Povežite se s nama

U fokusu

Gdje su u proračunu novci za prijevoz umirovljenika i koliko će taj projekt koštati?

Objavljeno:

- dana

DVOJBE OKO ŽUPANOVOG PROJEKTA

Gdje je u proračunu Varaždinske županije za 2016. osiguran novac za besplatan prijevoz umirovljenika i koliko će se na to potrošiti? 

Župan Predrag Štromar na zadnjoj sjednici Županijske skupštine je rekao da su novci za prijevoz umirovljenika i osoba starijih od 65 godina osigurani u proračunu i da prijevoz ide dalje, no sada se postavlja pitanje je li ponovno obmanuo javnost?

HSU je bio protiv, HDZ nudi rješenje

Naime, u stavci “Skrb o osobama treće životne dobi” – iznadzakonski standard“ , na koju se je pozvao župan, a prošli tjedan i HSU Varaždinske županije, tih novaca nema. Gdje su novci osigurani za prijevoz umirovljenika pitao se prošli tjedan i čelnik županijskog HDZ-a i županijski vijećnik Anđelko Stričak.

Vijećnik HDZ-a Stričak upozorava da nigdje u proračunu nema novaca osiguranih za taj projekt!

– Ako se pažljivo prouči obrazloženje proračuna može se uočiti da se u sklopu navedene stavke navode tri programa: Program pomoći u kući, Novčane potpore/donacije osobama treće životne dobi ili udrugama koje skrbe o osobama treće životne dobi i Dnevni centar. Dakle, o besplatnom prijevozu niti slova! – poručio je Stričak.

Na zadnjoj sjednici Županijske skupštine Klub vijećnika HDZ-a je zatražio uvršavanje u dnevni red i donošenje “Odluke o pravu na besplatan prijevoz osoba starijih od 65 godina i umirovljenika s prebivalištem na području Varaždinske županije na svim redovnim linijama AP Varaždin na području cijele Varaždinske županije”. Protiv toga bili su SDP, HNS i kao najveće iznenađenje – vijećnici HSU.

NI čelnik HSU-a nije iznio brojke koliko je novaca u proračunu izdvojeno za projekt besplatnog prijevoza umirovljenika

Njegove navode čelnik HSU-a Varaždinske županije Milan Škvorc nazvao je besmislenim.

– To je samo još jedno političko podmetanje od strane HDZ-a, koji su pokušali predložiti isto ono što je već bilo uključeno u prijedlog proračuna pod stavkom “Skrb o osobama treće živote dobi – iznadzakonski standard“ – reagirao je Škvorc u priopćenju u kojem, zanimljivo, ne navodi koliko je točno novaca izdvojeno za taj projekt, ali iznosi podatak da je u mjesec dana realizirano 10.142 vožnje od 2.269 korisnika, što je pokazatelj uspješnosti projekta.

Opet na dnevni red

– Jedino tko podmeće HSU-u su oni koji su ih i uvjerili da u proračunu za 2016. pod spomenutom stavkom postoje sredstva za tu namjenu. Župan je izjavio da je riječ o pilot-projektu koji proračun Varaždinske županije ne košta ništa, a tu se spominje 10.142 vožnje od 2.269 korisnika. Pitamo se: na čiji onda trošak? – kaže Stričak. Klub vijećnika HDZ-a na idućoj sjednici Skupštine, a to je u utorak 22. prosinca,  ponovno inzistirati da se spomenuta Odluka uvrsti na dnevni red, a da se novci koji se u proračunu vode pod stavkom “Ostali nespomenuti rashodi poslovanja” u iznosu od 4, 7 miiljuna kuna preusmjere za prijevoz umirovljenika.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA

U fokusu

Bivši varaždinski župan postao savjetnik za sigurnost na cestama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Županijskoj palači u Varaždinu konstituiran je Savjet za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije, a osim formalnog dijela konstituiranja, članovi Savjeta kojem je predsjednik dr.sc. Zvonimir Sabati, županijski vijećnik raspravljali su i o analizi stanja sigurnosti prometa u našoj Županiji, a dana je i informacija o pripremama za održavanje cesta u zimskom razdoblju 2021./2022.

Članove Savjeta je pozdravio te im zaželio konstruktivan i plodonosan rad župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, dok je predsjednik Savjeta Sabati naglasio kako će ovo savjetodavno tijelo biti svojevrsna podrška izvršnoj vlasti.

– Svojim savjetima te konstruktivnim prijedlozima, ali i inicijativama nastojati ćemo utjecati na to da se pojača sigurnost prometa na cestama, kako bi svi sudionici u prometu, pješaci, biciklisti  pa i vozači bili što sigurniji. Stoga je sinergija svih institucija , od policije, ŽUC-a, Hrvatskih cesta te predstavnika općina i gradova jako važna –rekao je dr.sc. Zvonimir Sabati.

Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske Danijel Posavec  je naznačio kako je u 2010. godini u Varaždinskoj županiji bilo 16 poginulih osoba u prometnim nesrećama, a 2020. godine četvero poginulih čime je ostvaren cilj zacrtan NPSCP-om (Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa od 2011. do 2020. godine), odnosno kako je rekao, broj poginulih osoba u prometnim nesrećama smanjenje je za 75%, a što našu Županiju svrstava u dvije županije u kojima je zabilježeno najveće smanjenje broja smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama u spomenutom razdoblju.

– U 2020. godini u Varaždinskoj županiji bila je najmanja stopa smrtnosti u prometnim nesrećama u Hrvatskoj u odnosu na 100 tisuća stanovnika, odnosno broj poginulih iznosio je 2, 3 poginule osobe u odnosu na zacrtanih 5 poginulih osoba na 100 tisuća stanovnika – istaknuo je Posavec.

Cilj je zadržavanje pozitivnih trendova što se tiče smanjenja broja poginulih osoba u prometnim nesrećama te smanjenje broja prometnih nesreća s teško ozlijeđenim osobama, ali i smanjenje udjela alkohola u prometnim nesrećama te smanjenje broja prekršaja zbog kojih se događaju najteže prometne nesreće, a to su brzina, korištenje mobitela, te ne vezanje pojasom.

Sjednici Savjeta nazočio je i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović.

Nastavite čitati

U fokusu

Silvija Cupar: “Uršulinska prepuna graba i lokvi, a u V. Lisinskog zakrpa do zakrpe“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Neuređenost varaždinskih prometnica i šetnica bila su nezaobilazna tema zadnje sjednice Gradskog vijeća, na kojoj je HDZ-ova vijećnica Silvija Cupar ukazala između ostalog na probleme u Uršulinskoj i Ulici Vatroslava Lisinskog.

Naime, pošljunčana Uršulinska na potezu od Nazorove ulice do Crkve rođenja Isusovoga prepuna je graba.

– Tamo već nekoliko mjeseci imamo više od 50 velikih lokvi vode nakon svake kiše. Nemoguće ih je izbjeći jer se one najveće pružaju u širini pošljunčane staze. Grad ne čineći ništa prisiljava Varaždince i goste da tamo voze nekakav “slalom“ i uz zalet preskaču lokve. Nije taj problem od jučer i meni je potpuno nejasno zašto Parkovi ne pristupe rješavanju problema sa spomenutom šetnicom na način da se upotrijebe kondicioneri tla – istaknula je vijećnica.

Potom se osvrnula i na kaldrmom prekrivenu, nebrojeno puta asfaltom krpanu cestu u strogom centru grada, za koju je ustvrdila da nikome ne služi na čast.

– Zanima me hoće li se u plan sanacija prometnica za 2022. godinu uvrstiti i uređenje Ulice Vatroslava Lisinskog koja godinama vapi za obnovom – rekla je Silvija Cupar.

Varaždinski gradonačelnik odgovorio je da posipavanje šljunkom šetnice u Uršulinskoj očigledno nije bilo adekvatno napravljeno.

– Zatražit ću od gradskih komunalaca da izađu na teren i provjere situaciju. Sredstva za takve sanacije postoje i tražit ću da se odrade. Ulica Vatroslava Lisinskog već je nekoliko puta bila u planu sanacije, pa je iz nepoznatog razloga ispadala. Očekujem da će proračun biti završen oko 10. studenoga i iz njega će se moći iščitati koje ulice će iduće godine biti obuhvaćene programom obnove. Osobno smatram da je ta ulica u gradskoj jezgri jedan od prioriteta za uređenje – poručio je Neven Bosilj. 

U nastavku pogledajte kako izgledaju spomenute šetnice i ulice u centru grada:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje