Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Predivne plesne priče “Teute” i nedelišćanskih mažoretkinja očarale posjetitelje!

Objavljeno:

- dana

Iza Međimuraca ostao je pravi plesni vikend.

U čakovečkome Centru za kulturu “Plesnim minijaturama” u nedjelju, 17. ožujka, predstavile su se članice Plesnoga studija “Teuta” iz Čakovca. Koreografije “Valcer cvijeća”, “Raspored sati”, “Kad je mačka miša srela”, “Hodaj pored mene”, “Ili”, “Otkazane kiše” i “Nedarivano” potpisuje voditeljica Studija Nikolina Mekovec, dok koreografiju “Jesi li siguran da želiš pobjeći?” potpisuje Dorotea Koščak, koja ju je i izvela. Predstavile su se sve dobne skupine plesačica, a publiku su posebno oduševile najmlađe, u preslatkim kostimima mišica. Okupljeni su uživali u skladu pokreta i naraciji usklađenih kretnji.

Mažoretkinje Nedelišća i gosti

Istoga dana u prostorima SRC-a Aton svoje umijeće prezentirale su i nedelišćanske mažoretkinje. Radi se o tradicionalnome programu koji se održao već osamnaesti put zaredom. I tamo je publika imala prilike uživati u atraktivnim koreografijama, od uzrasta mažoret vrtića do najstarijih seniorki. Kao posebna glazbena gošća nastupila je Jelena Žnidarić-Zsa Zsa, a nastupali su i prijateljski sastavi Mažoretkinja Nedelišća.

Foto i video

FOTO Unatoč oblačnom vremenu, Varaždinci iskoristili slobodnu subotu i prošetali gradom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Regionalni tjednik

Varaždinci su se jutros probudili uz temperaturu od par Celzijevih stupnjeva ispod nule, a tijekom dana ona se kretala nekoliko stupnjeva iznad nule.

Oblaci nad gradom tijekom cijelog jutra i popodneva nagovješćuju snijeg koji nikako da počne padati.

Ipak, Varaždinke i Varaždince tmurno vrijeme nije zadržalo u domovima te su neki prošetali gradom, popili kavu, obavili šoping i slično.

Koga smo sve sreli u gradu, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO U Varaždinu jutros sunce, a na zapadu i jugu županije pljuskovi snijega

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Meteorolozi su najavili moguć snijeg za vikend u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Već jutros pljuskovi snijega “pogodili” su dijelove Varaždinske županije. Oko 8 sati gusti snijeg podao je na južnom i zapadnom dijelu Varaždinske županije. Snijeg se lijepo “ulovio” na području Novog Marofa i Ivanca. Neki Ivančani su čak morali metlicom očistiti snijeg sa svojih automobila.

I na širem varaždinskom području pala je pokoja snježna pahulja, ali čim je izašlo sunce su se otopile.

Nešto snijega moglo bi sutra, 22. siječnja, pasti na varaždinskom području, isto kao i u nedjelju i ponedjeljak. Također, u nedjelju navečer očekuje se kiša.

Novi Marof

Naredne fotografije snimljene su oko 8 sati na području Ivanca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje