Brojni vjernici krenuli su jutros na 331. hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj, ove godine u organizaciji varaždinske župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, Biškupec.

Hodočašće predvodi varaždinski biskup, mons. Bože Radoš.

Po običaju, nekoliko stotina vjernika krenulo je u tri sata ujutro, nakon Službe riječi i blagoslova u varaždinskoj Katedrali, prema Mariji Bistrici.

Nakon prolaska kroz Beretinec pa Belski dol, gdje je organizirana okrepa, zatim Budinščinu i Konjščinu, pješaci će se u 14 sati sastati na Vinskom Vrhu odakle će krenuti ulazna procesija u Svetište.

U 19 sati slavit će se sveta misa, a u 21 sat održat će se procesija „Put svjetla“ sa svijećama na bistričkoj kalvariji.

Glavni hodočasnički dan bit će nedjelja, 5. srpnja, kada će se hodočasnicima pješacima tradicionalno pridružiti mnogobrojni vjernici koji će stići automobilima, biciklima, autobusom ili vlakom.

Središnje nedjeljno zavjetno euharistijsko slavlje u 11 sati na prostoru Crkve blaženog Alojzija Stepinca na otvorenom Svetištu Majke Božje Bistričke, kao i misu zahvalnicu u ponedjeljak, 6. srpnja, u 19 sati u katedrali Uznesenja BDM predslavit će varaždinski biskup Bože Radoš.

Djelić atmosfere s hodočašća pogledajte u fotogaleriji.

Komentari

Komentara