Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Prvi je dan nove nastavne godine za 13.000 međimurskih učenika!

Objavljeno:

- dana

Prvi je dan nove nastavne godine. U Međimurju su prvi put u školske klupe sjela 1194 prvašića, 78 više nego prošle godine.

– Svim učenicima želim uspješnu i mirnu školsku godinu. Boravak u školi nije samo stjecanje novih znanja, već i prilika za prepoznavanje vlastitog talenta, vještine i snage. Dragi učenici, učite prije svega za sebe, a tek onda za ocjene. Našim prvašićima ovo je jedno novo životno poglavlje koje će ih oblikovati za cijeli život za koje vjerujem da će biti ispunjeno željom za učenjem, druženjem i stjecanjem novih znanja. Vi ste naša budućnost i zato je posao vaših učitelja, nastavnika, profesora, ravnatelja, odgojitelja jedan od najplemenitijih i najljepših, ali ujedno i najtežih poslova.

Posao je to koji se može raditi jedno s mnogo ljubavi i entuzijazma, a kako bismo svima vama stvorili uvjete za ljepši i kvalitetniji boravak u školama, obrazovanje će nam i dalje biti na vrhu prioriteta. Od srca svima želim uspješan početak nove školske godine – poručio je župan Međimurske županije Matija Posavec učenicima, obrazovanim djelatnicima i roditeljima.

Međimurske osnovne i srednje škole spremno su dočekali 9343 osnovnoškolca i 3608 srednjoškolaca. Za sve njih osiguran je u potpunosti besplatan prijevoz vlakom i autobusom, osobni asistenti, udžbenici, stipendije za djecu branitelja i za učenike u deficitarnim zanimanjima. Uz brojne potpore koje su osigurane za školarce, Županija je tijekom ljetnih mjeseci ulagala i u adaptaciju i uređenje školskih prostora.

Nastavak akcije „Poštujte naše znakove“ radi što veće sigurnosti najmlađih

Za sigurnost naših učenika na prometnicama brine Policijska uprava međimurska koja kontinuirano povodom početka školske godine provodi akciju „Poštujte naše znakove“ usmjerenu na zaštitu najmlađih sudionika u prometu. Policijska službenica za prevenciju PUM Irena Branović pozvala je sve sudionike prometa da poštuju pravila, naročito vozače da dobro promotre situaciju oko sebe, posebice u blizini škola.

– Ova akcija je svoju opravdanost dokazala činjenicom da unatrag nekoliko godina ne bilježimo ozljeđivanje djece u prometu. I ove godine ćemo održati predavanja o sigurnosti u prometu učenicima te ih uputiti kako na najsigurniji način stići do škole – rekla je.

Učenicima, roditeljima, nastavnicima i svim zaposlenim u školama dobru školsku godinu poželjela je i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Međimurske županije Blaženka Novak:

– Škola nije samo obrazovna ustanova, već više nego ikada prepoznajemo važnost njene odgojne uloge. S obzirom na reforme koje se pokreću u obrazovanju, Međimurje je već veliki korak ispred drugih, a ovu školsku godinu započinjemo s maksimalno mogućim tehničkim uvjetima koje smo mogli ostvariti – dodala je.

Ulaganje u nove sadržaje, stvaranje boljih uvjeta, izgradnja novih školskih zgrada, radionica, dvorana, financiranje brojnih projekata i programa s kojima je Međimurska županija krenula prva u Hrvatskoj, nastavlja se s ciljem stvaranja sredine mladih, zadovoljnih i uspješnih ljudi.

Međimurje

U Međimurju 19 novih slučajeva zaraze koronom, preminule su četiri osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentirano je 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 29. studenoga županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljena su 3 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 418 osoba te je evidentirano 8 pozitivnih nalaza, što je 1,91 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 144 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1180.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 118 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, 5 pacijenata je na invazivnoj respiraciji. Preminule su 4 osobe, ženske osobe stare 81 i 85 godina i muške osobe stare 75 i 82 godine.

Nastavite čitati

Međimurje

Cijepljenje u Čakovcu svakim radnim danom, u prosincu se nastavljaju masovna cijepljenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građani se na području Međimurske županije mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 sati do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, a od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U prosincu će se nastaviti masovna cijepljenja u Međimurskoj županiji. U subotu, 4. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (u trijaži Županijske bolnice Čakovec i uZavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije).

U subotu, 11. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine, cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. 

Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje