Povežite se s nama

Međimurje

Goričan: program Svjetskog dana pješačenja obogatili gljivarijadom

Objavljeno:

- dana

Na Turističko sportsko-rekreacijskom centru uz ribnjak Šuderica u Goričanu, u okviru Gljivarijade održana je izložba gljiva Gljivarskog društva „Smrčak“ iz Čakovca.

Posjetitelji su imali prilike naučiti najvažnije karakteristike više od 20 vrsta gljiva koje rastu na prostoru Međimurske županije. Na izložbenom stolu našle su se jestive gljive, od kojih neke imaju ljekovita svojstva, ali i one otrovne, poput muhare i olovaste rudoliske.
Posjetitelji su imali priliku i kušati jela od gljiva, paštete, gibanice te druge ukusne delicije. Program je održan u okviru Svjetskog dana pješačenja, koji se u Goričanu obilježava drugu godinu zaredom.

Posjetitelji su mogli kušati i jela od gljiva, poput paštete i gibanice

– Upravo stoga odlučili smo program obogatiti Gljivarijadom. Naime, ovo je bila prilika da posjetitelji svoja prijevozna sredstva ostave kod kuće te krenu u šetnju poljima i šumama u potrazi za gljivama. Izložbu gljiva organizirali smo prvi put, a veseli što je privukla veliku pozornost – rekao je domaćin manifestacije Zvonimir Lepoglavec.

Članovi čakovečkoga Gljivarskog društva „Smrčak“ redovito održavaju ovakve izložbe edukativnoga karaktera s ciljem što kvalitetnijeg poučavanja ljudi o vrstama gljiva te opasnostima koje prijete od skupljanja i konzumiranja gljiva u čiju jestivosti nisu sigurni.
Događaj je svojim posjetom podržao i općinski načelnik Mario Moharić.

Međimurje

Rotary klub Prelog ove subote organizira tradicionalnu Kestenijadu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U subotu, 30. listopada, Rotary club Prelog poziva na tradicionalnu Kestenijadu.

– Drage prijateljice i prijatelji Rotarijanci i svi prijatelji Rotary-a, pozivamo vas da svojim dolaskom podržite akciju „Kestenijada 2021.“, koju Rotary club Prelog tradicionalno organizira svake godine. Članovi kluba pripremati će slasne, pečene kestene u originalnoj, rotarijanskoj pečenjari te osigurati ugodno prijateljsko druženje i pravi jesenski ugođaj te pritom nastojati skupiti sredstva za klupske humanitarne projekte – poručuju.

Kestenijada Rotary cluba Prelog će se održati u subotu, 30. listopada, od 9 do 13 sati, na Trgu Slobode, ispred Doma kulture u Prelogu. Uz predstavnike prijateljskih klubova, organizatori najavljuju i zanimljivo glazbeno iznenađenje.

Nastavite čitati

Međimurje

Kandidature za župana Međimurske županije podnose se do 11. studenoga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državno izborno povjerenstvo priopćilo je da će se prijevremeni izbori za župana i zamjenika župana Međimurske županije održati u nedjelju, 28. studenoga 2021.

Obrasci za postupak kandidiranja na prijevremenim izborima mogu se, počevši od 29. listopada, preuzeti s mrežne stranice Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr.

Prijedlozi kandidatura na prijevremenim izborima moraju prispjeti Županijskom izbornom povjerenstvu Međimurske županije najkasnije u roku od 14 dana od dana stupanja na
snagu odluke o raspisivanju izbora, dakle najkasnije do 11. studenoga, do 24:00 sata.

Županijsko izborno povjerenstvo Međimurske županije sastavit će i u lokalnim sredstvima javnog priopćavanja i tisku, na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Međimurske županije objaviti zbirnu listu pravovaljano predloženih kandidatura i to u roku od 48 sati od isteka roka za kandidiranje, dakle do 13. studenoga 2021. do 24:00 sata.

Sve obavijesti vezane uz provedbu prijevremenih izbora mogu se dobiti u Županijskom izbornom povjerenstvu Međimurske županije sa sjedištem u Čakovcu.

Dosad je svoju kandidaturu za župana istakao samo Darko Zver, poduzetnik i predsjednik Gradskog vijeća Čakovca, iz Fokusa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje