Povežite se s nama

Foto i video

Uz levisice i stare hitove u Novome Marofu vratili su se u lude osamdesete

Objavljeno:

- dana

NOSTALGIJA U TRAPERU

U sklopu Dana Grada Novoga Marofa prvi puta je ove godine organiziran “Sastanak u traperu”, događanje zamišljeno kao glazbeno-modni vremeplov i povratak u “lude” osamdesete.

Ispred Stare škole u Novome Marofu u petak navečer mogli su se čuti stari hitovi kultnih bendova 70-ih i 80-ih koji su se, dakako, puštali s pravih ploča.

Malo, ali probrano društvo koje se tu okupilo s nostalgijom se prisjećalo vremena kada je Novi Marof bio poznat po levisicama, i to onim pravim američkim i kad su bendovi poput Azre, Haustora, Aerodroma i Drugog načina nastupali u njihovom gradu.

“Ideja je nastala je unutar marofske ekipe koja je ’81. godine organizirala openair koncert na kojem su nastupili Parni valjak, Drago Mlinarec, Drugi način i Aerodrom. I rekli smo, ‘ajmo malo oživjeti to vrijeme. Tu je odmah nastala poveznica s traperom, jer su se u Novome Marofu tada šivale popularne levisice i ja uvijek kažem da naši sugrađani sigurno u svojim ormarima imaju najviše komada levisica i druge odjeće od trapera”, govori nam Renata Horvatić, voditeljica Turističke zajednice Grada Novoga Marofa, koja je također za ovu prigodu iz ormara izvukla staru Lev’is jaknu i traperice širokih nogavica.

Na prostoru ispred škole organizirana je izložba starih fotografija, retro stolaca i odjeće nastale od recikliranog trapera, a kulminacija večeri bio je koncert Azra tribute benda Fantoma slobode.

Izvor:
Foto: Andreja Krobot

Foto i video

FOTO U Varaždinu se sajmuje, pleše i pjeva pa je grad prepun šetača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Regionalni Tjednik

Gospodarski sajam Varaždin, uz izlagačke aktivnosti i stručno popratne programe nudi cjelodnevni zabavno glazbeni program na velikoj otvorenoj pozornici. 

Brojna događanja i lijepo prijepodne stoga su izmamili u šetnju brojne građane. To ne čudi jer nam poslije podne stiže nova promjena vremena.

Kakva je bila atmosfera na ulicama i trgovima pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Dražen Zečić rasplesao i raspjevao publiku u Sv. Đurđu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Ovogodišnja proslava Dana Općine Sveti Đurđ protječe u iznimno veselom ozračju.

Naime, publiku je u petak raspjevao i dobro zabavio Dražen Zečić. A prava fešta bit će i danas jer na igralištu Osnovne škole Sveti Đurđ nastupaju Mejaši.

Dodajmo da je zbog problema s nogom, popularni “Zeko” prvi put u karijeri koncert odradio sjedeći. Međutim, to nije nimalo utjecalo na sjajnu atmosferu pod šatorom koja je bila sa svakom pjesmom sve užarenija.

Kakva je bila atmosfera na koncertu pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje