %, a u mjestu Svibovec Podravski 6,4 %.

– Naravno da nisam zadovoljan s rezultatima popisa stanovništva u Hrvatskoj i našoj županiji. No, malo sam manje nezadovoljan popisom u našoj Općini Sračinec. Imamo naime najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Varaždinskoj županiji, od 2,6 %. Vjerujem da ćemo doseljenjem u kuće i stanove koji se upravo dovršavaju, vrlo brzo imati broj stanovnika jednak onom iz 2011. godine – komentirao je popis načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje