Povežite se s nama

Zabava & Stil

Frizerke Mihaela Kralj, Lea Šmic, Mateja Ljubek i Metka Premužić nagrađene na Festivalu kose u Zagrebu

FOTO: Ognjen Karabegović

Objavljeno:

- dana

Firma Shapeit j.d.o.o iz Zagreba 20. studenoga 2022. organizirala je u Hotelu International u Zagrebu 4. po redu Festival kose – Advent u kosi – Izbor najljepše adventske frizure Hrvatske uz prestižne nagrade Kristalni cvijet i Zlatna tiara maslina.

Festival kose otvorili smo malom revijom ukrajinskih etno frizura koje je organizirala Ukrajinska zajednica grada Zagreba uz stručno objašnjenje predsjednice Marije Maleško i Marusija Jurista čuvarica Ukrajinskih tradicija u Zagrebu uz prisustvo brojnih frizera iz Ukrajine te posebne gošće supruge veleposlanika Ukrajine Nine Kyrylych koja je pozdravila sve prisutne natjecatelje, obrtnike, đake iz Hrvatske te goste.

Zahvalila se Hrvatskim frizerima na podršci i zaželjela im uspješno natjecanje uz čestitku sretan Božić i puno zdravlja.

Poseban gost iz Veleposlanstva Ukrajine u Hrvatskoj bio je Ruslan Jegorov, treći tajnik u Veleposlanstvu sa suprugom i djecom. Bio je prisutan i predstavnik Ukrajinske nacionalne manjine grada Zagreba Viktor Filima.

Posebna gošća iz Veleposlanstva Irske u Hrvatskoj bila je supruga veleposlanika Shevchenko Iryna.

Bilo je puno gledatelja iz različitih gradova u Hrvatskoj, a dr. Anka Kvesić Jurišić vlasnica poliklinike Mediclarus stigla je iz Sesveta.

U osam kategorija natjecali su se frizeri i đaci iz srednjih strukovnih škola, Zagreba, Gornji Stupnik, Sveta Klara, Karlovac, Jastrebarsko, Ivanić Grad, Nova Gradiška, Velika Gorica, Petrijanec, Brezje Dravsko – Cestica, Pula, Trnovec, Sračinec, Slavonski Brod, Oroslavje, Bjelovar.

Svi frizeri, natjecatelji i đaci, pokazali su veliko znanje i maštu u izradi frizura sa zakazanim kategorijama, a to su svečana, avangardna, etno i muška frizura, make up, oslikavanje lica, nail art i dizajnerska haljina.

Stručni žiri u sastavu: Dragutin Sastić – Zagreb, Višnja Loparić – Lobor – predsjednica žirija, Mateja Jokić – Zagreb, Sanela Škorput – Zagreb, Martina Kulfa – Zlatar, Silvana Slugić – Bjelovar, Jelica Potoćki – Zagreb, Lucija Brezovac – Zagreb dodijelio je nagrade obrtnicima.

Među dobitnicima su i frizerke iz Varaždinske županije.

Kristalni cvijet u kategoriji svečana frizura osvojile su: Mihaela Kralj iz frizerskog salona Metka, Brezje Dravsko – Cestica, model pod nazivom Zvjezdani sjaj adventa, i Lea Šmic iz frizerskog salona Karmenka – Trnovec, model pod nazivom Elegancija cvijeta.

Kristalni cvijet u kategoriji avangardadobile su: Mateja Ljubek – frizerski salon Royal M – Frizerski boutique Nova Ves – Petrijanec, model pod nazivom Božica nade, i Metka Premužić – frizerski salon Metka – Brezje Dravsko Cestica, model pod nazivom Božićna balerina.

Brojne tvrtke razveselile su natjecatelje svojim proizvodima, među kojima su posebne nagrade tvrtke Meyer – Trnovec Bartolovečki koji proizvode Anieer proizvode visoke kvalitete, a natjecatelji su se oduševili i posebnim poklonima s dizajnerskim jastučićima koje je izradila Bernarda d.o.o iz Nedelišća, vlasnica Bernarda Cecelja.

Zabava & Stil

FOTO Počela zabava na ledu, Varaždinke i Varaždinci uklizali u najljepše doba godine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Kapucinski trg postao je mjesto zabave na ledu. Danas je, naime, otvoreno klizalište, koje je očekivano privuklo velik broj Varaždinki i Varaždinaca.

Smijeh, adrenalin, ples na ledu i druženje uz topli napitak i neki fini zalogaj na gastro kućicama nezaobilazan su varaždinski adventski običaj, a Ledena čarolija, kako se ovaj adventski prostor zove, jedno je od najpupularnijih mjesta varaždinskog zimskog festivala.

Uz samo klizalište, tu je i ledeni tobogan koji će pružati adrenalinsku zabavu svaki dan od 10.00 do 21.30 sati.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Varaždinska adventska bajka uz tisuće lampica, karusel i zanimljiv program

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Varaždin se večeras pretvorio u pravu adventsku bajku. Na tisuće lampica zasjalo je na ulicama grada, a mnogi su iskoristili priliku za šetnju i dobru zabavu. Novina ovogodišnjeg Adventa je karusel postavljen na Korzu, a sve posjetitelje očekuje i zanimljiv program.

Subotnju večer dodatno će osvijetliti i prva adventska svijeća koja će se, već tradicionalno, uz nastup zbora “Via”, upaliti pred varaždinskom katedralom u 18.30.

Advent u Varaždinu održava se na osam lokacija u povijesnoj jezgri, a srce adventske zabave bit će Korzo i Trg Miljenka Stančića, na kojima će se vikendima svirati.

Središnji koncertni program bit će organiziran na Korzu, a prvog vikenda tamo nastupaju predivni, gotovo anđeoski glasovi Code u petak 25. studenog i sjajni Queen Real Tribute, koji nakon ogromnih svjetskih pozornica stižu u Varaždin stvoriti sjajnu „kraljevsku“ atmosferu prve adventske subote 26. studenog u 19 sati.

Svirat će se, naravno, i na Stančiću. Tamo će u petak 25.11. u 18 sati ljude rasplesati izvrsni Scifidelithy orchestra, a u nedjelju 27.11., u isto vrijeme, odlične Boje Indiga.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje