Povežite se s nama

Kultura

FOTO Puhači iz Preloga i Ludbrega oduševili na nastupu u preloškom Domu kulture

Objavljeno:

- dana

Članovi Puhačkog orkestra Grada Preloga održali su u nedjelju, 6. siječnja, u preloškom Domu kulture tradicionalni koncert uz blagdan Sveta tri kralja.

Naime, Puhački orkestar Grada Preloga jedna je od najmlađih udruga na području Preloga, a koncertom u svibnju prošle godine obilježili su petu godišnjicu rada. Voditelj orkestra od prvoga je dana profesor Igor Hrustek, koji je s ostalim članovima na nedjeljnom koncertu kroz raznolik program pokazao koliko uživa u glazbi. – Svim su posjetiteljima ispunjenog Doma kulture priuštili istinski glazbeni užitak i još jednom pokazali da gotovo da ne postoji čovjek koji je imun na bilo kakvu vrstu glazbe i kojemu biće ne zatitra bar na neku melodiju ili ritam – navode iz Grada Preloga. Gosti puhačkom orkestru bili su članovi Puhačkog orkestra Grada Ludbrega, čijim orkestrom od preko 30 glazbenika ravna Slobodan Vađunec. Među publikom koja je uživala u koncertu bili su i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, njegov zamjenik Zdravko Kvakan te predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki. Predsjednica preloškog Puhačkog orkestra Ivana Samardžija Bermanec zahvalila je svima koji ih prate i podržavaju te je članovima orkestra zaželjela puno uspjeha, posebice na ovogodišnjoj državnoj smotri u koja će se održati u Novom Vinodolskom.

Kultura

Teatar Gavran sutra u Ludbregu izvodi svjetsku hit-komediju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Centru za kulturu i informiranje u Ludbregu je 23. veljače na programu predstava Teatra Gavran pod nazivom “Sve o muškarcima”.

Muški svijet u ovoj se priči razotkriva s puno humora i neočekivanih sukoba, dok svaki od glumaca igra po nekoliko različitih uloga.

Radnja je smještena u današnji Zagreb, a pred publikom prolaze prepoznatljivi suvremeni likovi s kojima se svaki gledatelj može lako poistovjetiti. U ovoj dinamičnoj predstavi, glumci su odlučili pružiti istinsko teatarsko zadovoljstvo propitujući krajnje granice glumačkog umijeća.

Ovaj tekst Mire Gavrana do sada je imao 18 kazališnih premijera diljem svijeta, od Rio de Jeneira pa do Moskve.

Do sada je “Sve o muškarcima” vidjelo više od pola milijuna ljudi diljem svijeta.

Predstava počinje u 20 sati.

Nastavite čitati

Kultura

U Centru P4 izložba osebujnih fotografija Zadranina koji trenutno živi i studira u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 26. veljače, službeno će započeti peta sezona programa izložbi što ga pod nazivom “Podrum ponedjeljkom” u podrumu Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4 u Varaždinu organizira varaždinski Filmsko-kreativni studio VANIMA.

Među zanimljivijim konceptima pristiglim na javni poziv za izlaganje vizualnih radova mladih autora koji je Vanima raspisala krajem prošle godine, svakako je i onaj što ga je pod nazivom Gradski odraz prijavio Mateo Jurin, Zadranin koji trenutno živi i studira u Varaždinu.

I upravo zadarske i varaždinske gradske vizure jedna su od motivskih poveznica Jurinovih crno-bijelih fotografija što će ih publika moći vidjeti u Centru P4 u Preradovićevoj ulici. Autor je, kao što sam kaže, kroz desetak svojih radova želio „predstaviti simetričnu urbanu fotografiju i poigravši se s perspektivom, stvoriti novu dimenziju promatranja okruženja“. Izložba fotografija Gradski odraz Matea Jurina  bit će otvorena u ponedjeljak u 19 sati.

U protekle se četiri sezone u atraktivnom izlagačkom prostoru u Preradovićevoj ulici samostalnim izložbama predstavilo šezdesetak mladih afirmiranih, i neafirmiranih, kao i nekoliko već etabliranih autora i to slikara, crtača, ilustratora, dizajnera, fotografa, kipara i drugih umjetnika s područja Varaždinske i okolnih županija.

Inače, potrebno je podsjetiti kako je  početak pete sezone Podruma ponedjeljkom, obilježen početkom siječnja, spomen-izložbom posvećenom Nikoli Majnariću – Baču, tragično preminulom strip autoru koji je u svom kratkom, ali stvaralački iznimno plodnom životnom vijeku, ostvario više od tisuću likovnih radova, od crteža i skica, do kazališnih plakata, karikatura i stripova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje