Povežite se s nama

U fokusu

Gospodine gradonačelniče, što je istina: zašto slavite pobjedu protiv sebe i svojih stavova?

Objavljeno:

- dana

DAMIR HABIJAN:

– Kad je u Grad Varaždin 23. rujna stigla presuda Visokog trgovačkog suda, kojom je potvrđena prvostupanjska presuda da je ugovor o interventnom odvozu i zbrinjavanju baliranog otpada iz 2008. između Varkoma i T7 Visa ništetan, gradonačelnik Goran Habuš je tu vijest objavio uz širok, fotografijom ovjekovječeni osmijeh. Pitao sam se čemu se to gradonačelnik i voditeljica pravne službe gospođa Matavulj smiju, odnosno vesele? Je li to zaista njihova pobjeda u bitci koju vode od dana potpisivanja navedenog ugovora? – zapitao se Damir Habijan, predsjednik varaždinskog HDZ-a, na izvanrednoj konferenciji za novinare u ponedjeljak.

Podsjetio je da je Habuš izjavio da se radi o „velikoj i značajnoj pravnoj pobjedi Grada“ te da su bili u pravu kad su „odlučili stati na kraj dogovorima ispod stola i namještanju poslova bez natječaja“ te da je „ovime učinjen veliki korak u zaštiti interesa građana.“

– Ako se vratimo u 2008. godinu, u vrijeme potpisivanja navedenog ugovora, odgovor na pitanje zašto se gradonačelnik smije, još je teži. Naime, gradska organizacija HNS-a na čelu s gospodinom Habušem je 2009. podržala projekt interventnog zbrinjavanja baliranog otpada u Brezju.  Pri tome je Habuš je izjavio da „nije sporna lokacija za mehaničko-biološku obradu u Brezju ukoliko će novo postrojenje zadovoljavati sve zakonom utvrđene norme o zaštiti okoliša.“ – naveo je Habijan.

“Stavove mijenjaju po potrebi”

Podsjetio je da je Habuš rekao da je to „stav stranke, te ako će netko drugačije istupati, mora biti svjestan da to radi samo u svoje ime.“

– Moguće da se navedeno upozorenje odnosilo na gospodina Štromara s obzirom da je prilikom odlučivanja o navedenom Ugovoru, on izrazio skepsu te je izjavio „kako bi bilo bolje da se do privatnog partnera došlo javnim natječajem.“ Prema tome, imajući u vidu kako su svi članovi HNS-a na Gradskom poglavarstvu podržali navedeni Ugovor, te stav gospodina Habuša da ga treba podržati, odnosno njegov angažman da se potpiše, postavljam pitanje što je presudilo ovakvom „kopernikanskom obratu“?  Drugo, ako je ovo velika i značajna pobjeda grada Varaždina, koga je to gospodin Habuš pobijedio? – zapitao se Habijan.

Podsjetio je da Habuš sad kaže da su bili u pravu kad su „odlučili stati dogovorima ispod stola i namještaju poslova bez natječaja“.

– Ugovor iz 2008. su podržali, pa je nejasno u čemu su bili u pravu. Navedena izjava zahtjeva odgovor gospodina Habuša, što je istina? Dakle, u vrijeme potpisivanja Ugovora gradski HNS, njihovi pročelnici i gospodin Habuš glasali su za navedeni Ugovor, jasno su ga podržali, a sada s osmijehom na licu slavi pobjedu protiv sebe i svog stava. Ovo je dokaz da se stavovi mijenjaju po potrebi, da interes grada za HNS ovisi o interesu pojedinaca, a osmijeh na licima brzo je prošao s obzirom da problem bala nije riješen – zaključio je Habijan.

 

Izvor:
Foto: Arhiva RT / Ivan Agnezović

U fokusu

Pacijent sa slomljenim rebrom u OB Varaždin čekao nalaz dva i pol sata, evo što kažu iz Bolnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stara kirurgija OB Varaždin, ravnateljstvo

U redakciju Regionalnog tjednika javila nam se čitateljica koja se požalila na dugo čekanje njezinog oca sa slomljenim rebrom na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu (kirurgija) Opće bolnice Varaždin u vrijeme kada tamo nije bilo drugih pacijenata.

Naime, kako kaže, njezin otac je u četvrtak, 20. siječnja, u večernjim satima pao i slomio rebro te je primljen na Hitnu u Varaždinu, a nakon RTG-a je čekao gotovo dva i pol sata na daljnju obradu.

– Učinjen mu je RTG i oko 19 sati mu je rečeno da će liječnik/liječnica doći za 10 minuta za daljnju obradu, no on je u zgradi OHBP-a – kirurgije sjedio u čekaoni i liječnika/liječnicu čekao gotovo dva i pol sata, odnosno do 21:30, kada mu je izvađena krv i tada su pregledane slike. Jedva je disao – rekla je čitateljica te dodala da do tog vremena u bolničkim prostorijama nije bilo nikoga od medicinskog osoblja ni drugih pacijenata, a poslala nam je i video iz kojeg je to vidljivo.

Kako bismo doznali o čemu je riječ, odnosno koji je razlog dugom čekanju unatoč činjenici da tamo nije bilo drugih pacijenata, poslali smo upit varaždinskoj Bolnici.

Odgovor ravnatelja Damira Poljaka donosimo u cijelosti:

„Dana 20. siječnja 2022. godine u 19:11 sati pacijent je zaprimljen u OHBP-kirurgija Opće bolnice Varaždin. Pregledan je, procijenjena je razina hitnosti te je po pregledu upućen na radiološku obradu (snimke prsnog koša i rebara). Nalaz očitanih slika stigao je u 21:32 sati. Temeljem nalaza RTG snimki indicirana je dodatna radiološka obrada (UZV) abdomena kao i dodatna laboratorijska  dijagnostika. Po pristizanju nalaza pacijent je otpušten na kućno liječenje u 22:18 sati.

Svjesni smo da se to pacijentu ili obitelji doima kao dugo čekanje, no isto tako moramo biti svjesni da je u ta tri sata učinjen pregled liječnika,  RTG snimke, UZV trbuha kao i laboratorij. Važno je napomenuti da dežurni liječnici radiologije Opće bolnice Varaždin osim hitne kirurške ambulante rješavaju dijagnostičke upite sa svih drugih hitnih radilišta Opće bolnice Varaždin te se stoga može desiti čekanje na tražene nalaze. Laboratorijske pretrage kao takve zahtijevaju vrijeme za obradu nalaza koje je uvjetovano tehnološkim parametrima. Radimo na optimiziranju sustava te se trudimo ubrzati obradu pacijenata u hitnim službama, no kraća čekanja mogu se desiti kao što se dešavaju i u svim hitnim službama u svijetu. 

S poštovanjem,

ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak, mag. soc. geront.“

Nastavite čitati

U fokusu

Iznenada preminuo generalni direktor čakovečkoga Ferro-Preisa Marijan Nöthig (49), rodom iz Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ferro-Preis

Iz čakovečkog Ferro-Preisa javili su da nas je u 50. godini života iznenada napustio generalni direktor te tvrtke.

– S neopisivom tugom i nevjericom javljamo da je prije dva dana iznenada preminuo naš generalni direktor Marijan Nöthig, u dobi od samo 49 godina.

Nedostajat će nam njegova predanost i strast prema poslu, energija i njegov optimizam.

Naše misli sada su uz njegovu tugujuću obitelj, za koju je živio svim svojim srcem.

Počivao u miru – stoji na službenoj Facebook stranici tvrtke.

Marijan Nöthig rođen je u Varaždinu 1972. godine. Diplomirao je na FER-u u Zagrebu. Obnašao je više rukovodećih funkcija u raznim tvrtkama. U Ferro-Preisu je bio od 2011. godine, a generalnim direktorom tvrtke postao 2019. godine. Tvrtka je jedna od najvećih ljevaonica na našim prostorima.

Posljednji ispraćaj održat će se na varaždinskom groblju u srijedu, 26. siječnja u 14 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje