Povežite se s nama

Foto i video

FOTO U Čakovcu izrazito posjećen sajam “Jesen u Gradu Zrinskih”: od izložbe gljiva do bakinih kolača

Udruga "Međimurska gruda"/IGH

Objavljeno:

- dana

Turistička zajednica grada Čakovca organizirala je manifestaciju “Jesen u Gradu Zrinskih”, koja se održala od petka, 24. do nedjelje, 26. rujna. Svoje mjesto na izložbenom prostoru sajma našli su eko proizvodi, voće i povrće, rakije raznih okusa, med i proizvodi od meda, vino i druga pića te delikatese svih vrsta.

Bogat program pripremljen je za najmlađe, koji su mogli uživati u poučnim radionicama i predstavama. Osim toga, održali su se i izložba starih traktora i strojeva, natjecanje u jedenju ljutih papričica, obilježen je Europski dan sporta, Udruga “Pikač” iz Selnice predstavila je “slamnatu radionicu”, Ženska vokalna skupina KUU “Veseli Međimurci” održala je godišnji koncert, a posjetitelji su uživali i u 6. festivalom međimurskih slastica “Bakini kolači” u organizaciji Udruge za očuvanje kulturne baštine “Međimurska gruda” iz Dunjkovca.

U sklopu sajma Gljivarsko društvo “Smrčak” Čakovec u atriju u ulici Kralja Tomislava postavilo je tradicionalnu izložbu gljiva.

– Ovo nam je 26. izložba koju predstavljamo. Najviše od izloženih gljiva dolazi iz Krapinsko-zagorske županije. Interes posjetitelja je fenomenalan, a na dvadesetak lokacija našli smo više od 150 vrsta gljiva.

Dragutin Korpar iz Pušćina determinator je i član Gljivarskog društva “Smrčak” Čakovec

Osim što sa zainteresiranima razgovaramo o karakteristikama pojedinih vrsta i načinima pripreme, ljude uvijek upozoravamo da svaku gljivu za koju nisu apsolutno sigurni smatraju otrovnom! – objasnio nam je determinator i član “Smrčka” Dragutin Korpar iz Pušćina, koji se produbljivanju znanja o tim ukusnim plodovima posvećuje već gotovo 25 godina.

Foto i video

VIDEO/FOTO Slavlje u Knegincu Gornjem: evo što su prijateljima priredili povodom rođenja sina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jurica i Valentina Đurđek iz Kneginca Gornjeg danas, 21. listopada, imaju razloga za slavlje – rodio im se sin Borna.

Ekipa dobrih prijatelja i susjeda pobrinula se za pomalo već zaboravljenu tradiciju – veliko kićenje dvorišta slamom i papirom te svime ostalim što se našlo pri ruci.

Zapalile su se i baklje te priredio vatromet, a sve kako bi pozdravili novog, najmlađeg člana obitelji. Cijela ulica sigurno noćas neće spavati, tako da će se slavlje u Knegincu Gornjem nastaviti do jutarnjih sati. Da se ne zaboravi…

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Dječji tjedan: 800 mališana uživalo u aktivnostima na Starom gradu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove godine Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina uključila se u obilježavanje Dječjeg tjedna koji se odvijao pod motom „Ljubav djeci prije svega”.

Vremenske (ne)prilike nisu dozvolile da se sve planirane aktivnosti održe u predviđenim terminima, ali na kraju svega, to je najmanje važno – ono što je najvažnije je da su mališani i ovoga puta imali priliku mnogo toga doznati i doživjeti, a pritom se i naigrati, naskakati i uživati u dobrom, veselom društvu.

Varaždinsko Društvo „Naša djeca” organiziralo je brojne aktivnosti za vrtićarce i osnovnoškolce, a u organizaciji im se pridružila Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina.

Naime, nakon što su se djeca upustila u Pustolovnu potragu za blagom Varaždina, edukativno-zabavnu i rekreativnu aktivnost na Trgu kralja Tomislava, krenuli su prema Starom gradu gdje su ih dočekali stručna suradnica u ZSUGV-u Anica Sitar i voditelj Nogometne akademije „Lumen” Tomislav Jelenski.

Na livadi ispred dvorca, djeca su tijekom pet dana mogla uživati igrajući već zaboravljene „stare igre”, one uz koje su se nekada družili i rasli njihovi roditelji. Natjecali su se tako u potezanju užeta, skakanju u vrećama, nošenju mandarine na žlici, bacanju potkove…

– Bilo je to pet prekrasnih dana u kojima smo i Tomislav i ja uživali baš kao i djeca. Prisjetili smo se tih nekih starih igara koje se danas gotovo ne igraju, a vrlo su zabavne i ono što je još važnije, djeca su stalno u pokretu. Ne treba posebno naglašavati važnost sporta za sve, a posebno za naše najmlađe, zato nam je drago što smo se na naš način uključili u obilježavanje Dječjeg tjedna – kazala je Anica Sitar.

U aktivnostima organiziranim na Starom gradu uključilo se gotovo 800 vrtićaraca i osnovnoškolaca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje