Povežite se s nama

Zabava & Stil

Fran Bijelić i Alenka Novak napravili najljepše fotografije iz Varaždinske i Međimurske županije

Vredne roke pleteju ceker, foto Alenka Novak

Objavljeno:

- dana

Poznati su rezultati foto natječaja „Volim svoju županiju“, projekta Hrvatske zajednice županija kojim se promoviraju ljepote svih hrvatskih krajeva, pa i onih za koje mnogi nisu znali da postoje.

U šestoj godini provedbe natječaja autori su prijavili gotovo 2700 fotografija u dva tjedna, što nadmašuje sve prijašnje brojke.

Odlukom stručnog žirija, pobjedu je odnijela fotografija „Ljubav“ autora Lea Lendića iz Splitsko-dalmatinske županije. Drugo mjesto dodijeljeno je Tomislavu Jugkalu iz Zagrebačke županije za fotografiju „Tri ceste“, a treće Mariji Čehko iz Sisačko-moslavačke županije za fotografiju „Igre prijestolja u Lonjskom polju“.

Ljubav, foto: Leo Lendić

Izabrana je i najbolja iz svake županije. U Varaždinskoj županiji to je “Drava (Pejzaž)“ Frana Bijelić, a u Međimurskoj „Vredne roke pleteju ceker“ Alenke Novak.

– Ovogodišnji postav izložbe, koju čine po jedna fotografija iz svake županije, je najraznolikiji dosad. Imamo krajolike, tradiciju, životinje, a prije svega – ljude, što smo i željeli postići ovim projektom. Prvi puta na prvom mjestu od provedbe natječaja imamo ljudski lik, a slika je čista emocija – istakla je fotografkinja Mare Milin, predsjednica stručnog žirija.

Drava (Pejzaž), foto: Fran Bijelić

Zabava & Stil

FOTO U Svetom Martinu na Trash&Burnu brdo dobre zabave, američki automobili, pin-up djevojke…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

U Toplicama Sveti Martin u autokampu Lapaž jučer i danas, 18. i 19. lipnja, održava se Trash&Burn miting američkih automobila.

I ove je godine broj posjetitelja ograničen zbog epidemije koronavirusa, no programa ne nedostaje – izloženo je nekoliko desetaka opakih američkih automobila ograničenih do 70. godišta, a tu je i brdo dobre zabave.

Posjetitelji tako mogu uživati uz rockabilly, rock and roll bendove, pin-up djevojke, DJ-eve, burlesque nastupe, barber shop i tattoo majstore.

Kako je to danas izgledalo u autokampu Lapaž, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Grupa Dobre vibracije sinoć se pobrinula za dobru atmosferu na Stančiću u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Programi „Ljeta u Varaždinu“ počeli su se redati pa se u gradu počelo „živjeti punim plućima“.

Tako je na Trgu Miljenka Stančića jučer, 18. lipnja, svirao i pjevao bend Dobre vibracije.

Svevremenskim hitovima bend je razveselio Varaždinke i Varaždince, ali i njihove goste, koji su se u petak navečer došli opustiti i rashladiti uz piće na neku od terasa na Stančićevom trgu.

U fotogaleriji pogledajte kako je bilo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!