Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO S gotovo tri promila u Sigetcu Ludbreškom izazvao sudar, ozlijeđen 55-godišnjak

Foto: DVD Ludbreg

Objavljeno:

- dana

U nedjelju, 28. kolovoza, u 22.30 sati u mjestu Sigetec Ludbreški, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.98 g/kg upravljao muškarac starosti 55 godina. Upravljao je iz smjera Ludbrega u smjeru Slokovca. U zavoju je vozilom prešao na lijevu stranu kolnika gdje je prednjim djelom vozila udario u prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 33-godišnjakinja, javila je PU varaždinska.

Ozljede je zadobio 55-godišnji suputnik u vozilu, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede će mu se okvalificirati naknadno.

Na intervenciji je bio DVD-Ludbreg koji je objavio fotografije teške nesreće.

Crna kronika

Muškarac u policijsku postaju došao predati streljivo, ručnu bombu i 200 grama TNT-a

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

Jučer, 28. studenoga, u prostorijama Policijske postaje Čakovec građanin je policijskom službeniku protueksplozijske zaštite dragovoljno predao 53 komada raznog streljiva kalibra do 14,5 mm, ručnu bombu M-75, 200 grama eksploziva TNT i topničko streljivo kalibra 20 mm.

Predano streljivo i eksplozivna sredstva pohranjena su u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.

– Upozoravamo građane koji žele dragovoljno predati oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva da zbog vlastite sigurnosti, kao i sigurnosti drugih građana, svoju namjeru prethodno najave pozivom na broj 192.Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se stručno osposobljeni policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka, koji će takva sredstva preuzeti te time osigurati anonimnost građana te sigurnu predaju oružja – ističe policija.

Ujedno podsjeća sve građane na nacionalnu kampanju „Manje oružja, manje tragedija“, koja omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja, bez vremenskog ograničenja i sankcija.

Nastavite čitati

Crna kronika

Dvojica radnika teško ozlijeđena prilikom izvođenja šumarskih radova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 28. studenoga, oko 13:30 sati u šumskom predjelu zvanom „Robadje“, nedaleko istoimenog naselja, prilikom izvođenja šumarskih radova djelatnika poduzeća iz Zagreba ozlijeđena su dvojica radnika, javila je PU međimurska.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni 20-godišnjak i 24-godišnjak prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da su u događaju teško ozlijeđeni te je 20-godišnjak nakon pružene liječničke pomoći pušten na kućnu njegu, dok je 24-godišnjak zadržan na daljnjem liječenju.

O događaju je izviješten nadležni inspektor rada koji je izašao na mjesto događaja, dok se kriminalistička istraživanja nastavljaju kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti ovog događaja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje