Povežite se s nama

Život i društvo

Franjo Kruljac primio zahvalnicu Crvenog križa Varaždin za 125 davanja krvi

Objavljeno:

- dana

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove je godine obilježilo Dan dobrovoljnih davatelja krvi, 25. listopad, svečanom podjelom zahvalnica višestrukim darivateljima krvi.

Podjela se organizira kako bi se višestrukim darivateljima zahvalilo na dugogodišnjem darivanju krvi i promicanju darivanja krvi u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

Na ovogodišnjoj svečanoj podjeli, koja se održala 25. listopada, u restoranu River pub, ukupno 60 darivatelja krvi primilo je zahvalnice.

S posebnim ponosom i zahvalom GDCK Varaždin naglašava imena darivatelja koji su ostvarili izvanredni uspjeh; za 55 davanja krvi Dobša Tamara, Golubić Davorka, Matić Irena, Pichler Višnja, Vitez Draženka, za 100 davanja krvi Geci Ivica, Klaus Vlado, Koščak Željko, Križaj Mladen, Krsnik Ernest, Levatić Kruno, Špoljarić Aleksandar Vinko te za 125 davanja krvi Kruljac Franjo.

Predsjednica GDCK Varaždin Branka Rodek čestitala je svim darivateljima njihov dan te im zahvalila na njihovoj plemenitosti i nesebičnosti te na svakoj dozi darivane krvi. Darivatelje je ispred Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin pozdravila dr. Anka Dorić.

Darivateljima je Dan dobrovoljnih davatelja krvi čestitao gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj koji im se zahvalio na njihovoj humanosti i uručio zahvalnice Hrvatskog Crvenog križa.

Na Dan dobrovoljnih davatelja krvi, trinaestero darivatelja s najvećim brojem davanja nazočili su i tradicionalnom prijemu za darivatelje u Varaždinskoj županiji na kojem je darivatelje pozdravio i čestitao im njihov dan župan Anđelko Stričak.

rpt

Život i društvo

Crvenom križu Varaždinske županije 1.4 milijuna eura za projekt “Zaželi“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 23. veljače, ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije, Sandra Vidaček, potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Projekta “Omogućimo život u vlastitom domu”- ZAŽELI IV faza u iznosu od 1.485.000.00 eura.

Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i osoba s invaliditetom u 3 grada i 6 općina s područja Varaždinske županije.

Partneri u Projektu “Omogućimo život u vlastitom domu”, su Općina Breznica, Općina Breznički Hum, Općina Klenovnik, Općina Gornji Kneginec, Grad Lepoglava, Grad Novi Marof, Općina Sračinec, Općina Visoko i Grad Varaždinske Toplice.

Trajanje projekta je 36 mjeseci od kojih se 33 odnosi na pružanje usluga.

– Radujemo se ponovnom početku projekta, svjesni koliko pružanje usluga bitno utječe na kvalitetu života starijih osoba i osoba s invaliditetom naše županije – ističe ravnateljica Sandra Vidaček.

Nastavite čitati

Život i društvo

U godinu dana više od 290.000 eura za modernizaciju nerazvrstanih cesta u Općini Maruševec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U godinu dana više od 290.000 eura uloženo u modernizaciju nerazvrstanih cesta u Općini Maruševec.

Riječ je o radovima na području svih pet mjesnih odbora u Općini Maruševec na 10 nerazvrstanih cesta i raskrižju u Maruševcu, koje stanovnici svakodnevno koriste, a do sada nisu bile asfaltirane.

Prometnice su uređene u naseljima Brodarovec, Čalinec, Donje Ladanje, Druškovec, Greda i Maruševec.

– U modernizaciju lokalnih prometnica Općina Maruševec u proteklih je 12 mjeseci uložila gotovo 292.000 eura, odnosno skoro 2,2 milijuna kuna, što je iznimno ulaganje u odnosu na ranije godine. Projekti modernizacije prometnica, a samim time i prometne povezanosti te povećanja sigurnosti sudionika u prometu financirani su većim dijelom iz općinskog proračuna, ali i sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine – pojasnio je načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Osim na nerazvrstanim cestama, u proteklih 12 mjeseci izvršeni su radovi i na županijskim cestama na području Općine. U cilju proširenja prometnice i povećanja sigurnosti djece, pješaka i ostalih sudionika u prometu projekt zacjevljenja i uspostave nogostupa na županijskoj cesti Ž2029 u Ulici Vladimira Nazora u Donjem Ladanju, uz dječji vrtić Općina Maruševec, provodila je u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Varaždinske županije tijekom 2022. i 2023. godine. Ukupna vrijednost zahvata na navedenoj lokaciji iznosila je 190.460,02 eura, odnosno 1.435.021,04 kuna, dok je izgradnja autobusnog ugibališta i nogostupa u Korenjaku na županijskoj cesti Ž2060 realizirana u visini od 94.546,73 eura, odnosno 712.362,34 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje