Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Predivne plesne priče “Teute” i nedelišćanskih mažoretkinja očarale posjetitelje!

Objavljeno:

- dana

Iza Međimuraca ostao je pravi plesni vikend.

U čakovečkome Centru za kulturu “Plesnim minijaturama” u nedjelju, 17. ožujka, predstavile su se članice Plesnoga studija “Teuta” iz Čakovca. Koreografije “Valcer cvijeća”, “Raspored sati”, “Kad je mačka miša srela”, “Hodaj pored mene”, “Ili”, “Otkazane kiše” i “Nedarivano” potpisuje voditeljica Studija Nikolina Mekovec, dok koreografiju “Jesi li siguran da želiš pobjeći?” potpisuje Dorotea Koščak, koja ju je i izvela. Predstavile su se sve dobne skupine plesačica, a publiku su posebno oduševile najmlađe, u preslatkim kostimima mišica. Okupljeni su uživali u skladu pokreta i naraciji usklađenih kretnji.

Mažoretkinje Nedelišća i gosti

Istoga dana u prostorima SRC-a Aton svoje umijeće prezentirale su i nedelišćanske mažoretkinje. Radi se o tradicionalnome programu koji se održao već osamnaesti put zaredom. I tamo je publika imala prilike uživati u atraktivnim koreografijama, od uzrasta mažoret vrtića do najstarijih seniorki. Kao posebna glazbena gošća nastupila je Jelena Žnidarić-Zsa Zsa, a nastupali su i prijateljski sastavi Mažoretkinja Nedelišća.

Foto i video

FOTO Publika se u Areni Varaždin vratila u vrijeme kada je ABBA dominirala glazbenom scenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Kultna ABBA obilježava 50 godina postojanja, a poznavanje njihovih hitova gotovo je stvar opće kulture.

I domaća publika je željna njihove glazbe pa ne čudi da je ABBA Symphonic Real Tribute rasprodao koncerte u Zagrebu i Rijeci.

Ogroman interes pokazala je i publika sa sjevera Hrvatske koja je večeras, 28. siječnja, pohitala u Arenu Varaždin pogledati ovaj ABBA Symphonic Real Tribute Show. Najveće hitove ABBE u izvodio je simfonijski orkestar i vrhunski bend ABBA Real Tribute.

Pažnju su plijenili odlični kostimi i koreografija, a publika je uživala u hitovima Mamma Mia, Dancing Queen, Super Trouper, The Winner Takes It All, S.O.S., Fernando i drugih, na oduševljenje starih i novih obožavatelja ABBE.

Pogledajte kako je bilo…

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Na Noći muzeja u Gradskom muzeju Varaždin uživalo gotovo 4000 posjetitelja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Noć muzeja uvijek izmami posjetitelje u Gradski muzej Varaždin jer nije potrebno platiti ulaznicu, a postav je uistinu bogat. Tako je bilo i u petak, 27. siječnja.

U Gradskome muzeju Varaždin u Noći muzeja bilo je ukupno 3943 posjetitelja, javili su iz Muzeja.

Za razgled, koji je tom prigodom bio besplatan, od 18 do 23 sata bili su otvoreni svi izložbeni postavi u Starom gradu, palači Herzer i palači Sermage. Kroz izložbeni postav u Starom gradu prošetale su i dame u povijesnim haljinama, kostimirane pripadnice Udruge Varaždinska građanska garda.

S obzirom na protekle dvije koronagodine, kada je u GMV-u 2021. ova manifestacija održana virtualno, a 2022. godine više-manje simbolično u znatno smanjenom opsegu, ovogodišnja Noć muzeja ponovno je zainteresirala mnogobrojne posjetitelje svih dobnih skupina iz Varaždina, okolice, ali i malo šireg prostora, a za mnoge od njih je to bio i obiteljski večernji izlazak.

Zanimljivo je bilo i u Muzeju vatrogastva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje