U Hrvatskoj se kao posljedica pandemije koronavirusa pojavila nova kategorija socijalno ugroženih osoba gdje je značajan broj ljudi prešao iz relativno sigurnog načina života u relativno nesiguran i neizvjestan način života koji je uzrokovan iznenadnim gubitkom posla.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, od početka krize uzrokovane pandemijom koronavirusa u Hrvatskoj je bez posla ostalo više od 26.000 ljudi.

Vođeni temeljnim načelima Crvenog križa s ciljem očuvanja ljudskog dostojanstva, a u želji da olakša suočavanje s teškim posljedicama pandemije u svakodnevnom životu, Hrvatski Crveni križ osigurao je osnovni paket hrane osobama koje su ostale bez posla od proglašenja pandemije koronavirusa.

Kriteriji za uključenje u projekt:

– osobe koje su u razdoblju od 11. ožujka do 11. svibnja ušle u evidenciju HZZ-a kao nezaposlene osobe

– osobe koje ne ostvaruju pravo na novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti

Svi korisnici koji ostvaruju pravo na paket hrane ”Vaš dar za pravu stvar” već su informirani o mogućnosti preuzimanja paketa putem pisma poslanog na njihovu adresu.

Paket hrane, koji se sastoji od osnovnih prehrambenih namirnica, svi korisnici s evidencije Hrvatskog Crvenog križa, odnosno Hrvatskog zavoda za zapošljavanje mogu preuzeti:

– u razdoblju od 1. lipnja do 1. srpnja u prostorijama GDCK-a Ivanec, Ul. Đure Arnolda 11, Ivanec, svakim radnim danom od 8 do 12 sati.

Za dodatne informacije možete se obratiti na broj telefona: 781-534.

Projektom će u okviru GDCK Ivanec biti obuhvaćeno 57 osoba.

Paket hrane, u ime osobe s popisa, može preuzeti i druga osoba od povjerenja korisnika (npr. članovi obitelji, susjedi, prijatelji….).

Ukoliko osoba ne preuzme paket, on će biti preusmjeren za provedbu drugih socijalnih programa Hrvatskog Crvenog križa.

Komentari

Komentara