Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Veseli i bučni maturanti na mimohodu Varaždinom pokazali maštovite uniforme

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Objavljeno:

- dana

Maturanti 2021./2022. u Varaždinskoj županiji još se ovaj tjedan zabavljaju, a nakon toga “bacaju se na posao” pripremajući se za državnu maturu.

Ako ste danas čuli zviždanje i oko 13 sati u Varaždinu vidjeli brojne vesele mlade radilo se o mimohodu maturanata. Šarena i bučna skupina hodala je od Parka mladih, Hallerovom alejom, Ulicom Vatroslava Lisinskog do Trga Miljenka Stančića, zatim Bakačevom do Ulice Ljudevita Gaja prema Trgu kralja Tomislava do Franjevačkog trga.

Ove godine su kostimi uistinu maštoviti, pa Ocjenjivački sud ima težak zadatak odabrati naj odoru.

Prolaznici su se razveselili maturantima, a mnogi su se prisjetili svojiš srednjoškoskih dana.

Od 24. svibnja u Parku mladih održat će se sportski dan, vježbanje na spravama uz stručno vodstvo, a nagrade će osvojiti tri najupornija i najizdržljivija maturanta.

U srijedu, 25. svibnja, točno u podne, 600-tinjak maturanata će na Kapucinskom trgu zaplesati quadrillu.

Sva tri dana od 14 do 18 sati maturante će u Parku mladih zabavljati DJ.

Foto i video

VELIKA FOTO GALERIJA Brojni Varaždinci od rane zore hodočaste na Bistricu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

U subotu ujutro brojni hodočasnici iz Varaždina kreću se pješice prema Mariji Bistrici, jer u tijeku je 33. zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj.

Ovogodišnje hodočašće predvodi varaždinski biskup mons. Bože Radoš, a organizira ga župa sv. Josipa u Varaždinu.

Prvog dana hodočašća vjernike očekuju sveta misa u crkvi na otvorenom, a potom i pobožnost „Put svjetla“ uz procesiju sa svijećama na kalvariji.

Kakva je atmosfera među hodočasnicima pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Novomarofska biciklijada „Šic na bic” održana pod geslom “Samo klači, nek vrte se kotači”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novomarofska biciklijada „Šic na bic” kroz svojih 17 izdanja postala je svojevrsni brend Grada Novog Marofa, zbog čega jedna od najdugovječnijih sportsko-rekreativnih manifestacija nije izostala ni ove godine.

Pod geslom “Samo klači, nek vrte se kotači” brojni Novomarofčani i zaljubljenici u rekreaciju, sport i prirodu u subotu su, 25. lipnja, biciklima iz Novog Marofa krenuli put izletišta Topličica.

Iza organizacije ove biciklijade stoji Udruga Mladi za Marof, a ove godine bicikliralo se na ruti Novi Marof – Breznički Hum – Hrašćina – Trgovišće – utvrda Milengrad – Podrute – izletište Topličica.

Podršku manifestaciji i ove je godine dao novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač koji je naglasio da Dani Grada Novog Marofa nisu mogli završiti na ljepši način.

– Biciklijada „Šic na bic” svake godine okupi velik broj naših sugrađana, kako malih, tako i velikih, ali i posjetitelja, pa s pravom možemo reći kako je ona u svojih 17 godina postala naš zaštitni znak i brend po kojem je Novi Marof poznat i van granica Varaždinske županije – rekao je gradonačelnik Jenkač zahvalivši Udruzi što iz godine u godinu organiziraju sve bolju i kvalitetniju manifestaciju.

Zadovoljna što biciklijada svake godine prolazi zanimljivom rutom na kojoj se sudionici upoznaju s prirodnim, kulturnim i povijesnim spomenicima te rekreativnim sadržajima koje Novi Marof nudi je i voditeljica ureda gradske Turističke zajednice Renata Horvatić.

– Ova biciklijada je jedna od prvih zanimljivih i aktualnih događanja rekreativnog sadržaja na našem području, a ujedno je i odlična promocija grada. Privlači interes biciklista i rekreativaca i van naše županije što nam je iznimno drago, a s obzirom da ruta prolazi brojne zanimljivosti, biciklijada nam je važna i u turističkom smislu – rekla je Horvatić.

Biciklijadom je službeno završio i ovogodišnji program obilježavanja Dana Grada, popularno Antunovo, a Horvatić je naglasila kako su iznimno zadovoljni kako odazivom, tako i samim sadržajem koji je bio zaista bogat.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje