Varaždinske Toplice će do obilježavanja Dana Grada, odnosno blagdana svetoga Lovre početkom kolovoza, na korištenje dobiti moderno reciklažno dvorište.

Ugovor o gradnji i opremanju reciklažnog dvorišta između Grada Varaždinskih Toplica i tvrtke Geotehnika potpisan je 25. veljače, nakon čega je u petak, 8. ožujka, održan koordinacijski sastanak Uprave Grada i izvođača uoči početka radova.

Ukupna vrijednost projekta je gotovo 2,6 milijuna kuna, od čega se čak 85 posto financira bespovratnim novcem iz europskih fondova.

– Većinu preostalog novca također smo osigurali kroz vanjske izvore financiranja poput Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a sve kako bismo na korištenje dobili ovaj vrijedan i važan objekt. Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta provodi se putem Operativnog plana „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ te je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije u skladu s ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava koji su sklopili Grad Varaždinske Toplice, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Osiguranim iznosom obuhvaćeni su svi troškovi gradnje i opremanja do potpune kompletnosti i funkcionalnosti reciklažnoga dvorišta – zadovoljno je istaknula Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica.

Komentari

Komentara