Povežite se s nama

Crna kronika

Gotovo 3 promila imao je vozač u Kelemenu, a još dvojica završila na triježnjenju u Ivancu

alkohol, pijani vozač

Objavljeno:

- dana

U petak, 25. studenog, oko 23.00 sati u Kelemenu zaustavljen je osobni automobil, kojim je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.97 promila upravljao 40-godišnjak.

Kako je postajala opravdana bojaznost daljnjeg činjenja prekršaja isti priveden u PP Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

U nedjelju, 27. studenog oko 1.18 sati u Ivancu zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.70 promila te u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije upravljao 45-godišnjak. Kako je postajala opravdana bojaznost daljnjeg činjenja prekršaja isti priveden u PP Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

U nedjelju, 27. studenog oko 4.00 sati u Ivancu zaustavljen je osobni automobil kojim je kojim je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.96 promila upravljao 24-godišnjak. Kako je postajala opravdana bojaznost daljnjeg činjenja prekršaja isti priveden u PP Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

U nedjelju, 27. studenog oko 14.36 sati u Ivancu zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 19-godišnjak, prije stjecanja prava na upravljanje u vrijeme kada mu je zbog sakupljenih negativnih prekršajnih bodova izrečena zabrana polaganja vozačkog ispita. Isti je odbio ponuđeno alkotestiranje kao i ispitivanje na prisutnost opojnih sredstava. Kako je postojala opasnost daljnjeg činjenja prekršaja i obzirom da se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja isti je uhićen, te je 28. studenog sproveden sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu koji mu je odredio deset dana zatvora, dok je osobni automobil privremeno oduzet i deponiran.

Crna kronika

Žena (63) ostala bez 66.800 eura koje je posudila prevarantu za izmišljene građevinske radove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prijevare na štetu 63-godišnjakinje, javila je varaždinska policija.

On je, kako se sumnja, u razdoblju od kolovoza 2021. do rujna 2022. godine u više navrata od 63-godišnjakinje posudio iznos od ukupno oko 66.800 eura.

Također je navedenu pozivao s različitih telefonskih brojeva, pritom se lažno predstavljajući imenima nekoliko osoba i u ime tih osoba za koje se predstavljao, tražio da mu ona posudi novac kako bi navodno kod njih mogao dovršiti građevinske radove koje izvodi, a da će te iste osobe preuzeti cijelo njegovo dugovanje, odnosno ako ona ne posudi tražene iznose, njihovi radovi neće biti dovršeni te ona tada neće moći dobiti povrat već prethodno posuđenog novca.

Cijelo to vrijeme 33-godišnjak je dovodio oštećenu u zabludu da će joj vratiti novac, što do dana podnošenja prijave nije učinio.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Prijevare.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Kelemenu iz dvorišta ukrali 50-ak betonskih stupova za vinograd i više stotina komada cigle

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija, ilustracija

U vremenu od 10. do 20. siječnja u Vinogradskoj ulici u Kelemenu nepoznati je počinitelj iz dvorišta vikend kuće u vlasništvu 20-godišnjaka otuđio 50-ak betonskih stupova za vinograd i više stotina komada cigle, javila je PU varaždinska.

Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko stotina eura.

Osim toga, policija javlja da je u vremenu od 21. do 27. siječnja iz garaže u Osječkoj ulici u Varaždinu nepoznati počinitelj otuđio električni moped i produžni kabel u vlasništvu 56-godišnjakinje.

Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 400 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje