Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok i koordinator kandidature Varaždin za Europsku prijestolnicu mladih 2022. Nino Preložnjak boravili su u petak, 15. studenoga, u Bruxellesu gdje su uspješno predstavili grad Varaždin i program kandidature Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih za 2022. godinu.

Varaždinski predstavnici imali su 30 minuta da predstave program kandidature i još 30 minuta da odgovore na pitanja članova žirija iz 14 institucija i organizacija.

– Brzo je prošlo tih 60 minuta. Jako smo zadovoljni našom prezentacijom u Bruxellesu. Ni jedno pitanje žirija nije nas uspjelo iznenaditi, bili smo spremni. Čak smo ih uspjeli i nasmijati. Članovi žirija ocijenili su da je naša, varaždinska prijava ambiciozna, ali i impresivna. Stvarno smo dali sve od sebe i danas u Bruxellesu, ali i u proteklih godinu tijekom koje su mladi ljudi u Varaždinu neumorno radili na kandidaturi. Hvala svima na podršci. Sad nam jedino preostaje čekati proglašenje koje će biti održano u četvrtak, 21. studenoga, u Amiensu, a na koje bi trebao doći i francuski predsjednik Emmanuel Macron –  istaknuo je koordinator kandidature Nino Preložnjak.

SPAR
SPAR
SPAR
SPAR

Podsjećamo, nositeljica kandidature Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2022. je Udruga mladih Varaždinski underground klub (V.U.K.), prema suradničkome modelu zajedno s Gradom Varaždinom. Kandidaturom se predlaže program pod sloganom „Unlocking Spaces“, odnosno otključavanje osobnih, fizičkih, međunarodnih i digitalnih prostora za mlade. Krajnji cilj je  Varaždin kao vibrantno i privlačno mjesto za život mladih ljudi.

Podsjećamo, kandidaturu Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2022. službeno je podržala i Vlada Republike Hrvatske. Svečanost proglašenja nove Europske prijestolnice mladih bit će održana u četvrtak, 21. studenog u francuskome Amiensu. Uz Varaždin, za tu prestižnu titulu koju dodjeljuje Europski forum mladih, natječu se rumunjska Baia Mare, ruski Kazan, poljski Poznan i albanska Tirana.

Komentari

Komentara

loading...