Povežite se s nama

Međimurje

Donji Kraljevec: Matej Žagar pobjedom u finalu osvojio GP Challenge u Hrvatskoj!

Objavljeno:

- dana

Jučer je u Donjem Kraljevcu održana odlična večer za ljubitelje motosporta.

Nakon gotovo četiri godine, u Hrvatsku se vratila finalna utrka kvalifikacija za Grand Prix utrka u spidveju i to na najljepši hrvatski stadion, onaj u međimurskom Donjem Kraljevcu.

Matej Žagar u akciji

Matej Žagar u finalnoj je borbi, pred gotovo 5 500 posjetitelja, za prvo mjesto osvojio i pobjedio danskog vozača Nielsa Kristiana Iversena i tako se direktno plasirao u seriju GP utrka za 2020. Očekivano su na trećem i četvrtom mjestu se našli Fricke i Vaculik, dok su čak četvorica vozača ostali sa bodom manje i plasirali se od 5. – 8. mjesta.

– Bilo je teško, ali i lijepo. Ovaj stadion je kao domaći, a brojni navijači iz Slovenije pomogli su mi da se izborim u teškoj konkurenciji za ono gdje i mislim da pripadam – rekao je Matej Žagar.

Domaći i jedini hrvatski vozač Jurica Pavlic nakon 20 utrka ostao je ipak za bod prekratak te je osvojio 7. mjesto. Šanse postoje, vjerojatno će u GP sezonu ići kao rezervni vozač.

– Doma je uvijek lijepo voziti, stadion je bio krcat, što mi je davalo posebnu energiju. U utrku sam krenuo padom, no sve je dobro prošlo. Skupljao sam bodove, utrke su bile teške, napete i do samoga kraja smo se svi borili. Mislim da su svi navijači dobili jako dobru borbu, odlične borbe i atraktivno utrkivanje – kaže Pavlic i dodaje: – Nadam se da će se Grand Prix vratiti i u Hrvatsku, jer ovi navijači to zaslužuju!

Anders Thomsen

Pavlicu predstoji put dug 1100 kilometara na drugu polufinalnu utrku doigravanja 1. poljske lige u Ostrawi.

Placing No. Name FMN Nationality Points

 • 1st 12 Matej Žagar AMZS Slovenia 11+3
 • 2nd 1 Niels Kristian Iversen DMU Denmark 11+2
 • 3rd 6 Max Fricke MA Australia 10+3
 • 4th 10 Martin Vaculik SMF Slovakia 10+2
 • 5th 4 Anders Thomsen DMU Denmark 9
 • 6th 7 Pontus Aspgren SVEMO Sweden 9
 • 7th 2 Jurica Pavlic HMS Croatia 9
 • 8th 15 Aleksandr Loktaev FMU Ukraine 9
 • 9th 8 Kenneth Bjerre DMU Denmark 8
 • 10th 3 Martin Smolinski DMSB Germany 7
 • 11th 14 Craig Cook ACU Great Britain 6
 • 12th 11 Peter Ljung SVEMO Sweden 6
 • 13th 9 Robert Lambert ACU Great Britain 5
 • 14th 13 Mikkel Michelsen DMU Denmark 5
 • 15th 5 David Bellego FFM France 3
 • 16th 16 Chris Harris ACU Great Britain 2
 • 17th 17 Matic Ivačič AMZS Slovenia DNR
 • 18th 18 Norbert Magosi MAMS Hungary DNR

Međimurje

Mimohod maturanata u Čakovcu u petak, a na red će paziti i roditeljske ophodnje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 16. svibnja u predvorju sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec s početkom u 13 sati održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljene aktivnosti povodom ovogodišnje “Coolijade”.

Sudjelovali su pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Čakovca David Vugrinec, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec, ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Bosiljka Vinković – Kukolić, ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur, pedagoginja Graditeljske škole Čakovec Anja Zadravec Jančikić, načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač i policijski službenik za poslove temeljne policije u Službi za javni red i sigurnost Policijske uprave međimurske Mladen Zadravec.

