Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Varaždinci i Međimurci prvi u Hrvatskoj razgledali izložbu “The Formula 1”

Objavljeno:

- dana

Neki bi mogli pretpostaviti da će se izložba F1 najvjerojatnije prvenstveno svidjeti ljubiteljima sporta. Međutim, priča zapravo ima univerzalnu privlačnost te mnogo toga zajedničkog s drugim oblicima umjetnosti.

Varaždinska putnička agencija Travelego u subotu, 3. veljače odvela je prvu grupu svojih putnika na dugoočekivanu izložbu “The Formula 1” koja se održava u Beču. Izložba je otvorena do 16. lipnja ove godine te već sada možemo reći da će biti još otvorenih polazaka u narednom periodu. Travelego kao vodeća putnička agencija prva je u Hrvatskoj uvidjela i zadovoljila interes obožavatelja Formule 1 za ovom izložbom.

Neki bi mogli pretpostaviti da će se izložba F1 najvjerojatnije prvenstveno svidjeti ljubiteljima sporta. Međutim, priča zapravo ima univerzalnu privlačnost te mnogo toga zajedničkog s drugim oblicima umjetnosti. Dakle, to je vrlo jedinstvena, međunarodna priča isprepletena s nekim od najvažnijih trenutaka i događaja 20. stoljeća.

Trebala je na neki način proći svoj put da bi bila ono što je danas. U svakom slučaju to je priča koja nadilazi sport. Mnoge inovacije i inženjerska otkrića koja su se dogodila u Formuli 1 nalazimo u automobilima koje vozimo svaki dan. Dijelovi izložbe – poput područja ‘Revolution By Design’, koje istražuje inovacije u Formuli 1 – razvijeni su u bliskoj suradnji s renomiranim timovima iz Formule 1, a čini se da je ovaj dio izložbe dosta zaokupio maštu posjetitelja. Nastavno na “The Formula 1” izložbu, Travelego kao jedina putnička agencija u Hrvatskoj sve obožavatelje Formule 1 od svibnja do srpnja u 2024. vodi na putovanje na utrku F1 za Veliku nagradu Emilia-Romagna u Imoli, Italija, zatim Veliku nagradu Austrije na Red Bull Ringu u Spielbergu, a u srpnju 2024. na dvodnevno putovanje u Budimpeštu na Veliku nagradu Mađarske na Hungaroringu sa smještajem u hotelu 4*.

– Osim F1 izložbe i utrka Formule 1 kojima smo posvetili početak ovog članka, sredina veljače 2024. rezervirana je za Novi Sad gdje će fanovi “Panonskog mornara” moći uživati u zanimljivim pričama i anegdotama lokalnog vodiča, a u programu je predviđen i posjet njegovom posljednjem počivalištu.

Tijekom 2024. pripremili smo mnoga, za Vas, nova putovanja, a od trenutno objavljenih možemo izdvojiti putovanja na brojne koncerte svjetski popularnih izvođača. Posebno bismo izdvojili trodnevno putovanja u Prag 27. svibnja na koncert Brucea Springsteena, koncert grupe Coldplay u Budimpešti 18.lipnja, Rammstein u Beogradu i Klagenfurtu, te Metallice u Ebreichsdorfu pored Beča.

Svi navedeni aranžmani uključuju prijevoz iz Zagreba, Varaždina i Čakovca, voditelja putovanja, ulaznice za koncert, smještaj i lokalne vodiče na višednevnim putovanjima – ističu iz agencije Travelego.

Zabava & Stil

U hotelu Minerva 28. veljače koncert „Domovinu ljubim pjesmom”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 28. veljače, u 19 sati u Kongresnoj dvorani hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama bit će održan koncert “Domovinu ljubim pjesmom”, na kojem će nastupiti Muški vokalni ansambl Špansko iz Zagreba pod ravnanjem Damira Šumečkog.

Zagrebački muški zbor, koji se sastoji od 25 pjevača, izvesti će sakralne i svjetovne skladbe hrvatske glazbene baštine te obrade narodnih napjeva iz raznih dijelova Lijepe naše.

Dodajmo da je ulaz na koncert slobodan za sve zainteresirane slušatelje.

Ovaj koncert prvi je u nizu od pet kulturno-umjetničkih događanja u sklopu projekta KUT – Kultura u toplicama, čiji organizator je MVA Špansko iz Zagreba, dok mu je suorganizator KUD Toplice iz Varaždinskih Toplica.

Projekt će trajati od kraja veljače do početka lipnja ove godine, kada će se u prostoru Kongresne dvorane hotela Minerva povremeno održavati koncertne izvedbe i pjesnička večer.

Muški vokalni ansambl Špansko iz Zagreba osnovan je 2007. godine te je tijekom svojeg postojanja održao veliki broj samostalnih ili skupnih nastupa, a sudjelovao je i na brojnim manifestacijama, festivalima i natjecanjima. Uz navedene nastupe diljem Hrvatske, nekoliko puta nastupio je i u inozemstvu: 2014. u Bizeljskom (Slovenija), 2015. u Budimpešti (Mađarska), 2018. u Grazu (Austrija), a 2019. godine u Szegedu (Mađarska), Livnu i Međugorju (Bosna i Hercegovina) te Rimu (Italija).

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Brzinske utrke u Varaždinskoj županiji bit će vrhunac završnice WRC Croatia Rallyja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Četvrti put za redom Hrvatska je od 18. do 21. travnja domaćin WRC Croatia Rallyja, jedne od najvećih sportskih priredaba u hrvatskoj povijesti. To je natjecanje na trasama utrka lani pratilo 400.000 gledatelja, a putem malih ekrana više od 58 milijuna.

Nastup najboljih svjetskih vozača, adrenalin zbog kojeg taj sport ima mnoge poklonike diljem svijeta razlozi su da je tri prethodne utrke ukupno pratilo oko milijun gledatelja, potvrđujući status Hrvatske kao sportske i turističke velesile.

Trasa WRC Croatia Rallyja i ove godine prolazi kroz pet županija, Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku, dok će ceremonijalni start i cilj biti u Zagrebu.

Tijekom natjecanja vozači će proći ukupno dvadeset brzinskih ispita. Prvi izlazak na stazu posade će imati u četvrtak 18. travnja kada će se, poslije testne vožnje u blizini Okića, ceremonijalni start održati navečer u Zagrebu ispred zagrebačkih fontana.

Sljedeća dva dana vozit će se po osam brzinskih ispita, prvog dana na području Zagrebačke, Karlovačke i Primorsko-goranske županije, a potom u Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji. Završni dan natjecanja s četiri brzinske utrke bit će u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji, dok će ceremonijalni cilj biti u Zagrebu, ispred poslovne zgrade INA-e.

Sportskom adrenalinu koji prati te utrke treba dodati i činjenicu da vozači i njihove posade, gledatelji i predstavnici medija imaju prilike upoznati raznolike regije, uživati u prekrasnim krajolicima, eno-gastronomiji te gostoprimstvu u koje su se uvjerili i u prethodna tri izdanja WRC Croatia Rallyja.

Raspored natjecanja, rezultati i posebne ponude moguće je pronaći na jednom mjestu – aplikaciji Croatia Rally dostupnoj za Android i IOS pametne uređaje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje