Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Prizor koji žalosti: vandali razbijali, pilili, rezali i devastirali nagrađeni vrt škole u Varaždinskim Toplicama!

Objavljeno:

- dana

U gluho doba noći nepoznati vandali devastirali su najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj i prouzročili štetu od preko 15.000 kuna, javio je Grad Varaždinske Toplice.

Malo je reći da su učitelji, učenici i ravnateljica Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice bili šokirani prizorima koji su ih u srijedu ujutro, 21. prosinca, dočekali, a najgore je to što će nagradu za najljepši školski vrt koju su osvojili ove godine u cijelosti morati potrošiti na popravke.

Vandali nisu stali na devastaciji okoliša škole, već su otpilili drvo tulipanovca, provalili u vrtnu kućicu, razbacali sve eko učionice, pa čak i otpilili grane borova, napola prerezali vrtnu klupu, razbili vanjsko staklo na dvorani, pošišali ukrasno bilje koje su vrijedni učenici ove godine posadili, no najveća šteta zbraja se u plasteniku kojeg su kompletno razrezali, vjerojatno s pilom.

Kako je objasnila ravnateljica Goranka Štefanić, iako su se znali suočavati s uništavanjem fasade i crtanjem grafita, ovako nešto nikada se nije dogodilo.

– Bili su nam potrebni velik trud i novac da uredimo školski okoliš i vrt za što smo i ove godine dobili nagradu s državne razine, da bi sada još i više od osvojenog iznosa morali dati na popravak štete još i više. Sljedeći korak trebao je biti stvaranje botaničkog vrta, a sada su nam uništene biljke – rekla je Štefanić uputivši apel građanima da razgovaraju s mladima i objasne im kako je potrebno čuvati javna i društvena dobra.

I gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković najoštrije je osudila ovaj vandalski čin pridruživši se apelima ravnateljice.

– Sav trud i rad naših školaraca i njihovih učitelja preko noći su pali u vodu. Nevjerojatno je da je netko sposoban uništiti tuđe vlasništvo, nešto za što je naša Osnovna škola ove godine dobila i nagradu. Budući da je pozvana i policija, čvrsto vjerujemo da će počinitelji biti pronađeni i primjereno kažnjeni – rekla je Ratković.

Život i društvo

‘Život na vagi’ preselio se u Međimurje: ‘Probudim se svako jutro i pomislim da sam u raju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nova sezona ‘Života na vagi’, osim snažne volje i ustrajnosti novih 16 kandidata, opet će pokazati ljepote jednog kraja Lijepe Naše. Još jednom ekipa je smještena u mjestu bogate kulture, povijesti i mnoštva prirodnih ljepota, ovaj put Međimurju!

Na krajnjem sjeveru Hrvatske snimanje je u punom jeku, a treneri Mirna Čužić i Edo Mehmedović te kandidati već su se naviknuli na novu svakodnevicu, javlja RTL.

Njihov novi dom nalazi se u neposrednoj blizini Toplica Sveti Martin koje nude wellness i bazene, kilometarske pješačke staze, sportske terene, a okruženi su prekrasnom prirodom…

-Kad sam vidjela gdje ćemo biti smješteni, poželjela sam da me netko uštipne jer sam mislila da sanjam. Oduševile su me kućice koje su u skladu s prirodom. Volim drvo i takvo uređenje interijera daje mi osjećaj topline i doma. Ali i cijeli okoliš je predivan; stari mlin, potočić posred kampa i gusto zelenilo koje ga okružuje idealno su okruženje koje treba i nama, a posebno kandidatima nakon napornih treninga. No svugdje gdje je lijepa priroda, vidim samo raj za dušu – rekla je Mirna.

Nastavite čitati

Život i društvo

Svi su pozvani na „6. španciranje po Varaždin Bregu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Gornji Kneginec, pod pokroviteljstvom Općine, Udruga vinogradara i voćara Varaždinbreg organizira „6. španciranje po Varaždin Bregu“.

Početak programa i okupljanje sudionika je u subotu, 22. lipnja, u 16:30 sati u parku ispred Osnovne škole Kneginec Gornji.

Ruta šetnje je 5 kilometara uz tri postaje za osvježenje i druženje.

Kotizacija je 10 eura, a uključuje majicu s otisnutim logom Općine, udruge i nazivom programa, čašu, etui te gulaš i piće uz živu glazbu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje