Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Sv. Nikola donio punu vreću poklona za čak 800 djece s područja Općine Petrijanec

Objavljeno:

- dana

TRADICIONALNO DARIVANJE

Sveti Nikola razveselio je djecu iz Općine Petrijanec.

Nakon kazališne predstave “U potrazi  za sv. Nikolom” Kazališta Merlin iz Zagreba, u sportsku dvoranu OŠ Petrijanec stigao je sv. Nikola i podijelio darove za 800 djece starosti do 10 godina.

Darovima su se obradovala sva djeca s područja Općine, od najmanjih do školaraca, a riječ je o tradicionalnom darivanju koje uz blagdan sv. Nikole organizira Općina Petrijanec.

– Ovo je već 19. godina kako organiziramo darivanje djece kojim želimo poručiti da su nama sva djeca jednaka – rekao je Vladimir Kurečić, načelnik Općine Petrijanec.

U općinskom proračunu za darivanje djece osigurano je 25.000 kuna.

Kako je bio na darivanju pogledajte u fotogaleriji.

 

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Dan neovisnosti uz svijeće za poginule i preminule hrvatske branitelje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je povodom Dana neovisnosti župan Varaždinske županije Anđelko Stričak kod Križa zahvalnosti u Varaždinu zapalio svijeću u spomen na sve poginule i preminule hrvatske branitelje odavši im tako počast i poštovanje za doprinos u obrani Hrvatske.

Podsjetimo, Dan neovisnosti u Republici Hrvatskoj je spomendan koji se obilježava 25. lipnja, u spomen na dan kada je Hrvatski sabor donio Odluku o uspostavi suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinska maturantica kolabirala pišući test u potkrovlju bez klime

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučerašnji toplinski val loše je utjecao na neke maturante koji pišu državnu maturu.

Srednjoškolka iz Makarske se onesvijestila pišući dvoipolsatni esej iz hrvatskog jezika na maturi, a index.hr javila se majka učenice iz Varaždina. Ispričala je da se njenoj kćeri dogodila slična situacija.

– Maturu su pisali u potkrovlju škole, ne znam zašto, kad su učionice na donjim katovima. U potkrovlju nisu imali klimu. Mojoj kćeri pozlilo je već nakon 20 minuta. Profesorica koja je dežurala zvala je van, no ona je sama rekla da želi nastaviti pisati test i napisala ga je skoro do kraja kad joj je ponovno pozlilo. Pozvali su me iz škole, otišli smo u bolnicu i proveli pet sati u hitnoj internističkoj ambulanti na infuziji i pretragama – priča još pod dojmom Đurđica Vodopija.

Kaže kako moraju obaviti još neke pretrage kod obiteljskog liječnika.

Pohvalila je prisutno nastavno osoblje jer su pohrlili u pomoć. Spominje da joj nije jasno zašto se, uz to što maturu pišu u ovakvim uvjetima, djecu poziva da pred školu dođu puno ranije, pa se tako izlažu stajanju na suncu.

Škola o kojoj je riječ je Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola, a bitna je činjenica da je to tek jedna od mnogih hrvatskih škola koje u 2021. godini još uvijek nemaju klimatizacijske uređaje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!