Ove godine završne svečanosti povodom proslave Dana maturanata odvijat će se u razdoblju od 20. do 24. svibnja, od ponedjeljka do petka. Ujedno, u petak, 24. svibnja, s početkom u 15 sati održat će se završni mimohod maturanata. Ovogodišnja trasa kretanja započinje u Ulici Vladimira Nazora kod Ekonomske i Trgovačke škole te se potom povorka maturanata nastavlja kretati Ulicom Otokara Keršovanija, Trgom Eugena Kvaternika, pješačkom zonom Ulice kralja Tomislava te Trgom Republike, a zatim Zrinsko-frankopanskom i Vukovarskom ulicom te završava kod SRC-a “Mladost” u Športskoj ulici. Odmah nakon mimohoda na terenima SRC-a održat će se završna svečanost maturanata, a u slučaju lošeg vremena proslava seli u sportsku dvoranu Graditeljske škole Čakovec.

Kao i prethodnih godina, završne svečanosti maturanata imat će i natjecateljski karakter kroz biranje najmaturanta/najmaturantice i najoriginalnijeg razreda, a sve u cilju poticanja maturanata na odgovorna i društveno poželjno ponašanja. Proglašenje ovogodišnjih pobjednika održat će se na završnoj svečanosti maturanata u petak, 24. svibnja.

Načelnik Sokač istaknuo je kako prošle godine tijekom Dana maturanata nisu zabilježeni značajniji sigurnosni incidenti. Osnovni cilj nazočnosti policijskih službenika na proslavama maturanata, svakako je smanjiti sve moguće rizike koji dovode do neželjenog ponašanja, odnosno narušavanja javnog reda i mira te naravno oštećenja tuđe imovine ili prekomjerne konzumacije alkoholnih pića. Na kraju je dodao kako mladi imaju pravo proslaviti završetak srednjoškolskog obrazovanja, a policiji nije u interesu da to sprječava, već da ih pravilno usmjeri, odnosno da “Coolijada” prođe bez neželjenih ekscesa i posljedica.

Policijski službenik za poslove temeljne policije Mladen Zadravec, upoznao je prisutne novinare kako će se i ove godine o sigurnosti maturanata brinuti tzv. “roditeljske ophodnje”. Radi se o ophodnjama sastavljenim od roditelja maturanata i policijskih službenika, a koje će u razdoblju od 20. do 23. svibnja obilaziti okupljanja maturanata. Dodao je, kako su policijski službenici zaduženi za prevenciju, obišli sve srednje škole na području Međimurske županije te pritom održali prigodna predavanja putem kojih su maturantima uputili mnogobrojne savjete s ciljem preveniranja neželjenih ponašanja.

Na kraju konferencije ravnatelj Srnec poetski se osvrnuo na ovogodišnji finale okupljanja maturanata na SRC-u “Mladost”, pa je rekao: “U petak čakovečki sportsko rekreacijski centar bit će SRCE MLADOSTI”.

Također, u cilju zaštite sigurnosti svih sudionika završne svečanosti Dana maturanata u petak, 24. svibnja, od 13 do 20 sati za sav javni promet, osim dostave, biti zatvoren dio Športske ulice u Čakovcu, točnije od raskrižja s Vukovarskom ulicom do parkirališta kod Tehničke škole Čakovec.

Nastavite čitati

Međimurje

Mursko Središće: podijeljene besplatne članske iskaznice za knjižnicu vrtićarima i prvašićima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Međunarodni dan obitelji, 15. svibnja, djeci vrtićke dobi te učenicima prvog razreda osnovne škole podijeljene su besplatne članske iskaznice za Gradsku knjižnicu i čitaonicu Mursko Središće koje je osigurao Grad Mursko Središće.

Cilj je ove geste potaknuti čitalačku aktivnost kod najmlađih građana, upoznati ih s knjižnicom kao mjestom na kojem mogu posuđivati knjižnu građu, ali i boraviti, učiti i uroniti u bezbrižan svijet knjiga.

Vjerujemo da će posjet djece i roditelja u Gradsku knjižnicu biti zabavna i redovita aktivnost te molimo da se članske iskaznice koriste za posuđivanje isključivo dječje literature, poručili su iz Grada Mursko Središće.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje