Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Varaždinci jutros pješke krenuli na 328. zavjetno hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj

Objavljeno:

- dana

NI KIŠA IH NIJE ODGOVORILA

Brojni Varaždinci, kojima su se pridružili i vjernici iz drugih župa te okolice, uputili su se rano jutros pješke prema Mariji Bistrici.

Riječ je o trodnevnom 328. zavjetnom hodočašću Varaždinaca koje ove godine organizira župa Svetog Nikole.

Mokri stigli do Belskog dola, presvukli se pa nastavili dalje

“Naoružani” kabanicama i kišobranima zbog kiše, više stotina varaždinskih hodočasnika pješaka uputilo se prema Mariji Bistrici jutros odmah nakon Službe Riječi i blagoslova hodočasnika u varaždinskoj katedrali u tri sata.

Nešto prije šest sati prvi hodočasnici stigli su do Belskog dola. Kratak predah iskoristili su da se presvuku u suhu odjeću, pojedu doručak, a potom su nastaviti dalje prema Mariji Bistrici.

Oko 14 sati hodočasnici će se okupiti i sabrati na Vinskom Vrhu odakle će krenuti ulazna procesija u svetište Majke Božje Bistričke. U 19 sati bit će služena hodočasnička sveta misa na otvorenom, a u 21 sati  počet će procesija sa svijećama “Put svjetla” na Kalvariji.
 
Sutra ujutro hodočasnicima pješacima u Mariji Bistrici pridružit će se mnogobrojni vjernici. Nakon Križnog puta, varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak u 11 sati predvodit će središnje zavjetno euharistijsko slavlje. U 14 sati u bazilici Majke božje Bistričke bit će euharistijsko klanjanje, a oproštajna procesija u bazilici bit će u 15 sati.

Kako je izgledalo današnje druženje vjernika – hodočasnika u Belskom dolu i na putu prema Podrutama pogledajte u galeriji Ivana Agnezovića.

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

FOTO U Varaždinskim Toplicama otvoren Hotel Bernarda, stigao i premijer Andrej Plenković

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Varaždinskim Toplica u subotu, 25. svibnja svečano je otvoreno Hotel Bernarda, hotela s četiri zvjezdice.

Riječ je o investiciji tvrtke Bernarda Nova, vlasnice Bernarde Cecelje vrijednoj više od osam milijuna eura.

Hotel ima 27 soba, unutarnji i vanjski bazen, finsku, tursku i infracrvenu saunu, slanu sobu te balneo kupke. Dodatni sadržaji su restoran, pizzerija i još dodatnih 20 smještajnih jedinica. Fizikalna terapija ima značajno mjesto u Wellness centru, a u ponudi je i pilates studio, što jedinstveno je u Hrvatskoj.

Poduzetnica Bernarda Cecelja željela je vratiti nešto svojem rodnom kraju.

– Ne mogu opisati koliko sam sretna i ponosna. Stigli smo do kraja od ideje i realizacije objekta koji se prostire na površini od 10.000 četvornih metara. Susretali smo s raznim poteškoćama i mnogi su se već pitati kada će hotel biti otvoren. Samo sam ja znala koliko se tu nanizalo problema od 2015. godine pa do danas. Otvorenje Hotela veliki je zamašnjak razvoju turizma ne samo Varaždinskih Toplica i Varaždinske županije, nego i cijelog kontinentalnog turizma – poručila je Cecelja.

Na otvorenje Hotela Bernarda stigao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

– U okviru NPOO-a nastojali smo jedan veliki dio sredstava, uz puno angažmana i tumačenja prema Europskoj komisiji alocirati upravo za turizam i najveći dio investicija je išao prema kontinentalnom turizmu. To je bio potez države, da kapitaliziramo turizam upravo u onim područjima gdje smatramo da je određena pomoć bila potrebna. Vaša investicija gospođo Cecelja, koja je u potpunosti privatna pokazuje tu snagu, energiju i moć stvaranja ovako prekrasnog hotela, u sjajnoj destinaciji na temelju vlastitih sredstava poslovnog plana investicija i sve na temelju proizvodnje kreveta i krevetnih sustava i nadaleko poznatih madraca – zaključio je premijer Plenković.

Nastavite čitati

U fokusu

Premijer Plenković stiže u Varaždinske Toplice i Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Premijer Plenković u subotu, 25. svibnja stiže u Varaždinske Toplice i Varaždin društvu ministra turizma i sporta Tončija Glavine.

Najprije će u 9.30 biti prisutan na otvorenju Hotela Bernarda u Varaždinskim Toplicama. Tamo će ga dočekati vlasnica hotela Bernarda Cecelja, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Nakon toga će se premijer i njegova pratnja uputiti do Varaždina, gdje će u 10.30 prisustvovati svečanom otvorenju 6. međunarodne izložbe bučinih ulja Alpe–Adria i 13. izložbe bučinih ulja Hrvatske.

Za titulu šampiona te zlatne, srebrne i brončane medalje ove se godine natječe 166 bučinih ulja iz pet zemalja, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Češke. Njih 35 deklarirana su kao hladno prešana bučina ulja, dok je 131 uzorak deklariran kao djevičanska bučina ulja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje